Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

 

Beočin: narod na ulicama, predsednik opštine na odmoru u Singapuru

 

Imovinske karte na sto!

 

U opštini Beočin Demokratska stranka je posle ovogodišnjih izbora ostala na vlasti i to je dovelo do žučne konfrontacije sa opozicionim strankama, a 18. decembra 2012. godine i sa građanima beočinske opštine. Građanima je jednostavno dozlogrdilo odugovlačenje oko smene vlasti u Beočinu i odlučili su izgleda da stvar "uzmu u svoje ruke" i najure popularno nazvano "žute" sa vlasti.

 

Arpad Nađ

 

 

Dan pred Svetog Nikolu nekoliko stotina građana se okupilo ispred zgrade opštine Beočin i održalo protestni skup protiv Demokratske stranke i funkcionera koji su zadnje četiri godine stekli ne mali kapital pljačkaški raspolažući budžetskim sredstvima opštine Beočin. Ovaj datum za protest nije slučajno izabran jer se tog dana održavala sednica beočinske Skupštine na kojoj je usvajan budžet za 2013. godinu, a po svoj prilici njegova struktura je ukomponovana tako da se većina sredstava pljačkaškim mahinacijama prelije u džepove funkcionera Demokratske stranke i koalicionih partnera iz SPS-a, LDP-a i DSS-a.

Tokom protesta građana jasno su istaknuti transparenti "Beočin-Crničin", "Gde su žuti tu se muti", "Beočin je umro"...

Posebno je interesantno to što su učesnici ovog protesta vrlo dobro upoznati sa političkim prilikama u opštini Beočin tako da se tokom protesta moglo čuti što-šta o aktuelnoj vlasti u Beočinu, a pogotovo o razlozima zašto koalicioni sporazum SNS-SPS-URS na republičkom nivou nije ispoštovan na svim nivoima pa i u Beočinu.

Tokom protesta govornici su javno pozivali odbornike SPS-a da napuste koalicionu vlast sa DS-om i pristupe građanima, a iz grupe okupljenih građana mogle su se čuti salve kritika upućene Draganu Tomoviću, koji je predsednik opštinskog odbora SPS-a i zamenik predsednika opštine Beočin. I pored apela mnogih učesnika koji su stišavali ovakve reakcije, zbog potencijalne koalicije sa SPS-om, ipak se jasno i glasno čula optužba da je Dragan Tomović primio 50.000 evra od Demokratske stranke i to na ličnu inicijativu Bojana Pajtića kako bi ostao u koaliciji sa DS-om. Da ova optužba građana nije ništa novo potvrđuju članovi beočinskog SPS-a koji i ne sumnjaju u ovu tvrdnju i tvrde da je Dragan Tomović po prijemu velike svote novca od DS-a kupio automobil marke "BMW" svom sinu, a da je u beočinskom SPS-u velika ozlojeđenost zbog ovakvih poteza Dragana Tomovića govori i činjenica da je dvadesetak članova opštinskog odbora beočinskog SPS-a potpisalo peticiju protiv Dragana Tomovića sa osnovnim zahtevom da se on smeni i formira novo rukovodstvo SPS-a u Beočinu.

Jedan od potpisnika ove peticije i incijative za smenu Dragana Tomovića je i Sekula Petrović, visoki funkcioner SPS-a i načelnik opštine u Beočinu. Kako objašnjavaju članovi SPS-a osnovni razlog kolizije ovih do juče vrlo bliskih partnera u SPS-u i opštini Beočin leži u težnji funkcionera Demokratske stranke u Beočinu da se Sekula Petrović (kadar SPS-a) smeni sa mesta načelnika opštine, a u isto vreme u njegovoj stranci niko (pre svih Dragan Tomović, kao zamenik predsednika opštine) nije stao u njegovu zaštitu. Uklanjanjem Tomovića sa čela SPS-a širom se otvaraju vrata smeni Demokratske stranke sa vlasti u Beočinu čiji čelni ljudi žele smenu Sekule Petrovića, tako da bi  Petrović "unovčio" svoje vrlo dobre predizborne odnose sa Srpskom naprednom strankom i opstao kao načelnik opštine u Beočinu preko "naprednjačke" veze.

Među građanima su se čula i negodovanja protiv beočinskog DSS-a čiji je predsednik, Stevan Komljenović, prodao interes stranke za mesto direktora Sportskog centra u Beočinu. Pored svog uhlebljenja svojevremeno je zaposlio i suprugu u Javnom komunalnom preduzeću, a građani Beočina najviše zameruju beočinskom DSS-u što je na mesto pomoćnika predsednika opštine Beočin postavljena Snežana Daničić koja je jedino radno iskustvo stekla kao konobarica u kafiću svog supruga inače odbornika u beočinskoj Skupštini i funkcionera DSS-a.

Najviše negodovanja i kritika upućeno je predsedniku opštine Beočin, Bogdanu Cvejiću, sa otvorenim pozivom da mu se proveri imovinska karta i uporedi sa imovinom koju je posedovao 2008. godine kada je postavljen na mesto predsednika opštine.

 Otvoreno su pozvane sve državne institucije i inspekcije da provere istinitost navoda da je za vreme svoje vladavine u Beočinu stekao neviđeno bogatstvo, a celu opštinu Beočin i njene građane gurnuo u nemaštinu, glad i beznađe. Tokom protesta više puta su se čuli javni pozivi Bogdanu Cvejiću da izađe pred građane, obrati im se i objasni sve navode učesnika protesta u vezi pljačke i pronevere budžetskih sredstava u opštini Beočin - ali bez uspeha. Kadrovi Demokratske stranke su se zaključali po kancelarijama, a zgradu opštine obezbeđivao je kordon policije.

Pored Cvejića javno su kritikovani Sava Svirčević (DS), poslanik u pokrajinskoj Skupštini, Vidana Nedić (DS), predsednica Skupštine u Beočinu, Nikola Vukšić (DS), pomoćnik predsednika opštine Beočin i Marina Prekogačić, šefica finansijske službe koja ko zna kojoj vlasti po redu u Beočinu godinama "pere" finansijske prljavštine, a svoje "stručne usluge" obilato naplaćuje.

Tokom protesta mogle su se čuti i javne optužbe da pojedini funkcioneri traže i "seksualne usluge" kao naknadu za ukazanu pomoć, a jedna od učesnica mitinga je glasno prokomentarisala:

"Ovo je tačno, ja sam kao majka troje dece i nezaposlena išla kod Sekule (Sekula Petrović, načelnik opštine, pr.aut.) da tražim bilo kakvu pomoć da prehranim decu, a on mi tražio onu stvar"!

Građanima se obratio i Goran Kalabić, bivši odbornik Skupštine u Beočinu, koji je najavio da građani daju rok do 20. januara 2013. godine vlastima u Srbiji da smene "lopove" u Beočinu inače će posle tog datuma doći do "radikalizacije" protesta ali nije precizirao šta građani pod tim podrazumevaju. Kuriozitet je da je jedan od šefova u opštini Beočin i njegov brat Bratislav Kalabić, aktivni član Demokratske stranke, koga građani direktno optužuju da je potrčko Bogdana Cvejića, predsednika opštine Beočin ali i da je izvršio čitav niz krivičnih dela po pitanju legalizacije i ostalih mahinacija sa građevinskim i poljoprivrednim zemljištem.

Među učesnicima je bio i proslavljeni beočinski sportista Mitar Milinković, inače učesnik olimpijskih igara i nosilac brojnih odličja sa najvećih evropskih i svetskih takmičenja u džudou. On je trenutno jedan od vodećih beočinskih poljoprivrednika, kako sam za sebe tvrdi, a ostaje nejasno kako će na to reagovati njegov rođeni brat Milenko Milinković - Kiseli, inače član opštinskog veća opštine Beočin i Demokratke stranke. Među građanima su se mogli čuti komentari gde se ime Milinkovića - Kiselog vezuje za aferu glavnog finansijera Demokratske stranke u kupovini glasova građana tokom prethodnih izbora.

Inače, Milinković je "nagrađen" postavljanjem na mesto člana opštinskog veća dok su drugi učesnici ove kriminalne radnje nagrađani dobijanjem poslova gde je glavni finansijer opština Beočin, a deli ih Bogdan Cvejić, predsednik opštine Beočin. Tako su profitirali vlasnik firme "Virus", popularno nazvan od građana Stanko "Čume", dugogodišnji i jedini izvođač radova po pitanju svih građevinskih projekata koje finansira opština Beočin i Mile Ivanović, vlasnik firme "Ekonomist Elektro", koji je odmah posle izbora dobio ekskluzivan posao održavanja javne rasvete na teritoriji opštine Beočin težak milione dinara.

Ono što građane Beočina najviše iritira je činjenica da se posle izbora toliko govorilo o izbornoj krađi kroz kupovinu glasova kako novcem tako i paketima sa hranom, a danas se to uopšte i ne pominje. U Beočinu su se tokom zadnjih izbora gotovo javno delili paketi sa hranom i novac, pa je potpuno nejasno zašto nikad nije potegnuto pitanje odgovornosti onih koji su to radili.

Posle protestnog skupa ipak je ostalo nedorečeno pitanje "zašto se pored toliko dokaza o kriminalu i korupciji u opštini Beočin nije krenulo sa podnošenjem krivičnih prijava protiv prozvanih funkcionera beočinske opštine"?

Opozicija u Beočinu tvrdi da je odavno prosledila svim relevantnim državnim organima pozamašnu dokumentaciju o kriminalnim radnjama u opštini Beočin koje su imale za rezultat proneveru više desetina miliona dinara budžetskih sredstava ali do sada niko nije ništa preduzeo!?

Šta će se desiti posle 20. januara 2013. godine, tek će da se vidi ali je jedno sigurno, ako se građani Beočina budu ponovo okupili i radikalizovali protest predsedniku opštine Beočin, Bogdanu Cvejiću, sigurno neće biti hladno oko srca jer je otputovao na bezmalo dvonedeljni službeni put u - Singapur! Ovo je izgleda apsolutni "rekord" u funkcionisanju lokalnih samouprava Srbije da jedan predsednik opštine sebi obezbedi "službeni put" i to u Singapur gde je ovih dana prosečna temperatura 30-tak stepeni, a videćemo kakvi će biti "veliki rezultati" ovog službenog puta. Za troškove znamo!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane