Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Preko pune linije

 

Vožnja pod rotacijom: ko su štićene ličnosti u Srbiji i zašto ih obezbeđuje 1500 policajaca MUP-a Srbije?

 

Što je fina, ova limuzina

 

Čak 1500 policajaca obezbeđuje grupu "štićenih građana", među kojima bivšu ministarku pravde Snežanu Malović, bivšu predsednicu Vrhovnog kasacionog suda, Natu Mesarović, bivši narodni poslanik Čedomir Jovanović i još mnogo čudnih "štićenika", među kojima su i brojni biznismeni, poslanici, stranački lideri i njihove porodice, njihove primitivne  tašte, svastike i ljubavnice koje u blindiranim vozilima, "pod rotacijom" i velikom brzinom, idu kod frizera, kod ljubavnika, na ugovaranje špekulativnih poslova, na kvarcovanje ili na pijacu, zastrašujući građane svakodnevno.

 

 

M. Grabež

 

 

Švedski premijer i ministri na posao dolaze, uglavnom, biciklom, ili privatnim vozilima. Državne limuzine koriste se samo u službenim poslovima i putovanjima.

Nezamislivo je da danski državni funkcioneri dolaze na posao blindiranim vozilima, u pratnji policijsklih džipova i automobila, sa oružjem na gotovs. Bugarska vlada je donela odluku da svi ministri, osim ministra unutrašnjih poslova i predsednika vlade, moraju da na posao dolaze biciklom, javnim prevozom, ili ličnim automobilom! Strancima je neshvatljivo da svakodnevno gledaju kako beogradskim ulicama i srpskim drumovima pomahnitalo jure štićene ličnosti, u crnim limuzinama, pod pratnjom policijskih vozila sa rotacijama.

Vlada Mirka Cvetkovića je, na predlog tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, donela svojevremeno UREDBU, kojom je naloženo da svi ministri u Vladi Srbije budu pod danonoćnom policijskom zaštitom, mada je bilo i tada ministra koji se nisu bavili kriminalom, i nije bilo potrebe da ih policija čuva od poverilaca. Pomenuti Dačić je dozvolio da se državni funkcioneri u MUP-u takođe danonoćno obezbeđuju!

Osim što, recimo, državni sekretari, pomoćnici ministra i načelnici uprava, imaju celodnevno na raspolaganju služena kola, vozače i telohranitelje, pripadnici Brigade policije sa Banovog brda čuvaju noću, ispred njihovih zgrada, ili stanova, i njihova vozila, da ih, valjda, ne poseru ptice. U strahu su velike oči, tako da je i strah gospodina Dačića, verovatno opravdan, imajući u vidu sve afere u kojima je on, u toj čorbi mirođija.

Na njegov predlog, Cvetkovićeva vlada je naložila da ministri, državni sekretari i štićene ličnosti, i na godišnji odmor u inostranstvo putuju uz policijsku pratnju, za njima idu blindirana vozila nekoliko dana pre njihovog puta, a Ministarstvo spoljnih poslova unapred obaveštava kolege iz zemlje u koju ministri putuju, da i oni ''motre'' na naše Važne Ličnosti. Pišu i molbe da se našim policajcima omogući nošenje oružja dok naši ministri peru dupe u moru, sa ženom,decom, ili ljubavnicama.

Ni veće sirote države, ni većeg primitivizma njenih predstavnika. I kao premijer Dačić je nastavio da stvara kastu štićenih ličnosti. Nisu samo ministri,državni sekretari i predsednik države pod punom policijskom zaštitom. Uprava za obezbeđenje MUP-a Srbija ima 1.500 policajaca.

Iako Ivica Dačić tvrdi da se u Srbiji čuva samo 51 osoba, taj podatak je zlonameran, i nije tačan. A štićene ličnosti su i sudije, tužioci, biznismeni, poslanici, stranački lideri...

Bivšu predsednicu Vrhovnog kasacionog suda i njenu porodicu obezbeđuje 40 policajaca! Oni koriste 12 službenih automobila,kao i više automobila za razvoz policajaca nakon smene koji opslužuju njenu porodicu. Natin sin Vladimir je sudija odeljenja za organizovani kriminal u Višem sudu u Beogradu, i sa njim policajci imaju glavobolje. On se često opija, ima običaj da sa prijateljem ode u kafanski toalet i da se dugo zadržava, što policajce drži na vatri, i u gotovs stanju.

I leti i zimi, kuće i stanove štićenih ličnosti obezbeđuju policajci iz područnih policijskih stanica. Osim njih, i policijske patrole najmanje dva puta noću obilaze kuće i stanove, tražeći sumnjiva lica.

Za ''operativna saznanja'' o mogućim neprijateljima štićenih ličnosti plaćaju se velike pare, a policijskim stanicama svakodnevno cirkulišu depeše, kojima se od policijskih službenika traži da prijave saznanja o pretnjama koje se upućuju određenoj štićenoj ličnosti!

Policijski službenici svakodnevno su izloženi poniženjima, naročito od dece štićenih ličnosti. Posebno se u brutalnosti ističe sin sudije Višeg suda u Beogradu Dragana Lazarevića. On neće da izađe iz auto dok mu policajac ne otvori vrata, salutirajući. A stoji ispred vrata zgrade u kojoj stanuje, sve dok policajac ne priđe i ne otvori mu vrata. Tražio je da policajci zalaju, kada mu se obraćaju, jer su oni za njega kuce. Njegov tata je važna ličnost. A i sudija Lazarević je ništarija, koji zahteva da kada on dolazi kući, cela ulica pola sata ranije mora da bude blokirana! Stanari u ulici pišu peticiju, smatrajući da te fukare, poput Lazarevića, treba oterati iz kraja.

Policija obezbeđuje štićene ličnosti i kada oni ugovaraju špekulativne poslove, dok od dilera preuzimaju drogu.

Za obezbeđenje se, po potrebi, i u zavisnosti od značaja štićene ličnosti, za njihovo obezbeđenje koriste i pripadnici odreda Brigade policije, Žandarmerije, SAJ-a, i PT jedinice.

Doskorašnjeg poslanika Čedu Jovanovića, njegovog tasta i taštu, suprugu i decu, policija svakodnevno obezbeđuje. Snežanu Malović, bivšu ministarku pravde, čuva 40 vojnih policajaca. Policija posebno čuva njenog muža Vuka, koji je inspektor u Upravi za strance, u Savskoj ulici. Policajci Policijske stanice Vračar u tri smene čuvaju prazan četvorosobni stan gospođe Malović, jer ona, iz ''bezbedonosnih'' razloga boravi u rezidencijalnom objektu. Aleksandar Vučić stanuje u stanu svoje sadašnje supruge, ali gospođa Malović želi vilu.

Umesto u zatvor, štićene ličnosti, ničim izazvane, pod stalnom su pratnjom i obezbeđenjem. One često zahtevaju da njihovi pratioci legitimišu komšije, rodbinu, da prete onima koji ih popreko pogledaju. Po strogom nalogu ministra Dačića, policija mora da koristi rotaciona svetla kada vozi ''štićene ličnosti'' da ceo grad zna ko je u vozilu.

Policijski službenici su izloženi neprekidnom maltretiranju onih, za koje treba i život da polože. Najprimitivnije su tašte, svastike i ljubavnice štićenih ličnosti, koje traže da kada ih voze sa pijace, obavezno  voze pod rotacijom i velikom brzinom, inače uskim beogradskim ulicama.

Stotine policajaca traži od svojih starešina da ih premeste, da ne čuvaju skotove koji ih, bez ikakvog povoda i razloga, maltretiraju. S druge strane, njima je naređeno, pod pretnjom gubitka posla, da sve uvrede ne smeju nikom saopštiti, zbog ugleda štićene ličnosti!

Zanimljivo je napomenuti da je sala za fizičke aktivnosti, teretana i sala za trenažno vežbanje u gađanju u zgradi Uprave za obezbeđenje u Sarajevskoj ulici, opremljena parama koje je donirao Darko Šarić! Da nije bilo Darka Šarića, policajci ne bi ni mogli da se obučavaju u rukovanju oružja.

Miodraga Rakića, nestatusnog službenika, u kući u Žitorađi obezbeđuje jedinica iz BIA, uz korišćenje blindiranih vozila. Pre je njegovu porodičnu kuću u Žitorađi obezbeđivala, danonoćno, policija iz Policijske uprave Prokuplje. Inače, on retko svraća u svoj rodni kraj, ali ga, kao Tita, obezbeđuju gde god ima kuću. A BIA posebno, u timovima, brine o njegovoj bezbednosti, pribavljajući podatake ko bi mogao da ga sačeka u Žitorađi. Koliko novca za benzin, kupovinu automobila, njihovo održavanje, ode iz budžeta Srbije!

Nedavno je 30 policijskih službenica iz Uprave za obezbeđenje, poslato na plastičnu hirurgiju, i estetsko ulepšavanje, jer štićene ličnosti žele da imaju lepe telohraniteljke! Potrošeno je 70 hiljada evra za usluge plastičnih hirurga. Bože, to samo ima u Srbiji!

Kada bi nekoliko hiljada policajaca bilo upućeno na druge poslove, na zaštitu od kriminala štićenih ličnosti, država bi u budžetu imala stotine miliona više, a u zatvoru bi štićene ličnosti okajavali svoje grehe. U Španiji  policija obezbeđuje samo 20, a u Izraelu 40 osoba! A u Srbiji se taj broj čuva kao državna tajna.

 

A 1.

 

Natin muž

 

Pre nekoliko meseci uđe čovek u frizerski salon. Tri berberina zauzeti poslom. Nepoznati pita - mogu li ja preko reda?  Možete, odgovaraju mu brice, ako se ostale mušterije slažu.

- A znate li Vi ko sam ja - ljutito je upitao nepoznati čovek i odmah dodao: Ja sam muž Nate Mesarević!

Brice se zgledaše, i upitaše ga - A ko je sad pa ta? Nepoznati otvori vrata, i uđe njegovo obezbeđenje.

- Molimo vas, dajte nam vaše lične karte - zamoliše oni brice. Moraju da napišu izveštaj, da su se brice drznule, da ne znaju ko je Nata Mesarović i njen muž. Za neupućene, Nata Mesarović je bivša predsednica Vrhovnog kasacionog suda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane