Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

Novi Sad

 

Kako je izbeglica iz Benkovca opelješio svoje zemljake i budžet Srbije

 

Dubroje i pravdu kroje

 

Tabloid je pre dve godine objavio  ispovest Dubravka Čavića, čoveka koga je opljačkao Slobodan Dubroja, patriotski profiter iz Dalmacije, uz svesrdnu pomoć novosadskog pravosuđa i policije. Njegovu ispovest ponavljamo, kao i nastavak bitke koju vodi u ulici Sutjeska, u zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu

 

 Arpad Nađ

 

 

Došao sam u Srbiju u avgustu mesecu ratne 1992. sa porodicom, i sa sobom dovezao mašinu za isecanje poklopaca koju sam kupio na preporuku prijatelja iz Novog Sada, jer je u Srbiji bio veliki manjak tih mašina. Pošto su bile sankcije, mašina za isecanje poklopaca je bila neupotrebljiva jer nije bilo folije, pa se morala naći folija da bi mašina mogla raditi i da bi se moglo zaraditi za život.

Moj prijatelj me tada upoznaje sa profesorom Ivanom Vujkovićem sa Katedre za ambalažu i pakovanju sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, koga je veoma interesovala ta mašina, te sam ga pitao od čega se sastoji ta folija. Kad mi je objasnio od čega se sastoji i gde se mogu naći komponente, a pošto nisam imao auto krenuo sam u Podgoricu da kupim prvih l00 metara te folije. Potom sam je u Novom Sadu zakaširao (zalepio) u AMB Grafici, došao kući i isekao poklopce i odneo ih u mesnu industriju 29. novembar na probu.

Poklopci su bili valjani i jedino što nisu imali bila je štampa. Sada smo imali poklopce ali ih nismo imali na šta lepiti, jer nije bilo kutijica.

Tada Slobodana Dubroju dovodi u moju kuću moj kum Duško Dubroja, koji je i njegov rođak. Odmah je kazao da ima firmu koja radi i da ću ja biti njegov kompanjon i da ćemo, ako ja uspem napraviti foliju, deliti profit pola-pola. To je bio usmeni dogovor.

Radeći na jednom mernom uređaju koji meri sposobnost dubinskog izvlačenja, sastavio sam, po mojoj ideji, kombinaciju materijala koji je zadovoljio sve uslove.  Slobodan Dubroja je u tom momentu imao nešto novca te je krenuo u prijateljska posuđivanja kod rođaka i prijatelja, jer je trebalo za te prve eksperimentalne pokuse proizvodnje čašica oko 15.000 DM. te je meni kupljen Golf 2 da ne nosim uzorke pod rukom.

Odlazim u Sevojno i nagovaram upravu da počne da pravi novi tip aluminijske folije od l00 mikrona i oni to prihvataju i dobijamo prvu tonu.

Kupujemo lepilo od firme Morton i prvu PP plastičnu foliju kupujem u Odžacima. Iskaširali smo prve količine u AMB Grafici, a iskaširani materijal isekli na potrebne širine, namotali na rolne i odvezli u 29.Novembar.

Isprobali smo prvi metar rolne i iz tri kućišta izašle su tri ispravne posudice. Gospodin Flajšman koji je tamo bio direktor rekao je, a nakon 100 pokušaja: vi ste prvi uspeli napraviti foliju za kutijice!

Počinje moje veliko angažovanje, da se proizvodi 50 tona folije da se iz granulata napravi PP ravnolivena folija, zbog patriotskih osećaja prema Republici Srpskoj Krajini dato je da se ona radi u Benkovcu.

Tražio sam da se folija patentira i pitao profesora Vujkovića da li on želi biti suvlasnik tog patenta, a on mi je odgovorio da sam se ja toga setio i da to može biti samo moje.

Počeo je proces patentiranja u Beogradu. Nakon godinu dana dobijam Rešenje za patent. Po odnosu ugovora, na dve prazne kutijice i poklopca, dobijali smo jednu punu. Radili smo u  industrijskim klanicama 29.Novembar, koji je i štancovao kutijice; IM Topola; Čoka; MIP Požarevac i Yuhor Jagodina. 

Pošto nismo imali gde proizvoditi foliju, odlučujemo da se ide kupiti linija za proizvodnju te patentirane folije u Italiju. Dobrom zaradom otplatili smo sve dugove, nikome nismo bili dužni ništa, ali Slobodan Dubroja počinje pozajmljivati novac, okolo, van moje kontrole te je tu počela moja prva sumnja.

Nakon jednog službenog puta po Italiji, dolazim kod njega i tražim napismeno moj deo robe a to je 50 odsto pašteta koje smo do tada napravili, odbijeno za vrednost auta i kuće koju sam kupio. Tada mi je kazao da sam ja vanjski saradnik i da se gubim iz firme!

Odmah nakon toga, počeo je izvoz pašteta kao humanitarna pomoć u Bosnu, preko Crvenog Krsta, a čim je ta roba prešla granicu, prodavana je po duplo većim cenama! Fiktivne isplate prema inostranstvu su se kretale i do 350.000 DM i završavale u inostranim bankama.

Nakon dva meseca, Dubroja tuži mene i moju suprugu  sudu u Beočinu, da sam mu dužan 100.000 DM, a ja na Sudu izjavljujem da mu nisam dužan 100.000 DM, nego da sam iz zajedničke zarade uzeo 150.000 DM.

U međuvremenu i ja pokrećem sudski spor o zabrani proizvodnje folije. Imamo predmet u novosadskom Okružnom sudu kod sudije Jelene Borovac. Imali smo 5-6 parnica, dobili smo zabranu Vrhovnog suda da se folija više ne proizvodi ali to Slobodan nije poštovao i folija je u AMB Grafici i dalje rađena.

Podižem krivičnu prijavu protiv Mihajla Svilara koji je u to vreme bio direktor AMB Grafike i Slobodana Dubroje zbog toga što su radili patentiranu foliju, ali istražni sudija Koviljka Džačić odbija da vodi istragu uz obrazloženje da je Svilar, u to vreme, gradonačelnik Novog Sada!

Finansijska policija vršila je 1995.godine kontrolu firme Bonex tri puta, našla brojne nepravilnosti, a čitava stvar je došla i do Policijske uprave Novi Sad, (privredni kriminal), koja nije nikad podnela krivičnu prijavu za utaju poreza iz razloga što je čitavu stvar zataškao Stanko Ljubičić inspektor iz odeljenja za privredni kriminal.

Počinje suđenje, dokazni proces, svedoci, finansijsko veštačenje. Sudija određuje za veštake Zavod za sudska veštačenja  Katicu Đakonović. Po mom mišljenju gospođa je uradila vrlo profesionalno veštačenje. Na suđenju je kasnije izjavila da je pokušala dobiti kompletnu dokumentaciju od Dubroje ali je on izbacio iz kancelarije i nije joj dao nikakva dokumenta.

Prvostepena presuda u Beočinu je donesena. Žali se Dubroja, a žalio se i moj advokat. Prihvaćena je moja žalba, Slobodanova odbačena.

 On se opet žalio drugostepenom organu koji potvrđuje u moju korist. Žalio se na Vrhovni sud i tu je potvrđeno u moju korist.

Počinje izvršenje, ali od nekud se pojavljuje sudija Aleksandar Gudurić u Beočinu! Prva parnica- Gudurić presuđuje: ukida se prvostepena presuda, ukida se drugostepena presuda, ukida se presuda vrhovnog suda, ukida se izvršenje, zbog pojavljivanja novog dokaza koji je morao biti prikazan u roku od tri meseca ali se pojavljuje nakon deset godina!

   Moj advokat me upozorava: "...Ja imam ovu glavu i ove dve ruke i više nisam sposoban da te branim, moraš pronaći advokata koji se može izboriti sa tim lopovima".

Zbog reputacije, čovečnosti i po preporuci prijatelja izbor pada na Dušana Uzelca. Počinju parnice.

Uzelac uviđa da sudija Gudurić ne postupa u skladu sa zakonom i zbog toga se žali Nadzornom odboru u Beogradu 22.05.2008.godine, a u novembru iste godine upućuje prigovor Nadzornom odboru i dokazuje da je finansijski veštak, krivično prijavljen u procesu u Žitištu ! Proces sudija Gudurić odugovlači, a na njegovo rešenje nije dozvolio žalbu!

 

Šta je dalje bilo

 

Sudija Gudurić nije prošao reizbor, a nova sudija presuđuje, tako što donosi presudu, delimično na šetu gospodina Čavića. Sledi žalba, i Apelacioni sud u Novom Sadu poništava tu presudu i ukida rešenje o ponavljanju postupka kao nezakonito.

Osnovni sud u Novom Sadu nastavlja sa izvršnjem pravnosnažne presude. Na kuću Slobodana Dubroje sud je stavio hipoteku. Ali... Slobodan Dubroja, preko brata Mirka, tajkuna koji drma novosadskom pravosuđem i policijom, sudu podnosi falsifikovao ugovor, prema kojem je, još 2000 godine, pre obaranja režima,  svom maloletnom sinu poklonio porodičnu kuću  od 119 kvadrata sa pratećim objektima u Kopernikovoj ulici broj 56 u Novom Sadu, i traži obustavu izvršenja!

 U sudskoj tužbi koju je podneo Dubroja, supruga Dubravka Čavića dobija kopiju navodnog ugovora o poklonu, a u tom ugovoru  o poklonu  da je overen  13.o7.. 200.0 godina u vreme 13 : 51, a žig poreske službe je jedva vidljiv, a Dubravko istog dan drugu fotokopiju sa datumom 13.07.2000 u vreme 13 : 51. U prvoj fotokopiji između 2000 stoji tačka posle broja 200.0  te je lako zaključiti je reč o falsifikovanom ugovoru. Pogotovu što u ranijem izvršnom postupku taj ugovor Dubroja nije priložio

Osioni Slobodan Dubroja će, ponovo, uz pomoć sudija novosadskih sudova izmicati pravdi. Naravno, on i dalje živi u kući, čijom prodajom bi se namirila šteta teško bolesnom Dubravku Čaviću, koga očekuje teška operacija. Dubroja se nada da neće preživeti, a na sudu se tome i raduje.

A. 1

 

Pohlepa bez granice

 

Na nesreći svojih sunarodnika, Slobodan Dubroja je zaradio desetine miliona evra. Na izveženu robu (jetrene paštete ranih pakovanja), koju je knjižio kao humanitarnu pomoć, Dubroja nije plaćao porez, a novac je u obe Krajine dobijao u kešu,  prodajući paštete po dvostruko većoj ceni.

Iz Makedonije je takođe dobijao novac u kešu, a gospodin Gligorević tvrdi da je dva puta iz Makedonije u kešu doneo oko 200 hiljada maraka.

Kada je gospodin Čavić ugovorio kupovinu mašine u Italiji, Dubroja je u desetak navrata, na ime plaćanja mašine, iznosio, uz dozvolu državnih organa, po 350 hiljada maraka. Mašinu nikada nije kupio, a nekoliko miliona evra stavio je u banku u Italiji!

Beskrupuloznosti Slobodana nikada kraja. Novosadska policija je unizno služila bandi porodice Dubroja. Nalazi finansijske policije završavali su kod policije, u fiokama.

Pretpostavlja se da je Slobodan Dubroja zaradio oko 60 miliona vera! Pritom nije platio državu poreze, a sunarodnike je pljačkao u najtežim trenucima, dok su oni ratovali i gladovali.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane