Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Druga strana

 

Doprinos guvernerke Narodne banke ponižavanju Srbije

 

Kad zamiriše Jorgovanka

 

životni i profesionalni put sadašnje guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, u svakoj ozbiljnoj državi bili bi dovoljan razlog za istražne radnje. Umesto toga, ona istražuje načine kako da pronađe nekoga ko će da "pokrije" njeno neznanje i ko će da radi njen posao

 

 

Milica Grabež

 

 

Srbija je u paklu, ali nam to još niko ne kaže. Premijer Dačić je skoro drhtavim glasom saopštio da je država pred bankrotom, da ulazimo u dužničko ropstvo, i da nedostaje desetina milijardi evra da se servisiraju dugovi, vrše redovne isplate korisnicima budžeta, i počne sa oživljavanjem privrede....

Dok je to govorio premijer, guvernerka Narodne bake Srbije Jorgovanka Tabaković saopštava nam da će, od polovine sledeće godine, inflaciju staviti pod kontrolu!

Dve decenije Srbija propada. Isto toliko je i gospođa Tabaković na političkoj sceni, od kada se 1992. godine učlanila u Srpsku radikalnu stranku. Rođena je 1960. godine u Vučitrnu, gde je provela detinjstvo. Ekonomski fakultet u Prištini završila je 1981. Na tom fakultetu je i magistrirala 1999. godine. Doktorirala je 2011. u Novom Sadu.

Sadašnja guvernerka karijeru je započela u prištinskoj gimnaziji. Nakon toga se zaposlila kao finansijski direktor u trgovinskom preduzeću Grmija, odakle je, po nacionalnom ključu, prešla na funkciju pomoćnika direktora Prištinske banke. Pošto nije htela da napusti mesto nosioca liste Srpske radikalne stranke (SRS), dobila je ''otkaz'' 1994. godine. Iz "bankarskog" perioda najdraže joj je poznanstvo sa Borkom Vučić!

U SRS se uključila 1992. godine. U više navrata birana je za narodnu poslanicu te partije. U drugoj Vladi Mirka Marjanovića (SPS-JUL-SRS) bila je na funkciji ministarke za ekonomsku i vlasničku transformaciju.

Nakon razlaza sa radikalima 2008. godine, prešla je u Srpsku naprednu stranku.

Na ovogodišnjim parlamentarnim izborima  izabrana je za narodnu poslanicu, ali je već 6. avgusta imenovana za guvernerku Narodne banke Srbije.

Samo na osnovu ove biografije, sudsko veće bi moglo da je osudi na višegodišnju robiju!

širokopojasna guvernerka, muškobanjastog glasa, prešla je sa mužem i troje  dece da živi u Novom Sadu. Kao poslanica radikala imala je lepu platu. Muž joj je dugo bolovao, pa se gospođa Jorgovanka ispomagala strasnom ljubavlju sa jednim funkcionerom sa Kosova. Da bi mogla da putuje u Beograd, zaposlila se, po naređenju Borisa Tadića, u Telekomu-Srbija (jedinici u Novom Sadu), na mestu rukovodioca neke finansijske službe.

Bojan Pajtić je gospođi dodelio službeni auto i vozača, i platu od 200.000 hiljada dinara. Plus poslanička plata. Njene dve ćerke su u Novom Sadu dobile dobro plaćena mesta u državnoj službi. Mesečno je porodica gospođe Jorgovanke, osim njene dve plate, plus dve plate kćerki i penzijom koju dobija njen sin nakon očeve smrti, ubirala oko šest hiljada evra!

E, ta Jorgovanka Tabaković već dve decenije nam čita lekciju, preti, obećava. Sada to čini sa mesta guvernera Narodne banke Srbije. A ona je toliko stručna, da njena partija, a ona to pripisuje sebi, dosadašnje viceguvernere predlaže da ih Skupština Srbije ponovo imenuje na te funkcije. Ako se ona ne razume u posao guvernera, viceguvernerke ga, sigurno znaju.

Funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković je tokom izborne kampanje tvrdila da će prvi potez nove vlasti, koju će formirati Srpska napredna stranka, biti istraživanje trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji. Ona je naglasila da je to uslov da bi Srbija mogla da ''bude partner sa svim međunarodnim organima''.

Formiranjem vlasti u kojoj je i SNS, pokazalo se da od obećanja gospođe Jorgovanke nema ništa!

Iako predlaže izbor dvoje viceguvernera iz Dinkićeve partije, ona je, u izbornoj kampanji, o Mlađanu Dinkiću govorila sve najgore. Netrpeljivost je išla dotle da je Tabakovićeva izjavila da sa Dinkićem ne bi popila ni kafu, jer bira društvo

Formiranje Ujedinjenih regiona Srbije Jorgovanka Tabaković je komentarisala kao Dinkićev pokušaj da prikrije loše rezultate iz prošlosti.

"...On zapravo pravi stranku Ujedinjeni regioni, kojom će preskočiti cenzus i ostati na vlasti da bi sačuvao prljave tragove načina raspolaganja novcem. Da je bio dobronameran, pomagao bi ujednačavanje regionalnog razvoja kada je u ovu zemlju stizalo izobilje novca, što od donacija, što od loših privatizacija."

Na pitanje šta najviše zamera Dinkiću i njegovoj ekonomskoj politici Jorgovanka Tabaković je odgovarala:

"...Površnost i samovolju prilikom donošenja odluka i zakonskih projekata. želju da bude upamćen po svaku cenu, ma koliko štete naneo dugoročno državi i privredi, počev od uništavanja bankarskog sistema, sukcesije rešene za 4 dana, podržavljenje banaka uz zloupotrebu otpisa dugova, privatizacije po svaku cenu, prevaru sa Nacionalnom štedionicom, učešće u projektima stvaranja agencija preko kojih su, mimo budžeta, kontrole parlamenta i građana, trošene ogromne sume novca. On je jedan od glavnih zagovornika da se novac stečen privatizacijama uloži u dobijanje izbora i u potrošnju."

Svoju dalju borbu protiv Mlađana Dinkića, ona je u predizbornoj kampanji ovako opisala:

"...Moja snaga je u dokazima vlastoljubivosti Dinkića. Njega ne zanima budućnost, jer živi pod imperativom sadašnjosti i sve sagledava kroz opstanak na vlasti. Ako ima vlast, sve preko noći može da menja: uredbe, zakone, čak i Ustav kroz regionalizaciju. Moj zadatak je da o tome govorim - zašto Dinkić predlaže sve članove Saveta Akcionarskog fonda, a ukida nadzor nad radom Agencije? Mnogi mu poltronišu i tako i sami postaju tirani. Kad je vlastoljubiv čovek u vrhu vlasti, vrlo brzo režim u celini postaje represivan, što znači: prema gore - ponizno, a prema dole - surovo."

Danas je Jorgovanka na istoj strani ulice sa Mlađanom Dinkićem. I apetiti su im isti. Novac, novac, novac. Gospođa Jorgovanka nije ispunila obećenja da će sebi smanjiti platu.

Dve decenije Jorgovanka sa istom pričom prlja građane Srbije. Ova ''velikosrpkinja'', danas velikoevropejka,  sutra će biti ljuti separatista. Njene dve kćerke koje rade u Novom Sadu, članovi su čankove partije! Za njenog sina se još ne vezuju ovakve stranačko-separatističke težnje.

Srbija će otići u  dužničko ropstvo, sa Narodnom bankom Srbije na čijem je čelu ova kosovka devojka. Smrad njene "kozmetike" će se još dugo osećati, kada se otvori njen slučaj.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane