Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Šabac:Ljudsko i profesionalno dno isplivalo na površinu

 

Potraga za gluvim građanima

 

Dok u vrhu šabačkog zdravstva opstajavaju političke, mafijaške i pljačkaške koalicije, dotle u samim zdravstvenim ustanovama ordiniraju pijani i šizofreni ortopedi, hirurzi-ubice i korisnici neprijavljenih privatnih ordinacija.

 

I.Đ.

 

 Novopečeni direktori, načelnici i šefovi odeljenja šabačke bolnice svakog dana pokazuju koliko ne drže situaciju pod kontrolom. Odskora je novi "direktor" hirurškog bloka bolnice dr Zoran Katić, devedesetih godina član Jula a sada kadar G17, tj. URS-a. Tada je obavljao dužnost pomoćnika direktora za stručna pitanja tadašnjeg Zdravstvenog centra. U to vreme je naveliko trgovao rendgen filmovima preko firme Meditrejd (danas Medikom), i cene filmova uvećavane su četiri do pet puta! Koliko danas koštaju, treba pitati i načelnika rendgen službe dr Borivoja Lukića, koji je inače bio zaposlen kao spoljni saradnik u Medikomu!

Inače, Katića povezuju sa nedavno neuspelim pokušajem krađe državnih para, u vezi sa popravkom skupog fiziodispenzera za ORL odeljenje preko firme Turbodent. Dotični doktor je specijalista ORL, poznat i po tome što na odeljenje ORL prima neuropsihijatrijske slučajeve (šlogirane) i "zbrinjava ih". Interesantno je napomenuti da su ti pacijenti uglavnom u imovinskoj parnici gde se dokazuje pravo na nasleđe! Prednjači najzanimljiviji slučaj iz juna 2008. godine, doktorke Bosiljke Bandović, koju je dr Katić zbrinuo na ORL sa neuropsihijatrijskom dijagnozom, a u toku je sudski proces oko podele imovine između ćerki i zetova!

Ko se tu sve omastio pored dr Zorana Katića i lekara koji je privatno lečio gospođu Bandović (dr Jela Knežević) ostaje da se vidi, a verovatno će ceo ovaj slučaj imati i policijski epilog. Dr Zoran Katić radi  privatno u neprijavljenoj ordinaciji u Ulici Popa Karana, tako da je aparat za merenje sluha (timpanometar) u bolnici često u kvaru. Serviseri koji su ga popravljali kažu da je u pitanju mehanički kvar, neko mu odlomi iglu i slično. Zato cveta ugradnja slušnih aparata na teret socijalnog osiguranja, tj. države (uzima proviziju od firmi koji ih proizvode). Ispada da je, s obzirom na broj trebovanih (kupljenih) slušnih aparata, u Šapcu  svaki treći građanin "gluv".

U toku radnog vremena dr Katić u prepodnevnim časovima izlazi iz bolnice u belom mantilu, i odlazi do svoje privatne ordinacije gde pregleda pacijente koje iz bolničke ambulante upućuje u privatnu ordinaciju. U javnosti se hvališe da je idejni tvorac reorganizacije službe urgentnog prijema za akreditaciju, koji sada liči na provincijsku železničku stanicu.

S obzirom na celokupnu situaciju u Opštoj bolnici Šabac, na čijem čelu je rukovodstvo sa psihijatrijskim dijagnozama, direktorka za internistički odsek dr Olivera Vujadinović podnela je ovih dana ostavku na tu funkciju. Ostavke su dale i načelnica internog odeljenja prim. dr Snežana Kovačević i glavna sestra Snežana Ignjatović, a međuljudski odnosi dostigli tačku usijanja. Ostavku je dala i načelnica pedijatrije dr Ljiljana Aleksić. Brod tone, a obraz medicinske struke nema ko da spasava.

Dr Dragan Radovanović Gaca, po specijalnosti ginekolog, prilikom kiretaže trudnoće od pet meseci probio je matericu i pacijentkinji pokidao creva! Slučaj se vodi na sudu i vredan je deset miliona dinara. Dr Milan Simić, patolog, frlja se histološkim dijagnozama, ne prepoznajući rak posle uzimanja biopsije. Dr Branko Majstorović, hirurg, odstranio je dojku ženi koja nije imala rak (postoji histopatološka verifikacija slučaja). Isti doktor direktno od pacijenata traži novac za operacije, objašnjavajući im da će kobajagi skuplje proći u Beogradu (postoje svedoci). Hirurški slučaj "Domar": posle operacije želuca pacijent umire, i sve ostaje pod velom tajne...

Načelnik ortopedije dr Zoran Slavujević, simpatizer URS-a i dobar prijatelj Branka Vujkovića, lekara opšte prakse koji ga je i postavio na tu funkciju, za usluge uzima novac od pacijenata, zloupotrebljavajući svoju funkciju. Dr Slavujević pravi nagodbe sa firmom Ortopedskih pomagala u Ulici popa Karana, često prepisujući midere koji nisu neophodni za lečenje, opet uz proviziju.

Dotični načelnik sa novopostavljenom načelnicom neurologije dr Radom Simić posluje tako što joj šalje "neurološke" pacijente (prelomi pršljenova, kičme i sl.), a dotična doktorka od rodbine uzima 50 evra i boks cigara za svoje navodne usluge. Pacijentima se postavljaju pogrešne dijagnoze i ne stižu na vreme u referentne ustanove, te ostaju trajno invalidi. Trenutno u sudskim procesima su još ortopedi dr Pera Matić i dr Bane Jelić zbog stručne greške, a sporovi imaju potraživanja više desetina miliona dinara na štetu bolnice. Ništa to ne iznenađuje, jer se na ortopediji u radno vreme pije alkohol i puši, i to sve pred pacijentima koji to nemo i sa strahom posmatraju. Na odeljenju ortopedije radi i lekar Nikola Makević koji se leči od šizofrenije i alkoholizma!

Odbornik Skupštine grada Šapca i član SPS-a Živanko Petrović, zaposlen na odeljenju Neurologije, u zamenu da mu zaposle sina (koji sada radi na prijemu hirurškog bloka) i snajku (radi na ginekologiji), prešao je u URS prodajući svoje dojučerašnje partijske kolege.

Obećava zauzvrat Nemanji Pajiću (predsedniku GO G17) podršku na izborima za novog predsednika Gradskog odbora URS-a i podršku glasača SPS-a na predstojećim izborima. Poznato je da je veliki prijatelj Živankova majstor Neša Vasić, zaposlen u Zavodu za javno zdravlje, i da je pomagao direktoru Zavoda dr Nebojši Sofraniću (G17 - budući kandidat za gradonačelnika) oko izrade nove ograde ustanove, time što je učestvovao u nameštanju tendera. Dobija ga majstorova firma za osam hiljada dinara kao "jeftiniju" ponudu. Dr Sovranije to sve potpisuje, i za razliku u ceni odmah u Tabanoviću novu ogradu na svojoj vikendici... Bacanjem prašine u oči javnosti, državni i bolnički novac iz Šapca odlazi drugim tokovima do stranačke kasice i privatnih džepova. U tu svrhu planirana je, pred izbore, prodaja zgrada stare hirurgije od 2.500 kvadratnih metara. Kako stvari sada stoje, neko će morati krivično da odgovara i da ide u zatvor.

 

          

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane