Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od jue

 

Epizoda 120

 

Zoran Milojevi

 

Velika srpkinja i pravoslavka, Marije erifovi, u srceparajuoj ispovesti, najavila je da e, kad bude poelela da ostvari materinstvo, otii u banku mukih elija i odabrati elije neznanog i bezimenog oca za svoje dete.

I svi su oduevljeni priom. A, to bi se u tom sluaju rodilo dete bez oca, ah, Boe moj, to je tako "kul", to je "potreba javne linosti da bude kao svi drugu ljudi".

Ali i pored saznanja da je sve ljude na neki nain izujedalo vreme, kao i mene, ja taj virus budaliteta leim u sebi jer nisam jednoelijski organizam.

Iz Jajca se Srbima svata rodilo, na elu sa najveim sinom srpskih naroda i narodnosti, koji u tom mestu simptomatinog imena dobi ime AVNOJ.

Srbi vrsto stegoe i u ruke i na grudi, svoje omiljeno edo, naslaujui se decenijama sladostrastima iz Jajca. A, Jajce, kao Jajce, ispuni elju svoga sina i rodi se Brisel.

I opet se Srbi sloie da vrsto stegnu u ruke Brisel i priviju ga na grudi. Avnojevski sinovi iz zaviajnog kluba Kosovske Mitrovice, na drugi dan roenja oca AVNOJ-a, burno proslavie roenje strica Brisela. AVNOJ sa ikonom boga Broza, blagosiljao je sinove svoje i brata Brisela.

Sve do zore, meu mitrovakim zaviajcima odjekivalo je: Ne damo Kosovo!

Stric Brisel je poklonio Mitrovanskim zaviajcima poklonio statuu evropske slobode koja pokazuje stisnutu pesnicu sa uspravljenim srednjim prstom.

Predsednik Srbije, etniki vojvoda Tomislav Nikoli okukava sudbinu kako ga prislukuju "ostaci starih slubi". Dijete Ivica odbija da je to istina. Nije mi jasno kako gospodin vojvoda misli da e ga voleti deca i aci onih kojima je u Drugom svetskom ratu eneral Mihailovi bio jedini neprijatelj?

Drug-gospodin vojvoda Nikoli je dvadeset godina lamentirao nad naim iom! Sada je pomislio da bi crvena petokraka pristala da potpadne pod kokardu (grb Srbije!).

Drug-gospodin vojvoda Nikoli nije nita razumeo iz sudbine svoga uitelja, dr eelja!

Ali, ne udi me. Samozvani vojvoda eelj "proglaen" od samozvanog vojvode ujia, "proglasio" je samozvanog vojvodu Nikolia!

Od niega nita ne biva, ni zvanja ni nezvanja.

Leskovaki penzioner (70 godina), plaao je dami (48 godina), za masau i druge "slobodne usluge" crvenim hiljadarkama koje su odavno povuene iz upotrebe. ia se prevario to je dami kupovao gaice kod Kineza. Da je kupovao kod Srba, a pogotovu Srpkinja, i dalje bi uivao o dravnom troku. Ja tu ne vidim nikakvu obavezu za tuioca. Penzioner je morao da se snae!

Gospodin papa Franja Prvi istie da nije marksista ali da dananji sistem ne omoguava prava u svetu. Drake Bakalin gleda papinu sliku pa nazdravlja:

"...Brate papo, ale si, keve mi! ivot vredi onoliko koliko kota, jedino niste vodili rauna o pravdi kad su Srbi u pitanju...".

Sve ee dolazim u sukob sa netalentovanim muzikim svetom koji narodnu pesmu nazivaju "tradicionalnom". U "narodnjake" trpaju Cecu, Jacu, anu, Janu i ostale striptizete sa i bez iskustva, koje pevaju pesme "stvorene" a ne komponovane.

Nesrenici koji to ine, rade tako to u kompjuter ubace po tri melodije i muzika kartica izbaci melodiju na koju nakaleme neki tekst.

-Koristim prednost novih tehnikih mogunosti, kae jedan od njih.

Kad sam ovo ispriao jednoj od njihovih striptizeta, ona mudro izvede zakljuak: "...I u seksu i u ivotu, mora mnogo rupa da zapui!".

Da imam negdanji entjuziazam, poveo bih je sa sobom da proirim postojee o otvorim nove vidike!

Hristos se rodi, i srena Nova godina! Da budemo veseli, nita nam drugo ne preostaje!

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane