Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

 

Zašto je profesor Munib Caković nepodoban za direktora?

 

Nepodobnost bez zaštite

 

M. Grabež

 

Već 22 godine Munib Caković predaje na Tehničkoj školi u Žagubici. Uzoran je prosvetni radnik, zbog čega je stalno dobijao podršku Školskog odbora da bude imenovan za direktora pomenute škole. Kada je otišao prethodni direktor 13. jula 2012. Caković postaje vršilac dužnosti i kandidat za novog direktora.

Umesto da ga imenuje na ovo mesto Ministarstvo prosvete za novog vršioca dužnosti direktora Tehničke škole postavlja Dušana Milosavljevića, koji i danas vrši tu funkciju uprkos održana tri konkursa za novog direktora. Problem je što je Caković na sva tri konkursa bio jedini kandidat koji je ispunjavao sve uslove. Imao je podršku ne samo kolektiva i Školskog odbora, već i predsednika opštine Žagubica i roditelja učenika.

Podršku, međutim, nije imao od načelnice Školske uprave iz Požarevca Vesne Zdravković koja insistira na tome da za direktora bude izabran bilo ko, samo ne Caković. Pošto ona ima odlične veze među državnim sekretarima u Ministarstvu prosvete, njena volja je tamo zakon.

Formalni razlog zbog čega se Cakovićeva kandidatura odbija, poslednji put se to desilo septembra ove godine, nalazi se u činjenici da je pre nekoliko godina protiv njega podneta  anonimne krivične prijave, Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu. Postupak je obustavljen, odlukom javnog tužilaštva, tako što je prijava odbačena kao nedosnovna, a Caković oslobođen svih optužbi, čak se utvrdilo da je najverovatniji podnosilac prijava jedan njegov kolega koji je lažno i svedočio na sudu, a čija je žena dobila otkaz u Tehničkoj školi, ali to ništa Cakoviću nije pomoglo.

"Vi ste opasnost za prosvetni sistem, vi ugrožavate funkcionisanje škole", rekla je Cakoviću jednom prilikom načelnica Zdravković. Na koji način on to, navodno, čini gospođa nije objašljavala.

O svemu je obavešten i ministar prosvete Tomislav Jovanović, ali ni on nije ništa učinio da se stanje izmeni. U stvari, jeste nešto učinjeno, ali ne ono čemu su se pošteni građani Žagubice nadali.

Kada je poslednji put konkurisao za direktora škole Caković je septembra ove godine dobio ne samo saglasnost Školskog odbora, već je data i preporuka da se njegovim imenovanjem konačno prekine v.d. stanje u kome se, bez svoje krivice, ova ustanova nalazi duže od godinu dana. To je, izgleda, prevršilo meru i prešlo granicu tolerancije koju su u Ministarstvu prosvete imali, pa ne samo da je odbijen i ovaj, treći po redu, predlog da za direktora bude imenovan Caković, već je raspušten i Školski odbor.

Birokrate u Ministarstvu prosvete se nadaju da će novi Školski odbor imati više sluha za želje kapriciozne načelnice Vesne Zdravković i njenih saradnika na višim nivoima. Kako izgleda, u Ministarstvu i Školskoj upravi su odlučni u nameri da, ako treba, još sto puta menjaju sastav Školskog odbora dok ne nađu podesne i poslušne članove spremne da saglasnost ne daju najboljem kandidatu, već onom ko odgovara strukturama na vlasti. Dotle se nastavlja agonija, a najveći gubitnici su učenici. Ali, koga to interesuje kada su u pitanju "viši ciljevi"?

Predsednik SO Žgubica Safet Pavlović kaže za Tabloid da je profesor Caković uzoran profesor i da je  lokalna samouprava podržavala njegov izbor, ali da je ministar prosvete Tomislav Jovanović, kao i njegov predhodnik Tomislav Obradović, izbor poništili bez ijedne reči obrazloženja.

Profesor Caković počinje da sumnja da je njegov progon zasnovan na njegovoj nacionalnoj pripadnosti, mada u sredini u kojoj radi, niko od građana i učenika to ničim nije iskazao, što je njemu veoma drago, i nada se da će tako i ostati. A škola u Žagubici i dalje nema direktora.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane