Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

 

Likovi i senke

 

Senka od generala

 

M. B.

 

Ljubiša Diković, godište 1960,  načelnik je Generalštaba Vojske Srbije. Unapredili su ga u čin general-potpukovnika. Oženjen je, otac je dvoje dece.

Smeran je, i iznad svega, poslušan. Vojnici za njega kažu - mož' ga jebati, ništa ti neće reći!

Srbija je imala slavne vojskovođe. Vojvode Putnika, Mišića, Bojovića, Stepu Stepanovića... U poslednjem ratu, agresijom, NATO alijanse na Srbiju, nema nikakve sumnje, istakli su se generali Radomir Lazarević, Nebojša Pavković i naša armija je ocenjena kao veoma sposobna, a taktika njenih generala se još izučava, kako je jedna mala vojska odolela NATO alijansi.

Onda je došla  - ''sloboda''. DOS-ova vlast.

Poznaje li iko generala Dikovića? Smernog, poniznog generala vojske koja je svedena na lovačko društvo? Ima li ovaj skot u generalskoj uniformi makar osećaj stida pred svojom decom. Da komanduje gladnom, golom, bosom i nenaoružanom vojskom.

U čin general-pukovnika unapredio ga je ministar odbrane Dragan Šutanovac. I postavio ga za zamenika Miloju Miletiću, čovek koji je došao iz Vranje. Klimoglavcu Miletiću je jednom dozlogrdilo, pa se isprsio i oterao Šutanovca tamo gde treba. Smenili su ga. Doveli su "generala Diku" koji ne pušta glasa od sebe.

Danas je ministarstvo okupirala družina Aleksandra Vučića. Ni ministar nije služio vojsku (u to vreme homoseksulace u Jugoslaviji nisu primali u voju službu). Sa njim, ministarstvom rukovode fotografi, agenti stranih službi, i preostala banda Dragana Šutanovca.

General Diković je smeran, dva puta je ponudio ostavku, ali su mu zapretili prstom da može da ode samo onda kad mu pederi kažu.

U ratu svaki general čuva poslednji metak za sebe.

Kome služi Ljubiša Diković? Izlazi li na ulicu, među oficire, vojnike...? Daje li ovaj čovek glasa od sebe?

Da li je moguće da se generalštab srpske vojske ne oglašava, da ne predlaže strategiju nacionalne odbrane, da ne upozorava na smrtno stanje srpskih oružanih snaga. Svaka Vučićeva šuša ima veću platu od generala Dikovića!

Šta se to, onda, desilo sa srpskim generalima, od kojih je većina školovana za vreme bivše  JNA, koja je imala jake kriterijume u odabiru vojnog kadra. Kako su preko noći srpski generali postali fukare? Da li im, ikada, padne na pamet da podnesu kolektivno ostavku, i ponude da ološ, poput Vučića i njegove kamarile, umesto njih nastavi da komanduje malobrojnim vojnim jedinicama? Da se barem nauživaju, posmatrajući toliki broj mladih muškaraca na jednom mestu. Na žalost, prijatelj mi kaže da su generali iz Generalštaba postali obične krpe. Generali - senke. Može li Srbija, sa ovim fukarama, sačuvati teritorijalni integritet?

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane