Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

(P)likovi

 

Bračni par Nikolić nema dvorske lude, sami su u toj ulozi

 

Basna iz Bajčetine

 

Skandali predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegove žene Dragice prevršili su svaku meru. Njihov primitivizam, bahatost, nepoznavanje osnovnih normi ophođenja i neukost, više nisu samo predmet sprdnje u diplomatski kuloarima. Naime, ovaj "domaćinsko-šumadijski" par koji je pogodila iznenadna sreća da vlada Srbijom, doživeli su svoj novi društveni status kao dobitak na lutriji! Zbog neslućene sreće koja ih je snašla, Dragica je umislila da je državnik, a Tomislav da je srpski svetac. Ali, bez obzira na uloge koje imaju, oboje strogo paze da im se službena vozila ne pomešaju.

 

Nikola Vlahović

 

Strane novinske agencije nisu propustile da konstatuju kako je Dragica Nikolić, supruga Tomislava Nikolića, za kratko vreme postala neka vrsta paradržavne institucije. Nesreća je u tome, da su njene ambicije malo veće nego što to izgleda na prvi pogled. Tome u prilog govori  i njena "zvanična" (!) poseta Turskoj, koja se dešavala od 24. do 26. juna ove godine i to, kako su naveli u saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Dragica je tamo otišla "...na poziv supruge predsednika Turske Hajrunise Gul", te da je imala i  sastanak sa "...vrhovnim predsednikom Turske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Serdarom Čamom, koja će sarađivati sa Fondacijom Dragica Nikolić na obnovi porodilišta u Novom Pazaru...". Dakle, Turska preko Dragice Nikolić i njene fondacije, u kojoj upravljaju njene snaje, ubacuje novac u razvoj Sandžaka, i to u vidu humanitarne pomoći?!

Zašto baš u Novom Pazaru (gde je muftija Zukorlić mogao svojim crnim fondovima da sagradi tri takva porodilišta) a ne u sve jadnijim opštinama u centralnoj Srbiji? Koliko će još "projekata" Turci finansirati u Sandžaku preko Dragice Nikolić?

Da bi stvar bila kompletnija, "prva travarka Srbije" je obišla i žensku bolnicu u Ankari, (kabinet predsednika Srbije kaže da je i to bilo zvanično, na poziv supruge ministra inostranih poslova, Sare Davutoglu koja tamo radi kao lekar).

 Samo su mediji u Grčkoj javili da je Dragica, pred kraj svoje posete, obišla Vaseljensku patrijaršiju gde je razgovarala sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem, u nepoznatom svojstvu. Nije običaj da vrhovni poglavari crkava primaju žene i domaćice predsednika država, osim ako one nisu na nekoj važnoj državnoj funkciji. Privatni prijem je moguć, ali njena novonastala moć ne podrazumeva taj nivo razgovora, čak ni sa Vartolomejom.

 Udvorički mediji u Srbiji su njenu posetu opisali ovako: "...Tokom sastanka koji je protekao u srdačnoj atmosferi, supruga Tomislava Nikolića izrazila je svoje duboko poštovanje i svog supruga prema patrijarhu Vartolomeju i prema istorijskoj instituciji Velike crkve (Vaseljenske patrijaršije)", dok su mediji u Grčkoj pisali da je Dragica preko prevodioca uspela ovom crkvenom velikodostojniku rekla: "...Moj Toma vas mnogo voli, stalno priča vama!".

Ali, njene državničke ambicije nisu tek tako počele...

 

Bračni par daje ovlašćenja

 

Čim je "stupila na dužnost", u maju 2012. godine, Dragica Nikolić, supruga Tomislavljeva,  odmah je krenula u radikalan raskid sa svojom travarsko-šnajderskom pojavom. Najpre je odlučila da se obuje i obuče. Zagrebački "Jutarnji list" je tih dana o tome ovako pisao: "...Paparaci su je snimili kako u kasnim večernjim satima, na kraju radnog vremena, u službenoj limuzini, obilazi skupe butike po Beogradu. Samo za talijanske cipele Elisabetta Franchi iskeširala je 200 tisuća srpskih dinara što je oko dvije tisuće eura...".

Krenuo je onda i Tomislav u ostvarenje svojih želja, pa se nekako domogao željenog "Audija 6" koji je nezvanično dobio na poklon "od nepoznatog darodavca".

Ali, znatno moćnije od poklona, para i svega što ih je zadesilo od kako su ušetali u predsedništvo (on u svoj kabinet, a ona, pod istim krovom, kao osnivač i vlasnik fondacije "Dragica Nikolić" gde im je smeštena najbliža rodbina i prijatelji), kod Tomislava i dragice je proradio osećaj da su moćni, da su iznad i da u tim oblacima ne treba da vlada ništa drugo osim njihove volje. Ubrzo, ta njihova lična volja, dobila je i neku vrstu administrativne forme...

Naime, dana 1 februara 2013. godine, iz kabineta predsednika Republike Tomislava Nikolića upućeno je jedno neobično pismo Vladi Srbije, u kome doslovno piše:

"...Budući da je sve izraženija tendencija da se državnim i drugim institucijama obraćaju pojedinci sa različitim molbama i zahtevima, pozivajući se neovlašćeno na predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i njegovu suprugu Dragicu Nikolić, molimo vas da, pre nego što odgovorite na zahteve i molbe i/ili preduzmete odgovarajuće aktivnosti, prethodno kontaktirate sa generalnim sekretarom Nedeljkom Tenjovićem ili ličnim sekretarom predsednika RS Miroslavom Latinovićem i na taj način utvrdite da li je predsednik upoznat sa upućenim zahtevima i molbama. Budite ljubazni da o navedenom obavestite institucije i ustanove u vašoj nadležnosti...".

Uzgred, ovom prilikom je Predsedništvo (Tomislav i Dragica) zabranilo bilo kakvo intervenisanje za sve koji nisu u rodbinskoj i prijateljskoj vezi sa Nikolićima. U dopisu Vladi, bračni par nudi i svoja dva broja telefona, preko kojih nadležni organi "mogu stupiti u akciju", ali samo uz njihovu saglasnost. Naravno, u pitanju je svojevrsno "uputstvo" kako da vladini službenici vrše selekciju onih koji traže vezu za posao, kredite, stambeno zbrinjavanje, preporuke, usluge...Naime, novo nepisano pravilo nalaže da, kad Nikolići odluče da nekome "učine", onda oni nalažu službenicima Vlade Srbije, kako da postupe. Tek da se ne zaboravi kako je to radila slavna Nušićeva Živka ministarka!

Iz dokumenta koji je potpisao generalni sekretar Predsedništva, savršeno je jasno da pre bilo kakve intervencije, Tomislav i Dragica imaju zadnju reč! Kao "specijalne posrednike" u ovako "delikatnim zadacima", predviđeni su generalni sekretar Predsedništva Nedeljko Tenjović i lični sekretar predsednika Miroslav Latinović, brat Dragice Nikolić. U dokumentu koji je potpisao Tenjović, ministarstvima i drugim državnim institucijama dato je na znanje da bez njihove dozvole (dok ne pitaju Nikoliće) nema ni intervencije (zapošljavanja, nameštanja poslova, stanova, kredita...). Dokument takođe jasno govori da Nikolići barataju terminima „neovlašćeno" i "ovlašćeno". Prvi im nisu poznati, i prema njima su rezervisani, a drugi su im prijatelji i rodbina.

 

 

Nikolići u problemu: širi im je auto od puta

 

 

Na dan važnog pravoslavnog praznika, 11. septembra ove godine, na stepeništu, dakle, u samoj crkvenoj porti, Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, puna dva sata bio je parkiran automobil marke "Audi" sa službenim registracijama, čiji je korisnik Dragica Nikolić, žena predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Iz njega je izašla sa svojim obezbeđenjem, tek da "protegne noge", a onda ušla u svetilište, kao da ide na igranku.

Ko je Dragica Nikolić da jaše kolima po stepeništu Hrama Svetog Save? Ko je dresirao njenog šofera? Je li taj "Audi" koji koristi porodica Nikolić veća svetinja od Svetog Save? Jesu li Nikolići možda umislili da su apostoli?

Ovu sramotu zabeležilo je par svetskih agencija i samo jedna novina u Srbiji. Kontrola medija i bolesno udvorištvo dostigli su svoj vrhunac.

Treba se ovom prilikom setiti  da je ruski predsednik Vladimir Putin prilikom svog boravka u Beogradu obišao ovo sveto mesto na vračarskom platou, i za tu priliku naredio da njegov službeni automobil bude na obližnjem parkingu, na za to propisanom mestu, pa je sam došetao pedesetak metara do Hrama Svetog Save. Putin da, ali ne i Dragica, šumadijska travarka, domaćica i pletilja, koja se osilila pa ide "po crkvama i kulturnim događajima".

Kažu upućeni u njenu psihologiju, da treba i nju razumeti. Dugo je bila obična domaćica pa je sada zapalo da malo "izađe iz kuće", da se malo "umeša među narod", a to je isto kao i treća mladost! To bi možda i smešno bilo da nije u pitanju narušavanje ionako urušenog ugleda srpskih institucija.

Dragica, osim službenih automobila i ima svoje telohranitelje. Jedna od njih, Ivana Vujić, zaposlena u Upravi za obezbeđenje, njena je verna čuvarka. Ko se s njom zakači, loše će da prođe! Nedavno je šamarala neku ženu u Leskovcu. Niko da se usudi da proveri kojim povodom službeno lice šamara i zašto o tome nema čak ni službene beleške. Dragica ima svoga "specijalistu" za medije, Ivu Žikić, sa kojom, kažu kolege iz beogradskih redakcija, nema razgovora.

Navikao je Tomislav Nikolić, i pre nego što je postao predsednik Srbije, da koristi preke puteve. Prečicom je prošao kroz fakultet, pa što ne bi i kroz Pionirski park ispred zgrade predsedništva! Zato je službeno zatražio od beogradskih vlasti da mu se kroz park izgradi VIP kolsko-pešački prolaz, koji bi direktno spojio zgradu Predsedništva sa Bulevarom kralja Aleksandra. I da ne bi bilo dileme, već je "angažovao ljude" da mu nađu sponzora za krčenje puta! Stari radikalski gmaz, koji je naučio da uz pomoć sponzora sve može da se ruši čak i prostor koji je posebnim zakonom zaštićen!

Naredio je i svojoj savetnici za medije Stanislavi Pak da organizuje sastanak sa članovima gradske uprave na temu uređenja Pionirskog parka, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i zgrada Predsedništva. Na taj način, reče ona, predsednička limuzina ne bi morala da kruži i ulazi iz Ulice kralja Milana, već bi direktno kroz Pionirski park predsednik mogao da dođe do svoje kancelarije! Srećom, nikome iz gradske uprave nije palo na pamet da ruši zakon zbog Nikolićeve samovolje. To nije smetalo nikome, skoro jedan vek, ali smeta Tomi.

Jedan malo finiji stručnjak iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, rekao je doslovno:

"... Jasno nam je da je kolski put potreban predsedniku, ali to ne može kroz park. To nije moguće izvesti."

Naravno, Tomislav Nikolić hoće da pokaže svoju veličinu i važnost i na ovom malom prostoru, pa je naredio Stanislavi Pak da organizuje još sastanaka kako bi njegova volja bila ispunjena. U međuvremenu, nezvanično je iz Predsedništva saopšteno da je "predsednik odustao od ideje". Ali, samo privremeno. Smisliće on drugi način da se progura preko parka do Bulevara.

 

Lične garancije i planovi Agencije

 

Tomina volja je više od predsedničkih potreba. On ide po svetu i daje "lične garancije", kao neprikosnoveni car i vlasnik svega što je srpsko. A u Srbiji, svoje lične prijatelje postavlja bez dekreta i ukaza, "ličnom preporukom". Poslednji veliki skandal je slučaj doskorašnjeg narodnog poslanika Miće Rogovića, fanatičnog pristalicu Tomislava Nikolića, koga pred kraj pete decenije života vode na ubrzani kurs iz bezbednosti, kako bi se zaposlio u Bezbednosno informativnoj agenciji!  I sliku su mu objavili u novinama, da se zna koji je! Kao Nušićev Aleksa Žunić, sigurno će i vizit-kartu da mu daju!

Ovaj trgovac, ugostitelj i nekadašnje vojno lice (kapetan po činu), bio je Tomin donator i sledbenik. Došlo je vreme da mu Toma, kao dobar domaći, vrati uslugu. Kaže Toma za Rogovića da je "čestit čovek i domaćin". Kao da u konkursu BIA-e piše da je kandidat obavezan da bude dobar domaćin (da slavi slavu i peče rakiju).

Iz BIA-e su se oglasili i ogradili pa rekoše hladno i službeno: "...Agencija ne planira da on bude rukovodilac".

Da, ali je Tomislav Nikolić planirao da ga unapredi u "operativca", po cenu da svi puknu od muke! Jer, Rogović je, kažu, među "herojima prevrata" u Srpskoj radikalnoj stranci, od prvog dana uz Tomislava Nikolića kada je napustio SRS. I zato će ga poslati na službu u Novu Varoš! Čim završi kurs! Ipak je u pitanju jedan važan član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i predsednikov čovek!

Tomislav i Dragica dopisuju još jednu (valjda i poslednju) stranicu u novijoj istoriji političke samovolje, samovlašća i diktature. Srbiji je dosta bračnih parova koji vladaju "neposredno". Jer, ili su bili ludi, ili nasilni, ili, bahati i nepismeni, kao ovaj sadašnji bračni par.

Bez obzira na sva medijska "peglanja" kojima je Tomislav Nikolić danas podvrgnut, ništa ne pomaže da se prikrije njegova prostačka ideologija niti njegova njegove tragikomične izjave: "Ako neko hoće da bije ženu neka to radi kod kuće",  "Nisam završio fakultet, jer nije valjao Zakon o univerzitetu",  "Imao sam nesrećno detinjstvo, a i u školu sam morao da idem", i slično...

Na jednoj konferenciji za štampu, 2005. godine, Nikolić dalekovido predviđa šta će se desiti u budućnosti, i kako će on i njegovo političko pleme skloniti nezadovoljne građane sa ulica:

"...Ponavljam, naša snaga, naš ugled je ogroman, ja sam to osetio dok sam išao ulicama. Mnogo toga možemo da učinimo, a mi hoćemo da pomognemo Srbiji da ovo prebrodi. Mnogo je građana Srbije danas na ulicama gradova. Beograd je postao šetačka zona, čeka se znak. Samo da se Srbi međusobno ne sukobljavaju, i to ćemo mi sprečiti...".

Do kojih granica Tomislav Nikolić ide u svojim cirkuskim ispadima, nedostojnim predsednika jedne države, govori i podatak da je u razgovoru sa Abdulahom Gulom, predsednikom Turske, kad je pred zbunjenim diplomatama i brojnim državnim službenicima rekao:

"..Srbija ne može na Balkanu da uradi sve potrebno bez pomoći Turske! Vekovi su iza nas, istina uglavnom u sukobima, ali da saberemo to vreme od 1389. do kraja sukoba, sada bar toliko treba da provedemo u razvoju dobrih odnosa!".

Čak je i ozbiljni nemački list Frankfurter Algemeine zeitung došao u iskušenje da citira Nikolićeve "hitove", pa je u broju od  24. maja 2012. godine na istaknutom mestu odštampao njegove patriotske jadikovke:

"... Ima snova koje čovek nikada ne može ispuniti. Već odavno vidim da je Hrvatska međunarodno priznata država, da su hrvatske granice na Dunavu i da neće biti daljih promena granica. Isto vredi i za Bosnu i Hercegovinu...Moji snovi, iz vremena kad se Jugoslavija raspadala, kad se odlučivalo ko će gde živeti, na žalost, nisu se ispunili. I, kako stvari stoje, neće se ni ispuniti".

U stopu ga prati i Dragica svojim "dalekovidim" izjavama, iz kojih se vidi da ona sebe doživljava kao državnicu, te da se uživela u ulogu spasiteljke srpstva. To je posebno shvatila za ozbiljno, pa je u oktobru 2012. godine rekla za jedan domaći časopis:

 "...Mnogi me zovu da pomognem i učiniću sve jer je ovaj narod potonuo. Treba ljudima vratiti volju, želju da se pokrenu i nešto urade...".

I zaista, ko može bolje da pokrene Srbe uz letargije, nego prolazni vladari i umišljene vladarke, kad svojim raspusnim životom počnu da dižu pritisak sirotinji? Samo kuka i motika može da pokrene narod koji je doživeo da ga, vezanog i gladnog u Evropu (pri)vodi dojučerašnji ratni huškač.

 

 

 

A 1.

 

A Šumadija duva...

 

Razočarana obalama Beograda, posle posete Londonu, setila se Dragica svoga zavičaja i energetske krize: "...Šetala sam obalom Temze u vreme Olimpijade u Londonu. Ceo je grad uz reku, a Beograd se širi svuda samo ne pored Save i Dunava...Zašto se ne prave male elektrane već samo velike, zašto se ne koristi vetar? Ja ću ovde u Bajčetini da napravim vetrenjaču a snabdevaćemo celo selo"

 

A 2.

 

Recept šumadijske travarke

 

Predsednikova supruga odlično se razume u lekovita svojstva bilja, pa savetuje čitaoce u jednoj novini: "...Uvek uza sebe treba imati svežeg peršuna i mirođije. Peršun je odličan ne samo kao začin već i protiv komaraca ili osica! Kad vas ujede komarac, treba dobro utrljati peršun. Bol i ujed nestaju za dve sekunde...".

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane