Natrag

Pismo

Pismo

 

Agonija beogradskog naselja Krnjača

 

Divljom gradnjom u neizvesnu  budućnost

 

U svakodnevnoj borbi za kvalitetniji oblik života,  stanovnici  Krnjače su prinuđeni da se obrate za pomoć vašem poštovanom listu. Imamo jedan u nizu primera divlje gradnje u Partizanski blok ulica 1, odmah iza obdaništa kojem pripada katastarska parcela 2037/2, gde investitor na sledećoj katastarskoj parceli 2038/1 zida stambeni objekat  P + 4 + Pk, iako je u tom delu teritorije Krnjače, predviđena gradnja P + 1 + Pk ( u nekim delovima P + 2 + Pk ) što ponajviše bode oči stanovništvu Krnjače i izražava njegovu zabrinutost.

Investitor Jovan Pantić svoju bestijalnost pokušava zamaskirati tako što od drugog sprata opšiva bočne strane krovom kako bi sve to predstavio  kao potkrovlje. Ispred objekta ne postoji nikakva tabla sa rešenjem o urbanističkoj dozvoli sa upisanom spratnošću. To navodi na sumnju da ili investitor ne poseduje dozvolu ili tabla nije postavljena zbog svesnog kršenja dozvoljene spratnosti, odnosno same kvadrature.

Što je još interesantnije, na osnovu podataka iz katastra nepokretnosti Republičkog geodetskog Zavoda, pod imaocem prava na parceli se vodi Dom zdravlja "Dr. Milutin Ivković". Čelnici Opštine Palilule i njena građevinska inspekcija ništa ne preduzimaju po tom pitanju. Svi znamo koliki je problem sa izlivanjem septičkih jama ( a naročito sa povećanjem broja korisnika kroz veći broj stanova od dozvoljenih ), što direktno ugrožava zdravlje dece iz obdaništa zarazama i uopšte gledano stanovništvo, a takođe i ambijentalnu celinu.                           

Nadamo se da će Vaš list pomoći da ovo dođe i do Ministra građevinarstva Velimira Ilića. Pokažimo da nam je stalo do Krnjače i da postoje ljudi koji brinu o svom životnom prostoru.

 

 

      U Beogradu                                                                                                            

Dana 4. aprila 2013. godine                                                                                       

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane