Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Korupcija u Osnovnom i Apelacionom sudu Kragujevcu: i advokati donose presude

 

Slobodno uverenje kupljenog sudije

 

Sudije Apelacionog suda u Kragujevcu  zloupotrebile su svoj službeni položaj i u  saradnji sa advokatima uz finansijsku  nadoknadu ucenili sudiju Osnovnog suda u Kragujevcu da promeni svoju presudu ili, kako oni rekoše, „leti napolje„!

 

Mersiha Hadžić

 

Kragujevačka porodica Kosanić, vlasnik je gradskog placa u Kragujevcu još od 1927 godine. na početku rata, 21 oktobra 1941. godine, Nemci su iz kuće streljali dve muške glave, Adama Kosanića i njegovog brata. Poslednji muški naslednik, Milovan, umire 1998. godine, i imovinu nasleđuje njegova kćer, Jelena Lazić rođena Kosanić.

Milovan je sa svojom snahom za života gradio na svom placu, pa su njih dvoje, sa punim poverenjem, svom komšiji Dragiši Đorđeviću dali zajedničko ovlašćenje da legalizuje u njihovo ime i za njihov račun te objekte.

Tada počinju velike obmane, razvlačenja i priče kako opština i inspekcija hoće da sruše sve po dvorištu i da je Kosanićima najbolje da ćute i čekaju da se „papiri srede".

Posle kraćeg vremena, Jelena Lazić Kosanić odlazi u Opštinu Kragujevac i saznaje, tek posle pedesetak svakodnevnih pritisaka i šetanja od šaltera do šaltera, da su objekti privremeno legalizovani i da je kompletnu dokumentaciju preuzela radnica službe za finansije u Opštini Kragujevac, izvesna Katarina Dragojlović, koja je supruga sada pok. Dušana Dragojlovića, inače ortaka Dragiše Đorđevića!

Ubrzo, Jelena Lazić Kosanić dolazi u posed kopije dokumenta o preuzimanju dokumentacije sa potpisom Katarine Dragojlović! Pokušala je Jelena u Opštini Kragujevac da potraži objašnjenje, kako neko može da preuzme dokumentaciju za lokal licu koje nikada u životu nije videlo? No, tamo nailazi na zid ćutanja, u odelenju za urbanizam takođe, gde dobija i preporuku da pravdu nađe na sudu, o čemu postoji izveštaj inspekcije.

Jelena Lazić Kosanić potom podnosi tužbu 2002. godine za predaju dela poslovnog objekta (lokala) koji je i dan danas vidljivo podeljen, kao i zahtev za materijalnu nadoknadu (kiriju) za period od 1998. godine.

Ali, proces se razvlači u nedogled. Čovek po imenu Grada (valjda od Gradimir!) pokušava ucenama da inscenira odustanak od tužbe, ili...Čak je više puta sa placa Kosanićevih zvao tadašnju sudiju Grozdu Arnaut i sačekivao kada je izlazila na teren da sudi. Ona je kasnije izabrana u Okružni sud i predmet je dobio novog sudiju. Sudija Aleksandra Prešić presuđuje predmet 15.03. 2012. godine, i tada tuženi imaju samo jednog advokata Dragoljuba Joksimovića.

Na pritisak advokata Zvonka Markovića (predsednik advokatske komore Kragujevca) i Dragoljuba Joksimovića, na sudiju Osnovnog suda u Kragujevcu Aleksandru Prešić, da, ukoliko ne ukine presudu, neće dobiti preporuku od advokatske komore za reizbor u stalni sastav sudija Osnovnog suda u Kragujevcu, koji treba da se desi u decembru ove, 2012. godine!

Ucenjena sudija ukida presudu i donosi novu! Na suđenjima koja su se održala 11.01.2012. godine i 31.01.2012. godine, kao drugi advokat dolazi Zvonko Marković zvani Bizon ili Goveče (kako ga zovu kolege i svi ostali iz okruženja).

Tada počinju i otvorene pretnje advokatu Radenku Laziću (u samom holu suda!) da porodica Kosanić preda lokal i odustane od gonjenja, „zato što su izgubili i on je već sve rešio"!

A kako je „rešio", postalo je jasno kad je stigla presuda Osnovnog suda. Na kraju suđenja je otvoreno sa advokatom Dragoljubom Joksimovićem i tuženima Ljiljanom i Dragišom Đorđević prišao sudiji Aleksandri Prešić i rekao da idu na ručak i kako će da reši slučaj. Ne krijući se ni od tužilje ni od njenog advokata koji su ostali zapanjeni bahatošću ali ipak i dalje naivno uvereni da privatnu imovinu ne otima kako ko hoće i da ona ne može biti predmet zloupotrebe, čak ni suda i sudija.

Ipak, postalo je jasno: zloupotrebom službenog položaja sudija Zorana Hadžića, Dragice Petrović i Suzane Vidanović, za koje Jelena Lazić Kosanić sumnja da su primili mito u iznosu od 5000 evra za ukidanje presude Osnovnog suda od 15.03.2011. godine i vraćanje uz „nalog kako".

Neverovatno je da u obrazloženju ukidanja presude piše doslovno da je u pitanju: „...principa slobodnog sudijskog uverenja i po pravilima logike i životnog iskustva...", što nije poznato u istoriji svetskog prava da sudija ne sudi po zakonu nego po životnom iskustvu!

Nakon toga, na više adresa i tužilaštva, Jelena Lazić Kosanić šalje prijave verujući da će na videlo izaći i mnogi drugi slučajevi u koje su upleteni isti akteri, advokati Zvonko Marković i Dragoljub Joksimović kao i gore pomenuta trojka iz Apelacionog suda. Tužilja podseća na tačke gonjenja advokata Zvonka Markovića za davanje mita od pre par godina, kada je bio u bekstvu i kako se tada izvukao na zastarenje slučaja. Zanimljivo, ali, njegov advokat je opet slučajno bio opet Joksimović Dragoljub!

Jelena Lazić Kosanić je u pismu javnosti navela da advokati vrše preveliki pritisak na rad MUP PU Kragujevac i da je prinuđena da se obrati Ministarstvu pravde, MUP-a, predsednikovom i premijerovom kabinetu, „...da se nepristrasno utvrdi osnovana sumnja i preuzmu konkretne mere i primereno kazne akteri i primaoci mita, i sve ostalo što prati ovakvu bezobzirnost, neregularnost i otimanje privatne svojine vlasnicima, da se izađe u javnost sa podacima i prekine pritisak na lica i imovinu građana Srbije...".

Može li imovina Kosanića konačno da bude odbranjena, ili će pravosudna, advokatska i opštinska mreža korupcije još jednom pobediti?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane