Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Povodom

Kako je čovek postao najveći neprijatelj najboljeg čovekovog prijatelja

 

Pas vam mater!

Firma "Veterina Beograd" potkrada budžet grada Beograda naduvanim fakturama, dok se privatne veterinarske ordinacije bave unosnim švercom pasa koji u inostranstvu završavaju kao ogledne životinje. A sve je počelo lečenjem mačaka, kućnih ljubimica majke Dragana Đilasa!

Mersiha Hadžić

Na čelu Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Gradske uprave grada Beograda nalazi se Predrag Petrović, a vrši poslove koji se odnose na organizaciju zoohigijenske službe za obavljanje poslova hvatanja i zbrinjavanja napuštenih životinja u prihvatilište za životinje, neškodljivo uklanjanje leševa uginulih životinja i njihov transport do objekta za sakupljanje i tretman. Ove poslove obavlja Sektor za zoohigijenu. a na čijem čelu se nalazi dr veterine Vladimir Terzin, pomoćnik sekretara, dakle javni funkcioner, istovremeno i vlasnik privatne veterinarske ordinacije "Terzin pet & vet" na Senjaku.

Predrag Peđa Petrovič do dolaska na javnu funkciju bio je direktor JKP "Ada Ciganlija", poznat po mržnji prema psima, a što se završavalo njihovim progonom, jer ih je sve uklonio sa Ade Ciganlije, pa čak i one koju su bili obrađeni u skladu sa tadašnjom Strategijom grada Beograda.

Dr veterine Vladimir Terzin, licemerna ličnost, bez morala i integriteta, a što se ogleda u činjenici da je u direktnom sukobu interesa, u "prethodnom životu" je lečio mačke majke Dragana Đilasa, pa je tako nastalo i prijateljstvo.

Konkretno, gorenavedene poslove obavlja gradska VU "Veterina Beograd" (direktor Bratislav Stanković, pomoćnik Branko Jelčić), koju je osnovao 2009/2010. godine grad Beograd, upravo pod nadležnošću Sektora za zoohigijenu, Gradskog sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda koji se stara i obezbeđuje uslove za rad ustanove i prihvatilišta za životinje koje je u njenom sastavu i vrši kontrolu i stalni nadzor nad njihovim radom.

Dr veterine Bratislav Stanković je nedodirljiv za javnost i saradnike, zaveo je strahovladu i teror u ustanovi čiji je direktor (preti otkazima u slučaju pozivanja na prava po osnovu rada) i instalirao je opremu za video i zvučni nadzor u svim objektima VU "Veterine Beograd" kojom kontroliše zaposlene i sva ostala "sumnjiva" ponašanja. Kamere su postavljene i u ordinacijama, pa čak i u toaletima?! Dr veterine Branko Jelčić, pomoćnik direktora, osim pisanja "kulturnih" dopisa i pisama na upućene tužbe, predstavke ili zahteve, drugo ništa ne sme da radi!

Uvidom u Registar javnih funkcionera na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, utvrđuje se da Bratislav Stanković do dan-danas nije dostavio izveštaj o imovini i prihodima (znači, svesno prikriva imovinu, prihode i ostale privatne poslove).

Nezakonitost i nepravilnost rada "Veterine Beograd" ogleda se i u tome što je prihvatilište za napuštene pse u Rakovici počelo sa radom pre izdavanja upotrebne dozvole, tako da je plaćena prekršajna kazna u iznosu od 3.000.000,00 dinara (platio investitor, Grad Beograd). Prilikom fakturisanja gradu troškovi se naduvavaju, čak se dešava da se jedan te isti već obrađen pas ponovo uhvati i ponovo otvara da bi se ponovo sterilisao. Nezakonito se postupa i prema psima koje vlasnici traže i čiji nestanak su prijavili u roku od tri dana, u skladu sa odredbama Zakona o dobrobiti životinja, te se tako troškovi boravka uvećavaju!

Već duže vremena se psi bez vlasnika, naročito štenci, švercuju u inostranstvo. Taj šverc se sprovodi u organizaciji dve ekipe: S.O.S Animals, iz Beograda, čiji je osnivač Goran Paskaljević (glavni operativac i   organizator je njegova supruga Kristina Paskaljević), i ekipa koju predvodi Galja Zokić, vlasnik veterinarske ordinacije "Vet home Blanko" iz Beograda, a kroz Udruženje za zaštitu životinja VHB  Beograd, koje je osnovao Igor Zokić, a sve ovo u tesnoj saradnji sa Dejanom Savićem iz Udruženja za zaštitu životinja "Noa", Beograd.

Odrasli psi i štenci se švercuju na graničnom prelazu Kelebija, jer tamo ne postoji dežurni veterinarski inspektor. Na ovaj način je do sada iz Srbije u zemlje EU prošvercovano više od 300 pasa. Ne zna se gde ti nesrećni psi završavaju - da li se zaista udomljavaju, ili pak završavaju kao ogledne životinje? Cena po jednom psu je od 200 evra pa naviše.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane