Natrag

Šokantno

 

Šokantno

 

Srpska vlada je izgubila svaki razum

 

Nema ništa od Južnog toka kroz Srbiju?

 

Milovan Brkić

 

Vest je pouzadano tačna. Dmitrij Mališev neće biti direktor Južnog toka, preduzeća koje je registrovano u Švajcarskoj pod nazivom South Stream d.o.o.

Srpski Patrijarh Irinej blagosiljao je postavljenja gospodina Mališeva za direktora ovog zajedničkog rusko-srpskog preduuzeća, ali je srpska valada, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, ministarka energetike Zorana Mihailović i drugi srpski zvaničnici, odbikli da potpišu jegovo imenovanje.

Čak je i Ugovor o osnivanju kompanije South Strem d.o.o.  izmenjen na skandalozan način, u pogledu strukture vlasništva, u korist Srbije, bez ikakvog ekonomskog razloga.

Kako Tabloid saznaje, generalni direktor Gasproma Aleksej Miler već je potpisao ugovor o gradni gasovaod kojiće proći kroz Mađarsku.

Ruski zvaničnici potvrdili su Tabloidu da ako ne dođe do izgradnje Južnog toka i kroz Srbiju, nije krivica Moskve.

Upadljivo je da se generalni direktor Srbijagasa kune ovih dana na svim televizijskim emisijama da je Rusija jedini spas za Srbiju. Izvori bliski Ambasadi Rusije tvrde suprotno, u ukazuju da je gospodin bajatović u Budimpešti, istina u pijanom stanju, govorio sasvim suprotno.

Ako trasa Južnog toka zaobiđe Srbiju, ona više neće postojati.

Tabloid poziva da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić obrati naciji, i objasni o čemu je reč. Bez podrške Rusije, Srbije više nikome neće biti važna, ni u teritorijalnom, ni u ekonomskom smislu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane