Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Svilajnac

Svilajnac

Demokratska stranka u potrazi za izgubljenim identitetom

 

Dinosaurusi su bili žuti ?

 

Jedan, skoro neverovatan događaj, već duže vremena zabavlja građane Svilajnca. Narod je čuo da su lažne demokrate otimale svašta, i da su ojadile brojna preduzeća, da su opljačkali sve što im se našlo na putu, ali, još niko i nigde nije čuo da imaju snažnu potrebu da se vrate u doba dinosaurusa. Ali, upravo jedan takav "projekat", dešava se u ovoj srpskoj varošici, koja je zapamćena u vreme napretka pod gradonačelnikom Dobrivojem Budimirovićem-Bidžom.

 

Mersiha Hadžić

 

Diplomirani politikolog, i profesor Vitomir Vasić, i dr. Miroljub Petrović (direktor Centra za prirodnjačke studije iz Beograda), svojevremeno su došli na genijalnu ideju da u Svilajncu otvore muzej dinosaurusa! Oba ova intelektualca spadaju u onu retku vrstu mislećih ljudi, koji se bave i takozvanim graničnim područjima nauke. Posebno dr. Petrović, koji je široj javnosti postao poznat po tome što je (u šali), pretio da će srušiti brane na severu Holandije ako iz zatvora u Sheveningenu ne budu pušteni Ratko Mladić i Radovan Karadžić (zbog te njegove tragikomične izjave i video snimka u kome on "iznosi" svoju ideju, ekspresno je zatvoren na osnovu zamolnice holandskih vlasti srpskim vlastima, ali i još brže pušten kad je postalo jasno o čemu se radi)!

Ali, Vasić i Petrović, pre svega, zaslužuju posebnu pažnju zbog toga što su, pokretanjem jedne, za mnoge čudne ali vrlo korisne ideje o otvaranju muzeja dinosaurusa u Svilajncu, razotkrili svu bedu današnje Demokratske stranke i njenih praznoglavih ali opakih i pokvarenih vođa...

Naime, neposredno nakon što su u jednoj televizijskoj emisiji lokalne televizije "Resava", izneli svoju ideju o muzeju dinosaurusa u Svilajncu, nekome se to u Demokratskoj stranci veoma dopalo, pa je počela akcija prisvajanja tuđe ideje...

Najpre je krenuo narodni poslanik Demokratske stranke Miša Marinković da nudi Vitomiru Vasiću brda i doline! Naime, u zamenu za ideju o muzeju dinosaurusa u Svilajncu, Marinković je ponudio Vasiću posao savetnika, ili "...da prima platu ali da ništa ne radi".

 Nije se zadržao na tome. Predložio Marinković Vasiću da u budućem muzeju dinosaurusa bude šta god hoće. Ako treba i dinosaurus, samo da ideju preda "na staranje" Demokratskoj stranci!

Ali, Vasić nije hrteo ni da čuje! Konačno, Marinković poteže poslednji argument, pa ga ucenjuje tako što mu preti da će mu kćer koju su, inače, "oni" zaposlili, izgubiti posao!

Kad ni to nije prošlo, tadašnji potpredsednik opštine Predrag Pera Milanović, na stepeništu ispred zgrade opštine Svilajnac, nudi Vasiću pare za ideju o muzeju dinosaurusa!

Kad je i to odbio, društvo iz lokalne Demokratske stranke ide i na kompromis, pa predlaže da Vasićevo "pismo o namerama" u kome je jasno da je ideja o muzeju njegova, urame i stave na vidno mesto u kancelariji budućeg direktora te, žarko željene ustanove. Ali, ne samo to, nego je Vasić dobio i ponudu da mu okače mesinganu tablu ispred muzeja, na kojoj će biti njegovo ime, gde će takođe pisati da je to njegova ideja, te da će se sam muzej zvati "VITA".

Tad počinju i prve pretnje. Vitomir Vasić je čovek od blizu 70 godina starosti i pripada jednoj starovremenskoj vrsti ljudi koja još uvek veruje u pravo, pravdu, moral, poštenje i respekt prema tuđim delima, čak i ako su u pitanju pomalo neverovatne stvari kao što je ideja o muzeju dinosaurusa.

Tako je Vasić odlučio da uzvrati udarac..."Naoružao se" prislušnim uređajima, pa je sve ovo što mu se dešavalo, snimio. Iz materijala koji je dostavio i redakciji tabloida, jasno je da mu je u sred korupcionaškog ludila uhvatio sam vrh lokalne Demokratske stranke. Smešno? Ne, nimalo. Jer, Vitomir Vasić ima penziju koja jedva da prelazi dvadesetak hiljada dinara i sa kojom ne može da živi. Lopovska psihologija palanačkih "demokrata" poverovala je da ovakvog čoveka može da kupi "na sujetu", sa par uokvirenih priznanja, mesinganom pločom i privremenom platicom nespostojećeg savetnika...

Zašto je Demokratskoj stranci u ovoj varošici toliko značila ta ideja o otvaranju muzeja dinosaurusa? Ko poznaje mentalni sklop lokalnih funkcionera treba znati da je mnogima od njih Dragan Marković Palma iz komšijske Jagodine, postao uzor čim je "u svom gradu" otvorio muzej voštanih figura, akva-park i zoološki vrt! Kaže jedan od tumača ove problematije da je "Palma izginuo dok nije dobio žirafu", pa kad su ovi iz Svilajnca videli da mu dolaze ambasadori "da se dive", u njima se probudila želja za nečim sličnim.

Tako je i došlo do opšte pomame za idejom politikologa Vitomira Vasića i Miroljuba Petrovića, o otvaranju jednog muzeja dinosaurusa, po uzoru ne neke svetske prirodnjačke muzeje. problem je jedino bio u tome što je do tada vladajuća Demokratska stranka smatrala da njoj pripada sve, pa čak i tuđe ideje.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane