Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Su(lu)dovanje

 

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (22)

 

Darko, konačno među svojima

 

Srpski sudovi još donose presude ''U ime naroda''. I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Uvek su spremni da za sitnu paru, ili dodvoravanje nekom važnom čoveku iz partija na vlasti, poštenom građaninu otmu stan, imovinu, decu, proglase ga ludim, oduzmu mu poslovnu sposobnost, ili ga drže mesecima i godinama u pritvoru, sve dok ga potpuno ne slome i učine nesposobnim za život. I to sve čine nekažnjeno, za svoj rad primaju najveće plate u državi, a imaju i mnoge druge privilegije. I nova vlast nastoji da pravosuđe potpuno stavi u funkciju zaštite interesa vladajuće klike, suprotno zahtevima iz Brisela da se ono mora dubinski očistiti od korupcije, nepotizma, nestručnosti i politikantstva. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. O tome piše naš urednik Milan Glamočanin, nekadašnji načelnik uprave u saveznoj policiji

 

Milan Glamočanin

 

U utorak, 18. marta ove godine, sabajle, RTS je saopštila, kao najnoviju, nepotvrđenu vest, da je uhapšen Darko Šarić, optužen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je švercovala kokain i prala novac, i da je on u avionu koji iz Podgorice leti za Beograd.

Na Darku Šariću i njegovom odsustvu sa procesa koji se protiv njega i saučesnika vodi pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, lider Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić izgradio je karijeru. Svakodnevno obećavajući da će ''uhapsiti odbeglog Šarića" i sa njim na optuženičku klupu izvesti političare sa kojima je on, navodno sarađivao, Vučić je nemilosrdno gazio premijera Ivicu Dačića. Danima je Vučićev bilten Informer "hapsio" Ivicu Dačića i njegovog bivšeg šefa kabineta Branka Lazarevića.

Aleksandar Vučić je majstor intrige, praznih reći i lažnog obećanja. Umesto hleba, posla, napretka i ekonomskog buma, Vučić je obećavao ''teške i bolne rezove'', stezanje kaiša, i stalno obećavao beskompromisnu borbu ''protiv organizovanog kriminala''. Pravosuđe, na čijem je čelu Vučićev mladoumni  peder Nikola Selaković je unizno služilo Vučićevim lažima, podvalama i obećanjima, montirajući procese koji su ubrzo pretvarani u farsu.

 

Američka CIA  sačuvala nezgodnog svedoka

 

Miloš Oparnica, šef Nacionalne kancelarija ureda Interpola u Srbiji objavio je 15. februara 2010. da se policija počela baviti Darkom Šarićem još 2000. godine zbog pranja novca, što je verovatno bio početak raspetljavanja čitavog slučaja. Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je 13. aprila 2010. optužnicu protiv Šarićeve grupe. Dan posle, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je suština borbe protiv narko klana Darka Šarića i ostalih kriminalnih grupa otkrivanje njihovih veza s pojedinim državnim službenicima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija. Prema Homenovom mišljenju, brojni bivši političari postali su uspešni biznismeni, i to odmah nakon što su napustili politiku. Homen je takođe rekao da su finansijski uspon, poslovi s drogom i moć Šarića evidentni od 2004. do 2009. godine i u tih pet godina treba tražiti ljude iz vlasti koji su mu pomagali, ako je reč o pranju novca.

Prema navodima medija, Šarić je kupovinom i privatizacijom preduzeća oprao više od 4,3 miliona evra, i više od 200 miliona dinara, što je ukupno više od šest miliona evra. Radi se, kako rekoše, o novcu koji je uložen u privatizaciju i finansiranje hotela "Putnik" i "Vojvodina" te preduzeća "Mitrosrem" iz  Sremske Mitrovice.

U septembru 2010. godine, u Crnoj Gori je, na osnovu italijanske poternice, uhapšen brat Darka Šarića, Duško. Poternica ga je teretila da je u Italiji bio organizator grupe koja je u u toj zemlji preprodavala kokain. Godinu dana kasnije Specijalno tužilaštvo podiglo je petu po redu optužnicu protiv Šarića i njegovih najbližih saradnika.

Istog dana u Beogradu je održana konferencija za štampu, kao i vanredna sednica Vlade Srbije u ostavci, kojoj je predsedavao Ivica Dačić.

Upućeni su tog dana saopštili da je gospodin Šarić privatnim avionom iz Venecuele prebačen na aerodrom u Podgorici, da se u zgradi aerodroma susreo sa članovima porodice, a potom je avionom Vlade Srbije poleteo za Beograd.

Hrvatski mediji su istog dana javili da je gospodin Šarić nekoliko meseci ranije pao u ruke američke Centralne informativne agencije u Latinskoj Americi, neki su spekulisali da je i sam želeo taj kontakt, uveren da postoji realna opasnost da bude ubijen od srpsko-crnogorskih političkih elita, koje su želele da se reše nezgodnog svedoka.

 

 

Kako su Slovenci odbili "Balkanskog ratnika"

 

 

U kom smeru će teći proces gospodinu Šariću, moglo se zaključiti istog dana.

Na posebnoj sednici Vlade, Aleksandar Vučić je rekao da je završen veliki posao koji je počeo pre četiri i po godine, a zahvalio je i prethodnoj vladi i bivšem sekretaru Saveta za nacionalnu bezbednost Miodragu Rakiću na predanom radu na lociranju i hapšenju Šarića!

Upitan kakve veze Miodrag Rakić, koji već dve godine nema nikakvu funkciju, i bori se za život i protiv teške bolesti, Vučić je rekao kako je, navodno, Rakić, osmislio akciju "Balkanski ratnik", koja je i dovela do hapšenja gospodina Šarića.

Gospodin Vučić je u nastupu besa i ludila skočio i vikao kako ''nije tačno da će Šarić biti zaštićen svedok".

Da podsetimo, Vučić i Rakić su godinama veoma bliski. Rakić je koristio Vučića kao trojanskog konja za kontrolu Srpske radikalne stranke, a Vučić je dobijao ogroman novac za služenje tadašnjoj vlasti.

Potom se, ničim izazvan, oglasio i gospodin Rakić, koji je uputio čestitke potpredsedniku Vlade i koordinatoru bezbednosnih službi Aleksandru Vučiću, i dodao da je Bezbednosno informativna agencija pokazala da građani Srbije "mogu biti ponosni na svoju službu".

A poznato je da BIA i njeni službenici jedva da mogu pronađu i planinu Taru, a nekamoli odbeglog Darka Šarića. Hapšenje Šarića na nogama je izdržao i specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Da podsetimo, u Sloveniji je, inače, pre četiri godine, u opsežnoj kriminalističkoj akciji i u saradnji sa stranim tajnim službama, bila sprovedena akcija "Balkanski ratnik", tokom koje je bilo uhapšeno više desetina ljudi, navodno povezanih sa Šarićem, među njima i preduzetnik Dragan Tošić, za kojeg se pretpostavlja da je šef slovenačkog dela Šarićevog narko klana.

Veći deo njih, uključujući i Tošića, kasnije je iz zatvora pušten, nakon što ih je oslobodio sud, koji je odbio da kao dokaz prihvati snimke razgovora klana, koje su imali državne obaveštajne agencije u Srbiji i Sloveniji. Danas se kockice polako slažu...

 

Sastanci u kafani ispod Avale

 

Gospodin Šarić je isporučen Srbiji, kao vruć krompir, da u montiranom procesu bude kompromitovana prethodna vlast. Da podsetimo, on je izdržavao srpski i crnogorski bužet, nesebično je punio fondove, banke, sponzorisao političke partije, sportske događaje, i sve to uz puno znanje američke obaveštajne službe (CIA), pa i administracije iz Vašingtona.

Srpsko pravosuđe je u nokdaunu, i obezbeđen je, nakon obaranja Tadićeve mafije sa vlasti, kontinuitet vladanja. Miodrag Rakić je izvukao Vučića, kao trojanskog konja. Ne treba zaboraviti ni to da je on sprečio da se uđe u trag 51 milijardi dolara iznetih iz zemlje u poslednjih deset godina.

Aleksandar Vučić se bavio sopstvenim bogaćenjem i reketiranjem onih za koje je znao da imaju novac, a te informacije mu je obezbedio njegov dečko Rakić, koji ih je , kao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, dakle kao tehničko lice, zloupotrebljavajući poverenje svog šefa Borisa Tadića, prikupljao i prosledio.

Da se srpska politička elita spremala da vrati loptu američkoj CIA, svedoči i činjenica da je četiri dana ranije oduzeto punomoćje advokatu Zdenku Tomanoviću, koji je zastupao gospodina Šarića, i kao njegov branilac, po naređenju koje je izdato rodbini, angažovan je dvorski advokat Radoslav Baćović!

Gospodin Baćović je bio DOS-ov predsednik Okružnog suda u Beogradu, a potom je bio član organizovane kriminalne grupe koju su činili bivša ministarka pravde Snežana Malović, državni sekretar Homen, Miodrag Rakić, specijalni tužilac Miljko Radisavljević i šef UBPOK-a Bata Đurović. Čest gost je bio i Aleksandar Vučić. Ova družina se sastajala često u kafani "Čarapićev brest" ispod Avale. U ovoj kafani su ''većali'' jurišnici Mire Marković, a i DOS-ovce je impresionirala.

Prema snimcima koje je sačinila jedna bezbedonosna služba, prateći skupove ove organizovane družine, a koji su dostavljeni Tabloidu,  na sedam snimljenih sastanaka ugovarani su poslovi, kako da se od onih koji su u pritvoru, uzme novac, i taj posao pregovaranja je bio u nadležnosti advokata Baćevića, koji se pokazao kao odličan menadžer. Potom, kada bi novac bio isplaćen, obično bi Homen zvao opštinskog tužioca Ljubivoja Đorđevića i višeg tužioca Kilibardu i izdavao direktive da se žrtva pusti na slobodu. Razgovori su bili, skoro otvoreni, bez šifrovanja.

 

Topla dobrodošlica

 

Ministarka pravde i specijalni tužilac dobili su od g. Šarića na poklon stan u Vašingtonu, kao i lepu količinu novca. Prvog dana se oglasio advokat Baćević, saopštavajući da će se njegov klijet, kada se pojavi pred sudom, a to je na dan kada ovaj tekst ide u štampu, izjasniti da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Negiraće krivicu!

Upućeni znaju da je ovo ispravna odluka. Bez obzira šta god da kaže, gospodin Šarić će dobiti maksimalnu kaznu zatvora. Bez obzira šta je obećao agentima CIA, ili šta od njega očekuju Vučić i njegova kamarila, gospodin Šarić zna da su svi prolazni - i oni iz CIA, jer se menjaju svake godine na tim poslovima, a to čeka i Vučića, samo će on nastaviti da živi u srpskom zatvoru. Njega, uostalom, očekuju i oni koji su na slobodi.

Upućeni tvrde da Darko Šarić nije glavni organizator posla za koje ga optužuju. Pravi nosioci projekta su Miša Radulović iz Kotora, i Nebojša Bulatović, iz Podgorice. Dok su oni na slobodi, gospodin Šarić će morati da misli i na porodicu. Da li će pomenuti novac koji je davao Borisu Tadiću, Rakiću, Vučiću, Snežani Malović, Bojanu Pajtiću...? Za sada, sigurni smo, to se neće desiti, barem pred sudskim većem.

Kada je Darko ušao u zgradu suda u ustaničkoj, Vučić ga je, tvrde upućeni, zagrlio. Bio je srećan, jer je Darko za njega zlatna koka. Može preko njega da osudi svoje političke neprijatelje, a može da traži i velike svote novca. Uostalom, on je primio velike sume novca od Joce Amsterdama, od Kosmajca i od optuženog Stanka Subotića. On nema zazora od porekla novca. On želi samo da ga ima.

 

Šta je Šariću oteto pre suđenja

 

Među zaplenjenim nepokretnostima, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, preduzeća, hoteli, akcije, novac. Osim narko bosu, po podacima Ministarstva pravde i državne uprave, imovina je oduzeta i njegovoj supruzi Nataši, bratu Dušku, majci Ivanki, sestri Danijeli, bratancima Dariju i Matiji Šarić, kao i Lani Popović kao osobi koja je sa njim povezana. Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima je shodno odlukama Specijalnog suda u Beogradu tokom krivičnog postupka koji traje više od četiri godine, privremeno oduzeta imovina višemilionske vrednosti.

Među zaplenjenim nepokretnostima, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, preduzeća, hoteli, akcije, novac...

Od pravnih lica sa kojima je povezan Šarić zaplenjen je Konzorcijum pravnih lica "Maestraltours" doo Budva i "Palić" A.D. Subotica.

Na spisku zaplenjene imovine je i šest stanova u Beogradu, površine 179,56m2, 181,24m2, 115,14m2, 97,91m2 i 76,08m2, zatim dve garaže 25,65m2 i 31,75m2 i porodična stambena zgrada u Beogradu od 411m2 .Privremeno je oduzeta i garaža u Kragujevcu površine 22,67m2, zatim objekti u Kragujevcu površine 1,77ari, i 13 parcela u Sremskoj Kamenici ukupne površine oko 160 ari.

Privremeno je zaplenjeno i oko dva miliona dinara i 40.000 evra, auto Audi A6, 59. 123 akcije izdavaoca "Vojvodina" A.D. Novi Sad -hotel Vojvodina Novi Sad, 68.390 akcija izdavaoca UTP "Putnik" A.D - Hotel „Putnik" Novi Sad. Zaplenjeni su i restorani „Sečuan", „Lipa", „Dunavska oaza" u Novom Sadu, bife „Venac" i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru površine 56,74m2.

Na Paliću su Šariću zapenjeni hoteli "Patrija" i "Prezident", zatim "Bečki resotran", i restoran "Čantavir". Direkcija sada vodi brigu i o 25.879.700 akcija preduzeću Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i firmi Municipijum S D.O.O. zaplenjeno mu je i 100 odsto udela privrednog društva LLP Intermark entertainment group D.O.O.

Pored pobrojanih nepokretnosti, Šariću i njegovoj porodici plenjena je imovina i u Crnoj Gori gde se zbog pranja novca krivični postupak vodi protiv njegovog brata Duška. Po odluci Specijalnog suda u Beogradu zaplenjen mu je i jedan stan u Marbelji. Pokretne stvari i inventar iz zaplenjenih stanova, kao što su luksuzni nameštaj , audio i video oprema, teretane i slike i druge umetnine prodate su ranije na aukciji kako im tokom vremena ne bi opadala vrednost.

O zaplenjenim nepokretnostima stara se Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde i državne uprave Srbije, tako što ih mahom izdaje u zakup ili ih je dala na korišćenje državnim ustanovama i organima, dok je novac deponovala kod Narodne banke Srbije. Sva ova imovina bi mogla da bude trajno oduzeta, kada se okončaju krivični postupci koji se protiv njega vode, za krijumčarenje kokaina i pranje novca. Ukoliko ne bude mogao da dokaže zakonsko poreklo novca i sticanja nepokretnosti imovina će pripasti državi.

 

A. 1

 

Nemci vode istragu o radu srpske policije i tužilaštva

 

 Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal oglušili su se na optužbe Aleksandra Kupeca da su građani Beograda oštećeni za 500.000.000 (pet stotina miliona) evra, ali ne i službenica Nemačke ambasade u Beogradu Sonja Bohnet.

"Savezna Republika Nemačka pridaje najveći značaj pridržavanju načela pravne države i zaštiti ljudskih prava u Srbiji. To su osnovni uslovi u procesu približavanja Srbije Evropskoj uniji. U tom smislu, Ambasada Savezne Republike Nemačke zadržava pravo da srpskim vlastima skrene pažnju na razvoj u pogrešnom pravcu u toj oblasti. Navedena načela se uzimaju u obzir i u našoj oceni napretka Srbije u procesu pridruživanja EU", napisala je u ime Nemačke Ambasade referent za politiku  i protokol Sonja Bohnet, odgovarajući na obraćanje Kupeca.  

Kupec se za pomoć obratio ambasadama Velike Britanije i Nemačke. Njegov problem je nastao kada su ga poslovni partneri opljačkali i uz pomoć korumpiranih policajaca i ljudi u srpskom pravosuđu, sprečili da lica protiv kojih je podneo krivične prijave i odgovaraju. Ljudi koje je tužio su nepoznati široj javnosti, ali je on vodeći privatnu istragu otkrio došao i do imena visokorangiranih policajaca. On tvrdi da su u nekoliko slučajeva ovi povezani sa licima koja su ga pokrala, i da su stopirali istragu protiv njih. Iz Kupecovog dopisa proizilazi da je on otkrio mnogo veći kriminal i korupciju od one koja se tiče njega lično. On tvrdi da su građani glavnog grada Srbije oštećeni za pet stotina miliona evra u procesu legalizacije nelegalno izgrađenih objekata.

- U ovo nije uračunato reketiranje građana Beograda od strane  javno komunalnih kompanija kao što su Elektrodistribucije, Vodovod, Kanalizacija, Srbija gas i drugi gde su građani primorani da plaćaju kako bi završili bilo kakav posao u ovim kompanijama, a koje su vodili politički direktori. Iz ovih fondova od kojih je 60 odsto uplaćivano na račune najvećih vladajućih političkih stranaka, ostatak je delila političko kriminalna grupa, piše Kupec. On navodi i da ima saznanja da policija zna za ovaj kriminal, da zna da je policija sve ovo pratila i prisluškivala.

- Ipak, policija ne reaguje - piše Kupec - jer ona te materijalne dokaze koristi da ucenjuje političare. Policija to zapravo čini zajedno sa ljudima iz sudstva i policije.  Rezultat je krug ćutanja u kome učestvuju, političari, tužioci, policajci i ostali državni organi.

U Kupecovom dopisu stranim ambasadama piše i da unutar policije svi sve prate i prisluškuju, da svi imaju dokaze o prikrivanju kriminala ovih iz suprotne ekipe. Unutar policije službenici jedni druge ucenjuju, što je dovelo i do rata u policiji, o kome su ministar policije i premijer morali da ćute.

U službenom obaveštenju primljenom od građana koju je sačinio policijski narednik Nikola Golubović, PU Požarevac, Kupec je za korupciju optužio i bivšeg predsednika opštine Zvezdara, koji je posle radio kao savetnik gradonačelnika Dragana Đilasa.

 U istoj prijavi on optužuje za kriminal i korupciju svog bivšeg poslovnog partnera izvesnu Tatjanu i njenog kuma zaposlenog u BIA. Osim prijava koje je podnosio Tužilaštvu, policiji, kopija zapisnika sa saslušanja koja je imao u policiji, Kupec je u materijalu koji je predao ambasadama prikačio i gomilu novinskih članaka u kojima se kritikuje rad Specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića i raznih policijskih službenika.

Jedan od policajaca na koga je Kupec posebno ogorčen je i Svetisalav Bate Đurović, ništa lepše nije se izrazio ni o bivšoj ministarki pravde Snežani Malović. Njegovu dokumentaciju i dokaze koje je priložio Agencija za borbu protiv korupcije smatrala je nedovoljnim, dok su je strane ambasade ocenile kao zabrinjavajućim indikatorom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane