Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Povodom

 

Nebojša Stefanović: štetočina  na visokoj državnoj funkciji

 

Crv u Jabuci, trulež u Skupštini

 

Firme kojima je upravljao bračni par Stefanović (Nebojša, sadašnji predsednik Narodne skupštine Srbije i njegova supruga) redom su propadale, radnicima su plate kasnile, a doprinosi nisu uplaćivani. Štete koje su napravljene, nenadoknadive su, a sunovrat trgovinskog preduzeća "Jabuka" najslikovitiji je prikaz onoga što su Stefanovići, kao kaznena ekspedicija činili.

 

Milica Grabež

 

Predsednik Narodne Skupštine Srbije, Nebojša Stefanović, upropastio je kompaniju "Jabuka AD" u kojoj je radio kao zamenik finansijskog direktora 2008. i 2009. godine. Prema rečima radnika ove kompanije dolazak Stefanovića i drugih iz "naprednjačke ekipe" bio je fatalan za radnike.

Nisu još ni seli u fotelje, a sebi su već odredili astronomske plate, kažu radnici koji su na nesreću dočekali Stefanovićev dolazak u "Jabuku" i dodaju da je današnji predsednik Skupštine "dao smernice" kako da se vodi firma, a da posle toga kompaniji nije bilo spasa!

Kada su radnici pitali Stefanovića koje poteze treba da povuku, prvo je pocrveneo, a potom se zatvorio u kancelariju gde je neko vreme telefonirao. Izašao je napolje i sa papira prisutnima pročitao šta "on hoće". Videlo se da mu nije jasno značenje toga što čita, neke reči je pogrešno pročitao, zamuckivao je, neke rečenice je pročitao dva puta. Kada je završio pokušali smo da mu objasnimo da takvi predlozi uopšte nisu dobri, ali ga to nije zanimalo, kažu radnici koji su prisustvovali ovom događaju.

Istina, firma je i pre Stefanovićevog dolaska bila u problemima, ali posle njega "Jabuku"" niko nije mogao da spase, smatraju bivši zaposleni. Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre (APR) 2011. godine, Privredno preduzeće "Jabuka AD" otišlo je u stečaj.

Pre toga radnici ovog preduzeća su u javnost izneli podatke o malverzacijama u njihovoj firmi, protestovali su, mesecima im nisu isplaćivane zarade, mnogi su gladovali.

Krivica naprednjaka za ovakvu sudbinu radnika "Jabuke", u to vreme nije bila interesantna široj javnosti, smatralo se da oni kao opoziciona stranka ne mogu da utiču ne sudstvo i poresku policiju.

Ipak, danas kada je naprednjak Stefanović, jedan od direktora "Jabuke AD" postao predsednik Narodne skupštine, optužbe bivših radnika na račun menadžmenta za pranje pare i druge mahinacije, još su teže. Otvara se pitanje da li je "Jabuka" morala da bankrotira, da bi Naprednjaci finansirali svoje stranačke aktivnosti.

Iz komentara koji je na internet sajtu "Prve" televizije ostavila bivša radnica Vesna Obrenović, naslućuje se da "Jabuka" jeste korišćena za pranje para.

"Prva" televizija prenela je vest da će prodavnice "SOS" koje su napravljene da bi u njima kupovali najsiromašniji radnici i nezaposleni, propasti zbog dugovanja koja ne izmire "Jabuka" i drugi poslovni partneri. U komentarima koji su postavljeni u nastavku na ovu vest gledaoci otkrivaju da će na ulici ostati hiljade radnika, kao i da je glavni uzrok propasti "SOS" marketa baš činjenica da "Jabuka" nije izmirila dugovanja.

Ovo znači: ako je predsednik Skupštine doprineo uništenju "Jabuke", da on delimično snosi i krivicu i za propast "SOS" marketa. Drugim rečima, osim radnika "Jabuke" na Stefanovića imaju pravo da se ljute svi oni radnici iz firmi, čiji je gubitak posla imao veze sa propašću te kompanije, ali i nezaposleni kojima je uskraćena mogućnost kupovine u "SOS" marketima.       

 - Radila sam u Jabuci 18 godina, to je bila zdrava firma, ovo je klasičan lopovluk da bi se uzeli objekti Jabuci. Trebalo bi da policija i Savet za borbu protiv korupcije umešaju prste, piše Obrenovićeva i navodi da su neki od direktora došli iz firmi u kojima je policija već hapsila menadžere zbog pranja novca.

Interesantno je da predsednik Skupštine ne demantuje da je imao svoju ulogu u propasti kompanije "Jabuka". U njegovoj zvaničnoj biografiji koja je objavljena na sajtu glavnog odbora Srpske napredne stranka, on tvrdi:

-Po isteku mandata u Narodnoj Skupštini tokom 2008. i 2009. godine, prešao u kompaniju „Jabuka", gde sam radio kao zamenik direktora finansija.

 Bivše kolege iz Srpske Radikalne Stranke optužuju Stefanovića da je angažman u "Jabuci" od početka bio stranački obojen.

-Ništa ne bi bilo čudno da upravo u tom periodu nije formirana Srpska napredna stranka, i da vlasnik preduzeća „Jabuka" a.d. u tom trenutku nije Đorđije Nicović. Nicović je 2008. godine naprednjacima obezbedio poslovni prostor u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda, dok je "velikog stručnjaka" za finansije Nebojšu Stefanovića zaposlio u Jabuci, objavila je Srpska radikalna stranka na jednom od svojih sajtova.

Osim za finansiranje SNS-a, i finansijsko zbrinjavanje Stefanovića, Radikali optužuju Nicovića, da su mu radnici gladovali i štrajkovali u svim firmama koje je privatizovao, od momenta kada je uspostavio saradnju sa Naprednjacima.

-U istom periodu dok je Stefanović kod Nicovića inkasirao direktorsku platu, radnici Nicovićevih firmi,  Niteks, Rudnik konfekcija, Mačkatica, su gladovali i protestvovali zbog neisplaćenih zarada, ističu Radikali. 

Zanimljivo je podsetiti da su u istom periodu Nebojša Stefanović,  javno zagovarao, socijalnu pravdu i borbu protiv kriminala i korupcije.

U praksi se uglavnom dešavalo suprotno, firme kojima su rukovodili naprednjački kadrovi odlazile su u stečaj, a radnici su završavali na ulici bez posla i uplaćenih doprinosa. 

Jedan od primera je svakako i dnevni list "Pravda" na čije čelo je svojevremeno postavljena žena Nebojše Stefanovića, Ana Stefanović.

Prema svedočenju bivših radnika "Pravde" Stefanovićeva, je odmah po imenovanju počela da se bahato ponaša. Šoferu je naredila da umesto, novinare na zadatak, vozi nju kući. Otkazala je punomoćje advokatskoj kancelariji koja je branila novinare, a posao je namestila svojoj priajteljici. Bivši urednik "Pravde" optužuje Stefanovićevu i da je počinila niz prevarnih radnji "zbog koji bi svako ko nema političko zaleđe lako završio iza rešetaka." Istovremeno dok je Stefanovićeva primala veliku platu, zaposlenima u "Pravdi" plate su kasnile mesecima. To je ujedno i dokaz bedne sudbine svih radnika koji su zavisili od menadžerskih sposobnosti i poštenja naprednjačkih direktora. Loše rukovođenje Ane Stefanović u "Pravdi" pokušao je da spreči glavni urednik. Obratio se Aleksandru Vučiću koji je nju postavio na funkciju direktora "Pravde".

-Zovem Vučića i pretim: ...Ako ne smiriš tu luđakinju, idem u finansijsku policiju, neka zatvore i nju i Pravdu, piše on na svom blogu i navodi da mu je Vučić rekao da će ona tu biti samo privremeno.

-Ma, ona je debela lenčuga (žena predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića). Sad sam je zvao. Spava. Devet sati, ona spava, a hoće da bude direktorka. Ne brini, brate, ona ne shvata da je tu samo privremeno, dok ne nađemo nekog sposobnog, objasnio mu je Vučić koji je potom promenio urednika, a zadržao Anu Stefanović na mestu direktora "Pravde".

Privredno društvo za novinsko izdavačku delatnost "Pravda press" danas je obrisano iz registra. Prema zvaničnoj biografiji predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića, on je pre angažmana u danas propaloj "Jabuci" menadžerske poslove obavljao i u firmi "Interspeed".  "Interspeed" je danas u stečajnom postupku. Ipak, građani Srbije ne treba da se brinu pošto Narodna skupština koju vodi Nebojša Stefanović po važećem zakonu ne može da bude u stečaju, niti obrisana iz registra.

 

 

A 1.

 

Neuspešni student medicine postao netalentovani pravnik

 

Prema zvaničnoj biografiji predsednik Skupštine Nebojša Stefanović (SNS) rođen je 20. novembra 1976. godine u Beogradu, gde je završio Devetu beogradsku gimnaziju. U biografiji ne piše, ali pretpostavlja se da je gimnaziju završio 1995. godine. Stefanović u svojoj biografiji ističe da je diplomirao 2004. godine, odnosno devet godina nakon završetka gimanzije. Bivše kolege iz Srpske Radikalne Stranke, tvrde da je Stefanović pre nego što se odlučio da studira ekonomiju na privatnom univerzitetu, neuspešno studirao medicinski fakultet.

-Sa medicine je otišao kada je shvatio da ne može da položi nijedan ispit. Vučić mu je savetovao da upiše Pravni fakultet. Obećavao je da će ga tamo preko prijatelja pogurati. Stefanović je bio toliko netalentovan za pravo da nikakva veza nije mogla da mu pomogne. Napustio je i Pravni fakultet, odustao je i od ideje da studira na državnom univerzitetu, "otišao je na privatni", tvrde Stefanovićevi bivši partijski drugovi.

Iako netalentovan za pravo danas je predsednik tela u kome je skoncentrisana sva zakonodavana vlast. Interesantano je naglasiti da Stefanović za sebe tvrdi da je 2011. godine odbranio i magistarsku tezu. Po važećim propisima, a nakon usklađivanja sa Bolonjskom deklaracijom magistarske teze se ne brane već nekoliko godina. Naučna zvanja nakon implementacije Bolonje su master nauka, koje je u rangu sa ranijim zvanjima diplomiran, i doktor nauka. Ljudima koji su magistrirali ranije to zvanje se i danas priznaje, ali se takva titula već godinama ne stiče. 

 

A. 1

 

Čuvar u zimskom periodu

 

 Za načelnika Odeljenja za obezbeđenja predsednika Skupštine Srbije prošlog meseca  postavljen je policajac Ivan Ristić. On je bio je konobar u restoranu Kliničkog centra Srbije, a onda je primljen u policiju, u JSO, gde je završio obaveznu obuku. Nekoliko meseci bio je u  jedinici, a ona je potom rasformirana, na način poznat javnosti.

Ivan je potom raspoređen u SAJ, a kasnije je obezbeđivao i ambasadorku SAD Meri Vorlik. Isključivo iz interesa oženio sa službenicom ambasade  SAD, sa kojom je i sada u braku. U paranoji je da ga žena stalno vara.

Na mesto načelnika postavio ga je predsednik Skupštine Nenad Stefanović,  sa kojim se upoznao u teretani. Postavljen je kao kadar SNS, na mesto načelnika odeljenja, iako nema potrebne kvalifikacije, odnosno visoku stručnu spremu i 240 bodova. Ima samo trogodišnju strukovnu školu, menadžera u sportu i 180 bodova po Bolonji. Iako nema nikakve profesionalne kvalifikacije, postao je blizak srcu Neši Slini, i sada prima načelničku platu, vozi službeni džip, i često izlazi sa njim. Ministarka zdravlja, kojoj se obratio u hodniku, pozivajući je na kafu, ocenila ga je kao teškog psihopatu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane