Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Korupcija u srpskom pravosuðu odlaže pravdu

Korupcija u srpskom pravosuðu odlaže pravdu

 

Krupne prevare sitnih prevaranata

 

Samo u podmitljivom srpskom pravosuðu moguæe je nekome oteti kuæu u Beogradu ili celu penziju zaraðenu tokom višedecenijskog rada, a da bi se obeštetio neko ko je izmislio da ga je pas ujeo

 

Mersiha Hadžiæ

 

Slobodan Èaðenoviæ tvrdi da ga je u dvorištu zgrade, gde je došao u posetu, ujeo pas Snežane Zotoviæ, stanarke te zgrade. Posle dugog i napornog sudskog postupka za naknadu štete, u kome je zapaženo mesto u zakulisnim radnjama imala i tadašnja zamenica javnog tužioca Treæeg opštinskog tužilaštva u Beogradu  Lidija Filipoviæ-Èaðenoviæ, krajem novembra 2006. sudija Jasmina Svorcan donosi presudu kojom obavezuje tuženu da tužiocu plati ukupno 174.000 dinara.

Tužena se žali na ovu presudu i prilaže sudski overenu izjavu dr Lidije Lavadinoviæ, koja je posle navodnog ujeda pregledala tužioca Èaðenoviæa. U ovoj svojoj izjavi dr Lavadinoviæ navodi kako je sudija Svorcan pogrešno unela u zapisnik njenu izjavu, koju je kasnije koristila da obrazloži presudu.

Viši sud odbija ovu žalbu, a izjavu dr Lavadinoviæ uopšte ni ne uzima u obzir, tvrdnjom da je podneta posle isteka roka za žalbu. Kao da je tužena Zotoviæ mogla da zna da je izjava svedoka pogrešno uneta u zapisnik pre nego što ju je o tome obavestio sam svedok! U svakom sluèaju, tužena podnosi zahtev za obnovu postupka, navodeæi kako su otkrivene nove okolnosti podobne da se donese drugaèija presuda. U prvom stepenu sud odbija ovaj zahtev navodeæi kako su "nove okolnosti" veæ bile priložene u drugom stepenu prvobitnog postupka, ignorišuæi èinjenicu da tada sud priloženu izjavu dr Lavadinoviæ uopšte nije uzeo u obzir.

U meðuvremenu, dok još uvek traje žalbeni postupak po zahtevu za obnovu postupka, sud nalaže prinudnu naplatu duga koji je narastao za zatezne kamate i silne troškove. Tužena Zotoviæka je odavno predlagala da se nerazumno visoka odšteta za ogrebotinu naplati odbijanjem od njene penzije. Tužilac Èaðenoviæ je to odbijao, a onda se shvatilo i zašto.

Dana 5. januara 2009. advokat tužioca Toni Baranek tadašnji Èetvrti opštinski sud u Beogradu pisanim podneskom obaveštava da je tužilac Èaðenoviæ zainteresovan da iskoristi svoje pravo preèe kupovine dela kuæe koju Zotoviæka ima u Beogradu, a koji je trebalo da bude prodat u postupku prinudne naplate duga. Dakle, sud je za sredstvo naplate tadašnjih 2.000 evra plus kamate odredio prodaju dela kuæe sa okuænicom u centru Beograda.

Sudski procenitelj je, kao što je uobièajeno u ovakvim sluèajevima, izvršio procenu nepokretnosti namerno zaboravivši da pridoda i vrednost okuænice, pa je tako Zotoviæku pokušao da ošteti za najmanje 30.000 evra. Toliko bi Èaðenoviæ zaradio da je uspeo u svojoj nameri da lièno otkupi pomenutu nekretninu.

Tužena Zotoviæka je u poslednjem trenutku uspela da ubedi podmiæeni sud kako æe tužioca da obešteti isplatama od penzije, a advokat Baranek traži da to bude skoro cela penzija. Neka Zotoviæka gladuje, važno da se namiri Èaðenoviæ koji je celu prièu izmislio. A ovo mu, po saznanjima tužene, nije prvi put da naplati odštetu od nesreænih Beograðana na koje naleti.

U podmitljivom srpskom pravosuðu sve je moguæe, pa i da ogrebotina od navodnog ujeda psa vredi koliko i kuæa u centru Beograda, odnosno meseèna penzija zaraðena mukotrpnim radom tokom više decenija.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane