Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel

 

Apel

 

Inženjeri Elektrodistribucije Beograd o nezapamćenoj pljački i rasturanju imovine

 

Haos na visokom naponu

 

Pišemo u ime nekoliko stotina radnika PD „Elektrodistribucija Beograda" iz Beograda , a sa ciljem da se sačuva državna imovina i elektroenergetski objekti visokog napona, koji su od posebnog značaja za bezbednost zemlje. Molimo vam se da objavite zloupotrebe koje su godinama unazad direktori i njihovi saradnici, radi svojih ličnih interesa i pljačke državne imovine.

Brojne su zloupotrebe u oblasti javnih nabavki , gde su milionske vrednosti utrošene za nabavku elektroopreme, koja je nabavljana za 20 godina unapred, a ne koristi se i onda otpisuje, jer su tehnologije uznapredovale, i samo su u nekoliko trafostanica ugrađene, i to kobajagi „Simens" oprema, koja se proizvodi i u našoj zemlji.

Remont elektroenergetskih objekata se površno odrađuje, tako da se samo potpisuje dokumentacija da je prema tehničkim normativima ista urađena, što i sami radnici koji to rade navode. Neki poslovi su zaključeni 2009, godine sa firmom Progalvano, čiji direktor je brodovlasnik i vlasnik drugih firmi koje nikako ne posluju kao napr. Fabrika tepiha Proleter Zrenjanin koja ne radi preko 15 godina a fabrički krug se izdaje u zakup.

 Isplaćeno mu je tada 17.500.000 dinara a posao do danas nije izvršio prema ugovoru. U EDB postoje četiri sindikata koji imaju kancelarijski prostor, službeni auto na neograničeno vreme i mesto kretanja, što ste tada i pisali, a istovetna je situacija i danas. Imaju otvorene blanko račune u restoranima , a direktori besplatne odmore u Vili „Žunić" na Zlatiboru, i druge atraktivne lokacije ćerki firmi EPS-a, provrednih društava za usluge: Kostolac, Kolubara, Đerdap itd.   

Neki od predsednika sindikata po treći put se bira na mandatni period od 4 godine, iako je to protiv statuta i drugih normativnih akata. I dalje splav jednog sindikata funkcioniše, a sagrađen je parama EDB, a vlasništvo privatne firme. Drugi sindikat se bavi investicionom stambenom gradnjom u Rakovici, i prodajom stanova. Kao da je registrovana EDB i za visokogradnju u stambenoj oblasti. Treći sindikat vodi radnike na turističko putovanje u Grčku, a radnici stignu do Pančeva, i dalje nema vožnje ''otkazao prevoznik'' ili je MUP uskratio dozvolu prevozniku da vozi putnike sa neispravnim autobusom

Primaju se radnici neproizvodnih struka, i deca direktora i njihovih saradnika, a ostali uz novčanu naknadu. Prvo preko studentske zadruge koja služi kao servis EDB, gde se vode radnici, opremu i obuku obezbeđuje EDB, i pozamašan procenat uzima zadruga (koja je registrovana na stambenoj adresi) u Beogradu. Mnogi radnici kada odu u penziju preko zadruge sklapaju ugovore o povremenim i privremenim poslovima za elektromonterske radove, zašta primaju i penziju i novčanu naknadu. Radnici EDB praktično nemaju šta da rade.

I novoprimljeni radnici posle godinu dve dana ne mogu da obavljaju poslove elektromontera, jer se oglašavaju od strane medicine rada Doma zdravlja Vračar, kao radnici koji ne mogu da rade na visini i ograđenom prostoru! Takva je kadrovska politika u EDB.

Vrše se adaptacije i rekonstrukcije poslovnih objekata npr."Slavija" koja je trebalo da se završi ugovorom kako je navedeno za 90 dana. Tih 90 dana traje godinu i više dana , a preko planirane vrednosti troškova za adaptaciju utrošeno je preko 100 puta više novca i nova oprema ugrađena pre dve-tri godine je demontirana, i bez evidencije sklonjena u neke od privatnih magacina. Milionske vrednosti se troše na rekonstrukciju istog objekta, a da niko ne pokrene postupak opravdanosti utroška finansijskih sredstava.

Rade se projekti rekonstrukcije uz veliku nadoknadu objekta Masarikove, zatim objekta u Rakovici, koji treba da se seli s obzirom da je na privremenoj lokaciji, kao i svih drugih poslovnih objekata a minimum se ulaže u elektroenergetska postrojenja koja su vitalna za delatnost EDB.

Izdati su prostori u elektroenergetskim objektima za reklamiranje firmama Megapolis i Akvakvatro iz Beograda, od kojih se naplaćuje mesečno minimalna novčana naknada za prostor koji koriste .

Nigde u svetu nećete naći da u trafostanici privatnik ulazi i postavlja gde on hoće reklamu, bez saglasnosti vlasnika. Usluge vrše privatne firme iz Beograda SZR „Jugoslavija", „Eurocnotravac" 14 Septembar Užice, Elektroizgradnja Bajina Bašta, PD „Elektroizgradnja Beograd" iz Beograda , koja kao ćerka firma dobija najviše poslova, a iste izvode podizvođači.

 Jedan od direktora te firme je  Nebojša Banković i  Dragan Mostić, brat supruga ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, koji su kupili firmu „Zastava elektro" iz Rače, koja je godinama štrajkovala, a i danas mnogo radnika je ostalo bez posla. Oprano je na milione dinara za poslove koji se po dva puta naplaćuju kao naprimer „Eurocrnotravac" koji milionske sume naplaćuje za seču granja.

 Stan se dodeljuje u zakup radniku koji ove godine ide u penziju, a živi sa suprugom i ćerkom, a preko 28 godina  ima kuću u Sivoj steni 1-a na Voždovcu.

Dobiti elektroenegetsku saglasnost za objekat koji se gradi, ili odvajanje je uvek bio problem. Ali kada se obratite određenim radnicima zaduženim za ovu oblast, možete rešiti uz novčanu nadoknadu. Znala se tarifa po predmetu, pa čak i daktilograf da bi vam ubacio u rešenje podatke, uzimao je po 10 evra,  ako li ko tek ostali u lancu. To vam je danas „Elektrodistribucija- Beograd", gde se koriste putnička vozila u privatne svrhe da niko do danas nije izvršio procenu troškova.

 Bila je do pre 17 godina služba unutrašnje kontrole, sa odeljenjem materijalno-finansijske kontrole i tehničke kontrole, koja je te poslove uspešno obavljala. Ali u doba direktora  Branislava Uskoković ukinuta, što je svakako i odgovaralo upravi EDB-a,  da bih lakše mogla da prikrije pljačku najjače distribucije u Srbiji.

Tada je šef računovodstva bila Vukica Radulović , supruga Slobodana Radulovića direktora C-marketa, a njegov brat Milutin Radulović bio je zamenik direktora Uskokovića. Iz tih razloga objekti za distribuciju električne energije, neki još od 1948. godine, nisu rekonstruisani, pa očekujte uredno napajanje električnom energijom građana i prioritetnih potrošača, pogotovo ako naiđu okolnosti da se parališe saobraćaj snežnim padavinama i temperaturama ispod 20 stepeni.

Stari i dotrajali vozni park će sigurno doprineti haotičnoj i vanrednoj situaciji. I dosta toga još da ne nabrajamo.

 

(Grupa inženjera Elektrodistribucije Beograd)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane