Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

 

Tabloid je pozvan

 

Grupa zaposlenih u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) optužuje

 

Zdravo bolesna mafija

 

Grupa zaposlenih u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje obratila se opširnim pismom glavnom uredniku Tabloida, kao čoveku u koga imaju poverenja, jer nije na platnom spisku RFZO. U ovom dramatičnom obraćanju, autori nabrajaju, imenom i prezimenom, sve korumpirane novinare koji rade za RFZO, a zapravo se bave prikrivanjem strašnih istina o kriminalnim delatnostima u ovoj ustanovi, gde vladaju lopovski klanovi, pljačka, nestručnost, bahatost, primitivizam i nerad. Tabloid objavljuje pismo u celosti.

 

.........

 

Poštovani g. Brkiću,

Obraćamo Vam se sa nadom da ćete objaviti članak u vezi kadrovskih rešenja u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, kao novinaru koji nije bio na platnom spisku RFZO- a.

 Svi novinari koji se bave zdravstvom bili su angažovani Ugovorom o delu u Savetu za reformu primarne zdravstvene zaštite RFZO, i to do 31.12.2012 godine, do Izveštaja Državne revizorske institucije, koja je ugovore o delu sa novinarima u svom Izveštaju, iznela kao nepravilnost, jer su ti ugovori o delu zaključeni sa trećim licem iz delokruga rada RFZO-a.

Novinari (Drago Jovanović- Pink, Tanja Zindović-RTS, Ana Stamenković-RTS, Biljana Radivojević-Večernje novosti, Sonja Todorović-Blic, Ljubinka Roljić- Pres, Nemanja Stefanović-Blic...) zadnjih nekoliko godina su na osnovu navedenog ugovora, primali   mesečnu nadoknadu od 50.000,00 dinara, da pišu pozitivno o direktoru RFZO-a.

 Mi, zaposleni u RFZO-u se nadamo da će novo izabrani direktor prof. Momčilo Babić, sprovesti nova kadrovska rešenja, ili će kao njegov prethodnik prof.dr Aleksandar Vuksanović, unaprediti kadar koji je Svetlana Vukajlović dovela, i koji se kod njega još više osilio.

 Kada je došao iz Kliničkom centru Srbije u septembru 2010. godine, prof. dr Aleksandar Vuksanović je doveo sa sobom sledeće saradnike i to:

- Bosiljku Vuković, diplomiranog pravnika, koja je bila stručni saradnik u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, sa radnim iskustvom od dve godine, glavna preporuka joj je bila što je drugarica izvesne Sandre, inače sekretarice Dušana Petrovića.

 Nju je Vuksanović prvo rasporedio na mesto pomoćnika direktora za pravna pitanja, da bi je posle godinu dana unapredio u izvršnog direktora, bez sistematizacijom predviđenog radnog iskustva od pet godina.

Nakon dva meseca, izvršna direktorica je otišla na trudničko bolovanje sa platom od 200.000,00 dinara, a Gordanu lljadić, diplomiranog farmaceuta, koja je bila direktor apoteke u KC Srbije, rasporedio je na mesto direktora Sektora za javne nabavke, po preporuci Đorđa Bajeca. U jednom od članaka u Vašim novinama, ona je okarakterisana kao „ Goca hiljadarka". Preko nje idu sve nabavke. Gospođa je drska, bahata, od kad je došla u fond, već dva puta je bila na Tajlandu kao i nekoliko puta u šoping po  Evropskim prestonicama.

Dr Maricu Bašić, anesteziologa iz KC Srbije, koja je prvo bila raspoređena na mesto savetnika direktora po preporuci Đorđa Bajeca pa onda na mesto zamenika direktora Filijale za grad Beograd. Navedena je bila zadužena za sprovođenje kvaliteta od maja 2011. godine kao i sklapanje ugovora koji je bio oko 30.000,00 eura sa "SGS Beograd" za projekat implementacije ISO 9001:2008...

Kada je sprovela navedeni projekt ista je prebačena u Filijalu da svojim ekcentričnim ponašanjem i pričom ne skreće pažnju.

 Vuksanović  postavlja i Staniku Žunić, prvo na mesto zamenika direktora Sektora za finansije i ugovaranje, da bi vrlo brzo formirao nov Sektor za ugovaranje i nju postavio za direktora Sektora.

 Inače, Stanika Žunić, diplomirani ekonomista, koja je bila direktor Filijale Užice l. priljateljica je Dušana Petrovića, a na to mesto je došla kao član Demokratske stranke, uzevši otpreminu iz "Telekom Srbija"Užice krajem novembra 2007. godine, u visini od približno dva miliona dinara (oko 24.000 evra) za 25 godina radnog staža.

Stanika je detaljno opisana (i likom i delom) u vašim novinama, u članku "Užički Boni i Klajd".

Tu je i slučaj dr Uroša Jovanovića, hirurga koji nigde nije radio u svojih 60 godina, i protiv koga se vodi postupak za smrt pacijentkinje. O je prvo bio raspoređen na mesto zamenika direktora Filijale Beograd, i to po preporuci Đorđa Bajeca. Kako Jovanović većinu svog radnog vremena prespava, Vuksanović ga 2011. godine prebacuje u direkciju na mesto zamenika direktora Sektora za poslove unapređenja finansiranja zdravstvenih usluga i kontrolu kvaliteta u Sektoru za dobrovoljno osiguranja. Ni tu ništa nije radio, nego je spavao na radnom mestu za platu od 200.000 dinara!

 Novinara iz Večernjih novostiSanju Mirosavljević, prvo je rasporedio na mesto načelnika za informisanje javnosti, pa je vrlo brzo unapređuje u savetnika po preporuci Đorđa Bajeca.

Kada je Vuksanović došao sa svojim kadrom, prvo je smenio penzionera Petronija Dagovića, sa mesta direktora Sektora za finansije-i na njegovo mesto stavio Milicu Miletić zamenicu u Sektoru zaduženu za ugovaranje, koja sada vodi finansije, i to na osnovu dobrih odnosa koje je imao sa njom dok je bio pomoćnik direktora u KC Srbije.

 Smenio je pomoćnika direktora za informisanje Vladana Ignjatovića, politikologa, desnu ruku Svetlane Vukajlović, i njenog kurira u svim poslovima. Prvo ga je rasporedio na mesto stručnog saradnika za informisanje javnosti, po nalogu Đorđa Bajeca, ali  to nije sve o "umešnom Vladici"...Naime, on postaje desna ruka Aleksandra Vuksanovića sa kojim je putovao i u poseti privatnim kardiološkim klinikama u Istambulu, uprkos tome što je trezan do devet ujutru, a od devet je stalno alkoholisan.

Inače, ovaj lepuškast i naočit dečko, vrlo brzo se Vuksanoviću podvukao pod kožu. I pored protivljenja Bajeca, Vuksanović ga raspoređuje na mesto zamenika direktora Sektora za poslove zdravstvenog osiguranja i koordinaciju upućivanja na lečenje u zdravstvenim ustanovama u Sektoru za zdravstveno osiguranje i pravne poslove. Tako da Vladica prima 160.000 dinara dolazi kad hoće i ništa ne radi.

Osim ovih kadrovskih rešenja, Vuksanovićeve desne ruke i poltroni su i dr Zlatko Bešlagić, ginekolog, vršilac dužnosti od 2006. godine zamenika direktora RFZO- a.

Poznatiji kao dr Zlaja, koji je porađao Ružicu, Tanju Tadić i ostale, kao i rođak Vuka Jeremića. On je za svoje ginekološke zasluge dobio ovo mesto sa platom od 220.000 dinara. Dr Zlaja dođe na posao jednom nedeljno, i na istom provede oko 30 minuta, i to da popije kafu i viski.

Nikad od kada je na funkciji zamenika direktora RFZO-a nije ništa rad i nije se mešao u posao Vukajlovićki kao ni Vuksanoviću. Sada se bori da ostane zamenik i kod novog direktora i to kako on kaže, preko svoje priljateljice Jorgovanke Tabaković i Radića iz SNS. Drugi izvršni direktor je Vukašin Radulović, elektroinženjer, izvršni direktor za razvoj zdravstvenog osiguranja, Vukajlovićkih kadar, inače i suvlasnik firme sa PEF, preko koje idu svi informacioni programi u RFZO. Zoran Kaljević, elektroinženjer direktor Sektora za razvoj i informacione tehnologije, koga je Vukajlovićka zaposlila kao zeta člana Upravnog odbora iz reda zemljoradnika.

 Inače, Kaljević je došao iz svoje privatne firme u Užicu, koja je radila računsku opremu, a sada je zadužen za razvoj i opremanje informacionog sistema u RFZO-u.

 Jasmina Bojović, matematičarka, direktor Sektora za dobrovoljno osiguranje, koju je Vukajlovićka dovela iz Narodne banke i oformila joj Sektor, koja se ne bavi  dobrovoljnim osiguranjem već matematički proračunava kapitaciju i analizira sve kod Vuksanovića.

 Petar Stajković, pravnik, direktor Sektora za zdravstveno osiguranje i pravne poslove, zadužen je bio kod Vukajlovićke kao i kod Vuksanovića, za sva peglanje svih prljavih poslova u RFZO-u, počev od izgradnje zgrade u Jovana Marinovića, raznih tendera.

Kao i afere vakcina zbog koje je jedno vreme kao svedok saradnik proveo više u MUP-u nego na poslu. Kad je dolazio Vuksanović. Podnosio je ostavku, da bi vrlo brzo postao njegov najbliži saradnik.

Biljana Šapić, pravnik direktor Sektora za kontrolu, koju je Vukajlovićka primila kao svoju drugaricu sa fakulteta, i to na mesto stručnog saradnika za kontrolu 2008 godine. Inače, dotična je zasnovala radni odnos u RFZO-u, iako je inače penzionerka koja je radila u opštim poslovima MUP-a. Na nebitnim mestima.

Vukajlovićka 2009. godine smenjuje dugogodišnju direktorku Sektora za kontrolu Divnu Petrović i na njeno mesto stavlja gore navedenu penzionerku, sa vrlo malo pravničkog znanja, što bi rekli neznanja, koja je više odsutna sa posla nego prisutna na istom. Vuksanović je nju ostavio na tom mestu kako bi preko nje peglao Zapisnike o kontroli svojih prijatelja.

 Erol Fetaković, pravnik direktor Sektora za reviziju koga je Vuksanović doveo iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja, gde je bio samostalni saradnik za internu reviziju. Vuksanović je 2011. godine doveo navedenog pre dolaska državne revizije sa preporukom, kako državne revizore zna, i kako bi izveštaj državne revizije bio što povoljniji za Vuksanovića. Vuksanović mu je odmah sistematizovao Sektor i Fetakovića postavio za direktora, međutim izveštaj baš nije sjajan.

Vesna Živković, farmaceut direktor Sektora za lekove i farmakoekonomiku koju je Vuksanović unapredio smenjivanjem dotadašnjeg direktora Nade Pecalj. Vesna Živković je Vuksanovićeva desna ruka u svim radnjama što se tiče stavljanja i skidanja lekova sa liste lekova, kao i saradnjom sa farmaceutskim lobijem.

Kako ista nije dorasla dodeljenoj funkciji i pritisaka kojih ima, ima povremene psihičke smetnje, te tako dva dana radi a tri provodi kući i moli se anđelima i bogu. Vuksanović je sredinom 2012. godine ukinuo Sektor za medicinske poslove i pripojio ga Staniki Žunić - Sektoru za ugovaranje. Direktor ukinutog Sektora je bila Lola Matić geotehnolog, inače supruga direktora B92, Verana Matića, zbog javno izrečenih opaski na lik i dela Vuksanovića.

Lola Matić je rasporedena na mesto zamenika direktora u Sektoru za ugovaranje. Gospođa Matić je to teško podnela, a verovatno i njen suprug. Osim ovih, u direkciji na visokopozicioniranim mestima je Biljana Šutanovac, pravnik, inače snaja Dragana Šutanovca, koju je Vukajlovićka primila iz PIO fonda, 2009. godine, kada je ova morala da beži zbog zloupotreba javnih nabavki u PIO.

Bivša snajka Šutanovac je neradnik i psihički je labilna, pa je Vuksanović ne znajući šta će sa njom, tako da je za kratko vreme sa mesta zamenika direktora za kadrove, prebacio za zamenika direktora za lekove, da bi ubrzo prebacio za zamenika direktora za kvalitet u Sektoru za dobrovoljno osiguranje. Dok osiguranici ne mogu da ostvare svoja prava, plaćaju participaciju za lekove, dotle 80% zaposlenik u direkciji RFZO-a, ne radi ništa, primaju platu od para osiguranika...

Mi zaposleni radnici u RFZO-u nadamo se da će novi direktor prof. dr Momčilo Babić nešto promeniti, ili će,  kao i njegov prethodnik Vuksanović, ove likove još više unaprediti, i ostaviti ih za svoje najbliže saradnike. Već smo videli šta se delilo sa Vukajlovićkom, a videćemo u budućnosti šta će biti i sa Vuksanovićem.

 

(Zaposleni u RFZO-u )

 

 

GLOSA

 

Dok osiguranici ne mogu da ostvare svoja prava, plaćaju participaciju za lekove, dotle 80% zaposlenik u direkciji RFZO-a, ne radi ništa

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane