Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ba~ka Topola: ko je zajahao "Zobnaticu"

 

Bačka Topola: ko je zajahao "Zobnaticu"?

 

I privatizacija ubija

 

Molimo Vas da nam pomognete da utičemo na organe Vlasti u Republike Srbiji da ponište privatizaciju preduzeća AD "Zobnatica", i ponude ovo imanje redovnim kupcima koji će se domaćinski odnositi prema njemu i iskreno ulagati i razvijati u ovaj nekada čuveni kolektiv. Molimo Vas da upoznate javnost i nadležne kako bi neko nešto od strane državnih organa i institucija sistema u Srbiji u tom pravcu učinio da se "Zobnatica" spase od daljeg propadanja. Danas smo bili na "Zobnatici", i videli jednu tugu i sivilo. Nigde nijednog auta ni gosta, sve zaključano, pusto i bez grejanja!  Prosto je neverovatno da je "Zobnatica" ovo dočekala!

Slikali smo Hotel "Jadran" i Kaštel "Terlei", na ulazu zaključanih vrata stoji nalepnica da oba objekta ne rade do 1. Marta! Bruka i sramota.

Ovo se "Zobnatici" nije dogodilo nikada, već samo od kada je privatizovana od sumnjivih kupaca pod imeno "New Company" sa Novog Beograda.

Kompletno je zamro turizam, kao i ugostiteljstvo i ergela, a uslov prodaje je bio upravo razvijanje ove turističko-privredne grane. Sasvim je sada (a i ranije je bilo jasno) jasno da su ovi nazovimo ih kupcima privremeno na "Zobnatici". Odradiće svoju "misiju" kako njima odgovara i polako nestati, ovo je već viđen i uigran scenario kod ranijih privatizacija, a pogotovo poljoprivrenih imanja i zemljoradničkih zadruga u Vojvodini.

Obišli smo i druge objekte u "centru" AD "Zobnatice" očito se vidi da propadaju. Primer Upravne zgrade gde smo bili unutra je očiti nemar i javašluk, nema grejanja i sve je zapušteno (a i ostali objekti su u sličnom stanju), a sa spoljne strane zid vlažan pukla cev i nikome ne pada napamet da to sanira da se zgrada ne sruši.

Ne održavaju se ni drugi objekti, pa je slika propasti "Zobnatice" jo strašnija.

Od kada je došala firma "New Company" nema tradicionalnih zobnatičkih konjičkih igara "Zoki", nema konjičkih trka, nema škole jahanja, nema posete ergeli, hotel je najčešće zaključan, nema grejanja... Od kada su oni došli, posle šezdeset godina nema ni dočeka Nove godine, a znamo kako se ovde ranije veselo, sa posebnim sadržajima tradicionalno slavio doček Nove godine. Nema ni poseta Zobnatici ili su zanemarljive, najkraće rečeno nema više ništa od onoga što je nekada krasilo Zobnaticu, kao brend na severu Bačke u turističkom i ekonomskom smislu.

Hvala Vam na saradnji i pomoći da se razreši ova dugogodišnja agonija, i spase od daljeg propadanja AD "Zobnatica" kod Bačke Topole. 

Uz iskrene pozdrave od UMA "Zobnatica" Bačka Topola i njenog predsednika ing. Branislava Janjuševića

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane