Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Carina

Carina

 

Višestruki stranački preletač, Miloš Tomić, pronašao svoje gnezdo u Upravi carina

 

Vođini miljenici na državnoj granici

 

Direktor  Uprave carina,  Miloš Tomić, odbio je da postane ministar unutrašnjih poslova, shvativši  da kao prvi čovek Uprave carina može da nastavi sa nekažnjenom krađom, dok bi kao ministar unutrašnjih poslova bi morao prvo samog sebe da uhapsi. Vođen ovom logikom, došao je do četvorosobnog stana, tri garsonjere  i brojnih materijalnih i nematerijalnih privilegija. Na novoj funkciji ima "mizernu" platu od 120.000 dinara. Malo za njegove prohteve, jer je kao direktor u preduzeću "Transnafta" primao sto hiljada duinara više. Ali, carina je carina. Tu niko ne živi samo od plate.

 

Arpad Nađ

 

Krajem septembra prošle godine republička Vlada je za direktora Uprave carina postavila Miloša Tomića koji je do tada bio generalni direktor Javnog preduzeća Transnafta. Kako je prelazio iz firme u firmu, sa istom tom lakoćom je Tomić menjao i stranke.

Ispred G17+ je bio kandidat za gradonačelnika Novog Sada, a zatim je prešao u DSS pošto stranka nije htela da ga podrži da ostane na čelu Srbijagasa. Posle toga, pošto je DSS politički marginalizovan, Tomić je pokušao da uđe u DS, a konačno se skrasio u Srpskoj naprednoj stranci, za koju je vodio kampanju u Vojvodini na prošlim izborima.

Iz zahvalnosti što je još i pre 2012. preko Zorane Mihajlović finansijski pomagao Vučićevu političku karijeru, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Tomića imenuje za direktora Transnafte, a potom ga krajem 2013. bez konkursa smešta na mesto direktora Uprave carina.

Kada je ove godine, posle vanrednih parlamentarnih izbora, formirana nova Vlada Srbije, Vučić je svog finansijera želeo da postavi na funkciju ministra unutrašnjih poslova, ali je Tomić to odbio. Kao direktor Carine on više zarađuje, pa makar platu i ne primao.

Interesantan podatak, koji ukazuje da je Tomić na mesto direktora Uprave carina prešao ne zbog plate, jeste da je kao direktor Transnafte imao mesečnu platu od 220.000 dinara, dok sada na čelu Carine prima "samo" 120.000 dinara. Međutim, na carini može više da se zaradi "sa strane".

Ne treba smetnuti sa uma da je Tomić jedan od vlasnika preduzeća YU Biznis d.o.o. iz Novog Sada, čija je osnovna delatnost "unutrašnje snabdevanje apoteka" i uvoz - izvoz. Da li je to klasičan sukob interesa?

Na mesto direktora Carina Tomić je došao na kraju godine u kojoj je preduzeće počelo finansijski da tone. U 2013. godini YU Biznis je imao najlošiji bilans u svojoj istoriji, iskazavši neto gubitak od 30.050.000 dinara. U ovoj godini, uz pomoć direktora Uprave carina, YU Biznis ima šansu da ostvari najveći prihod u svojoj istoriji.

Po podacima koje je Tomić dostavio Agenciju za borbu protiv korupcije, on poseduje jedan četvorosoban stan veličine 92 kvadrata, kao i tri garsonjere od koji dve imaju po 32 kvadratna metra, a jedna 37 m2.

Četvorosoban stan je, po sopstvenim navodima, platio gotovinom, a garsonjere je kupio na kredit. U vreme sticanja ove imovine on je zvanično imao jedino platu od samo 20.000 dinara koju je primao kao odbornik u Skupštini Beograda?!

Dok je još stajao na čelu Transnafte Tomić je postao i predsednik Upravnog odbora JP Zavoda za izgradnju grada (ZIG) u Novom Sadu, a tu se nalazi još i danas. Za ovaj rad on mesečno prima naknadu od 25.000 dinara.

Daleko važnije od mesečne plate za Tomića su mogućnosti da i u ZIG-u zarađuje "honorarnim" radom, odnosno za potrebe vrha SNS-a, kontrolišući da li niži službenici stranci uredno uplaćuju procenat od mita koji dobijaju za izdavanje građevinskih dozvola. Jedan deo tih para ide i u džep samom Tomiću.

Osim toga, on kao predsednik UO najbogatijeg javnog preduzeća u Novom Sadu ima i izuzetan uticaj na ostale gradske funkcionere, koji obilato i koristi. Uoči stupanja na snagu zabrane republičke vlade da se u javnim službama zapošljavaju novi radnici, tačnije 6. decembra 2013, za stalno je na odlično plaćeno mesto u JP Poslovnom prostoru u Novom Sadu primljena Tomićeva žena. Ona je, inače, samo jedna od oko 500 naprednjačkih kadrova koji su tog dana dobili posao u gradskoj upravi, i javnim preduzećima Novog Sada.

Gospođa Tomić  ima srednju stručnu spremu, a izabrana je bez konkursa među 20.000 Novosađana sa istim obrazovanjem, upravo zato što joj je muž predsednik Upravnog odbora Zavoda za izgradnju grada, direktor Uprave carina i miljenik Aleksandra Vučića.

Za svog zamenika u Carini Tomić je uzeo Predraga Vuletića, jednog od dva člana Pokreta socijalista, koalicionog partnera SNS-a. I Vuletić je, isto kao i Tomić, bio lični izbor samog Vučića, koji mu na ovaj način vraća usluge iz ranijeg perioda, kada je bio glavni kupler-majstor za razuzdane stranačke prvake.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane