Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

 

Zakonopravila

 

Koji kriminalci su postrojavali vrh srpske policije, kako to tvrdi predsednik Nikolić

 

Čiča Tomine bajke za odrasle

 

Samo par dana od kada je predsednik Nikolić u Novom Sadu održao govor prilikom proslave dana policije kada je rekao da je "...odlučnost Vlade Srbije u proteklih godinu dana građanima vratila nadu u pravdu i da pravo i pravda opet stanuju u Srbiji kao i da su do pre godinu dana korupcija i organizovani kriminal vodili državu, da je politika Srbije pa i bezbednosna bila u rukama organizovanog kriminala, dileri droge su postrojavali i davali naređenja",  došla je vest da je u tom  istom gradu bačena bomba na službeni automobil jednog funkcionera, i tako ga na nagrublji način demantovala za sve što je izgovorio,  konstatuje Tabloidov urednik Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

 

Josip Bogić

 

Najbolji pokazatelj koliko se kriminalci plaše srpskih eli(o)tnih jedinica a i koliko Evropa veruje u iskrenu borbu ove vlasti, je informacija da nemački Bundestag traži između ostaloga i da se sprovede reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i kriminala. Istovremeno, umesto smene Veljovića, Tomislav Nikolić se narugao celom MUP-u, na čelu sa ministrom Dačićem. Pričati o tome kako su dileri droge postrojavali čelnike MUP-a, a ne reći koga, skandal je najvećeg ranga.

Još smešnija je Veljovićeva izjava da policije ima podršku države, predsednika Republike i Vlade u borbi protiv kriminala i to je za nas najvažnije!

To je i ranije imao pa šta je epohalno uradio da bi Veljović ostao ponovo direktor policije naročito što je predsednik dao ovakvu ocenu o stanju u državi i „postrojavanju!".

 Za sprovođenje zakona ne treba  politička volja niti podrška bilo koga. Policija i direktor moraju da rade po zakonu i na osnovu zakona a ne da mu bilo ko daje podršku ili da mu „drži strah". Direktor policije je rekao novinarima, posle obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije u Novom Sadu, da policija pripada svim građanima.

 „Policija nije ničija, ne pripada bilo kom pojedincu jer ona je policija svih građana Srbije". Samo nije rekao da on ima političke farbe za sve aktuelne vlasti. Veljović će progoniti izvršioce krivičnih dela samo kada vidi „mig" nekoga iz izvršne vlasti kao što je to i do sada radio a naročito kod Mikija Rakića. Ukoliko kao sada od izvršne vlasti zavise progoni pojedinaca onda treba ukinuti i tužilaštva i sudove pa uvesti preke sudove!

Pre samo godinu dana, bivši državni sekretar u ministarstvu pravde, Slobodan Homen, dao je izjavu da "posle gotovo 20 godina Srbija nema nikoga za koga bi se moglo reći da je koordinisani šef podzemlja. Svi koji su imali tu ulogu ili o kojima su mediji pisali kao o vođama organizovanog kriminala u Srbiji, danas se nalaze u zatvoru ili su u bekstvu u nekim dalekim zemljama". 

Na žalost, organizovani kriminal i te kako postoji u ovoj zemlji samo što se prilagodio novim uslovima na tržištu. Da je to tačno govore podaci o tome koliko ljudi i dalje ima 24-časovno obezbeđenje od strane pripadnika MUP-a Srbije.

Ako je tačno što priča predsednik tada treba raspustiti sva obezbeđenja političara i lica koja imaju zaštitu države jer nemaju koga da se plaše, a i sam predsednik treba da se odrekne ove privilegije pošto organizovanog kriminala nema.

Nedavno objavljeni podaci iz Lazarevca o tome kako se sami građani organizuju u borbi protiv trgovine narkoticima i da sami objavljuju imena glavnih dilera najbolje demantuju predsednika i uspešan rad policije na čijem čelu je ovaj direktor policije.  

Politička volja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije ne znači da bilo ko iz izvršne vlasti, na bilo koji način sme da se meša u rad organa koji su zaduženi za to. Ranije je Tadić bio i tužilac i istražni sudija, a čini mi se da se sad na sličan način ponaša i Vučić. Šta znači koordinacija nego direktno mešanje u rad tužilaštva. Vučić to radi zbog toga što je ima „veliko i neizmerno poverenje" u policiju i njenog ministra.

Ali sve dok tužilaštvo ne postane samostalno u progonu izvršilaca krivičnih dela ništa nema od iskrene borbe protiv kriminala i korupcije. Svaki put kada dođe do promene vlasti izvršna vlast će disciplinovati i tužioce  i sudije. Reforma je to najbolje pokazala. Insistirati na pravnoj državi koju treba da štiti policija na čelu sa Veljovićem neće nas uskoro uvesti u Evropu pogotovo što nemačka kao ključni akter insistira na rešavanju paljenja njene ambasade u Beogradu, a i tada je direktor bio Veljović.

Što se tiče preispitivanja „spornih" privatizacija većina ili gotovo sve te privatizacije su istražene, a istrage treba usmeriti na prašnjave fioke tužilaca i tužioce koji su te premete „zaključali" i drže ih tako godinama. Na omotima spisa sigurno stoje napomene, po čijem su nalogu tu boravili i borave, pa kada se to istraži doći će se i do rešenja enigme. Nakon toga i te tužioce i političare treba procesuirati. Sa druge strane mnoge privatizacije su rađene u skladu sa zakonima. Nije toliki problem sa onima koji su kršili zakone. Mnogo veći problem je sa onima koji su „nameštali" zakone da rade sve po zakonu. Zbog toga što su mnogi radili „po zakonu" dosta procesuiranih slučajeva je završilo oslobađajućim presudama zbog „nedostatka dokaza". Ne može se neko osuditi zato što je radio u skladu sa zakonom.

Sve je u Srbiji dolaskom naprednjaka "procvetalo". Verovatno da pristalicama te partije i jeste, jer su „visokokvalifikovani" kadrovi rešili svoje egzistencijalne probleme. Neće biti da su samo DS i DSS opustošili Srbiju a da niko iz redova koalicionih partnera nije učestvovao u tome jer su i oni bili u gotovo svim Vladama od petog oktobra pa naovamo. Sve vlasti su zadavale smrtonosne udarce organizovanom kriminalu i korupciji a oni su svakim njihovim odlaskom bili sve veći i žešći. Po većini definicija organizovani kriminal je sprega aktuelne vlasti i kriminala, a nikako sprega bivše vlasti i kriminala. Ovo iz razloga što aktuelna vlast ima sve poluge i finansije i represivne organe i moć. Kada neko iz aktuelne vlasti bude procesuiran tada ću poverovati da počinje iskrena borba protiv korupcije. A ono što niko ne pominje je da je prava borba protiv korupcije ukidanje svih ozakonjenih privilegija. A to neće niko. Zbog toga se osvaja vlast, a ne da bi se domaćinski upravljalo Srbijom.

Od ukidanja ozakonjenih privilegija i „raznih drugih povlastica" još nema ništa. Od najavljenih 150 agencija ukidaju se samo njih nekoliko s time da zaposleni dobijaju „pravičnu naknadu". Prava borba protiv korupcije je ustvari borba protiv ozakonjenih privilegija, borba da se osnaže institucije sistema koje treba da budu brana od bahatog ponašanja i uzurpiranja vlasti od predsednika države pa do najnižih činovnika. Pre svega treba pod hitno ukinuti koalicioni sporazum na osnovu koga su partije na vlasti podelile Srbiju kao plen. To su putevi koji vode do nekoliko političkih stranaka. A to je zabranjena zona. Sprega između aktuelne vlasti i kriminala jedan je od važnih elemenata u definisanju organizovanog kriminala i korupcije. Pravi šefovi podzemlja odnosno ove države nisu Šarić, Bojović, i „begunci", nego vlasnici velikih preduzeća koji se kod nas nazivaju kontroverznim biznismenima, ili tajkuni i koji se nude državi da pomognu oko krize, pri tom duguju desetine miliona eura na ime poreza i doprinosa!

Tomislav Nikolić koji priča o pravnoj državi i pravdi, mnoge je osuđene za kriminal pustio na slobodu! Ta amnestija mu osporava bilo koje pravo da priča o pravu i pravdi. Ovaj govor pre liči na predizborni nego na pravu i iskrenu borbu. To nije posao predsednika. Po svemu sudeći i sadašnji predsednik pomalo liči na svog prethodnika. Ali razlika je samo u tome što je ovaj ipak dobio orden i to koji: Jakov Nenadović!

Sve dok u Srbiji bude više uhapšenih nego otvorenih radnih mesta neće biti ulaska u Evropu. Evropa se protiv organizovanog kriminala bori prevencijom u kojoj učestvuju svi građani a ne represijom kojom rukovodi jedan čovek. I zato Bundestag insistira na tome da se Srbija sistemski bori protiv „sramote" svakog društva kako reče predsednik a ne da to radi pojedinac pa bio on koordinator ili Predsednik. Narod ipak više voli Grimove i Andersenove a ne predsednikove bajke.

 

                                                 

                      

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane