Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

 

Istina o hapšenju inspektora Policijske uprave Valjevo

 

Valjevska podvala

 

Redakcija magazina Tabloid dobila je pismo grupe radnika Policijske uprave Valjevo u kome opisuju i stanje u valjevskoj policiji i u pravosuđu i tužilaštvu. Pismo obajvljujemo bez skraćenja.

 

......

 

Poštovani,

mi, policijski službenici opisujemo vam stanje koje vlada u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu i Višem sudu u Valjevu daleko je od bilo kakve vladavine pravnih normi, propisanih Ustavom Republike Srbije. To se najbolje ogleda u slučaju uhanšenih inspektora PU Valjevo, šefa za suzbijanje kriminaliteta Dejana Subotića i inspektora za suzbijanje i krijumčarenje narkomanije Milana Ćulafića.

Dejanu Subotiću i Milanu Ćulafiću ugrožena su osnovna ljudska prava, i zbog toga smo se obraćali (i ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor) predsedniku republike Tomislavu Nikoliću, prvom potpredsedniku vlade, sadašnjem premijeru Aleksandru Vućiću, ministru pravde Nikoli Selakoviću, predsednicima Vrhovnog kasacionog suda i Ustavnog suda, kancelariji za ljudska i manjinska prava i Republičkom javnom tužilaštvu.

Sada se obraćamo Vama, jer Vaš list je upoznat sa većinom aktera iz ovog slučaja, a i Vi ste jedini koji se borite protiv mafije u Srbiji.

Dana 29. avgusta 2013. Subotić i Ćulafić su po prvi put lišeni slobode u prostorijama PU Valjevo, od strane inspektora SUK-a MUP-a Ivana Petkovića i Ljubiše Puzovića, pod sumnjom da su primali mito. Zatim im je određeno policijsko zadržavanje, a 30. avgusta im je na predlog VJT Miodraga Plazinića istražni sudija Višeg suda Milan Aleksić odredio pritvor. Prilikom hapšenja nije im uručeno rešenje o policijskom zadržavanju, a nikada za vreme istražnog postupka nisu dobili na uvid ni krivičnu prijavu, kao ni njihovi branioci. Izjave od dvojice dilera Gorana Ćokića i Nenada Savića, koji se spominju kao ključni svedoci protiv inspektora, uzete su u stanu roditelja inspektora PU Valjevo Jovice Bulatovića (radio na suzbijanju i krijumčarenju narkomanije) u naselju Kolubara 2/95 u večernjim časovima 29. avgusta 2013. u prisustvu inspektora SUK-a Petkovića i Puzovića. To je na saslušanju pred istražnim sudijom Aleksićem izjavio Nenad Savić, kao i da mu je tom prilikom prećeno SAJ-om od strane inspektora Bulatovića, te da je zbog upućenih pretnji morao da potpiše već otkucanu izjavu.

Subotić i Ćulafić su proveli 78 dana u pritvoru, a za vreme njihovog boravka u pritvoru VJT Plazinić je u nekoliko navrata, bez prisustva istražnog sudije Aleksića, sam ulazio u istražni zatvor i vrbovao svedoke protiv inspektora, nudeći im ukidanje pritvora kao i oslobađanje od krivičnog dela za koje se sumnjiče ili za koje su već osuđeni. Čak se služio pretnjama i ucenama, o čemu mogu posvedočiti zaposleni u toj ustanovi. U svojim posetama istražnom zatvoru VJT Plazinić je uspeo da vrbuje nekoliko svedoka protiv inspektora među kojima su: Branka Đokić (supruga glavnog svedoka Gorana Đokića), koja je u martu 2013. uhapšena sa 1,2 kg heroina, Veljko Janković koji se u tom trenutku sumnjičio za razbojništvo, Srećko Šišović koji je uhapšen u januaru 2013. sa 120 grama heroina. Svi oni su pre ili kasnije profitirali na svoj način zahvaljujući saradnji sa VJT Plazinićem. Inspektor Milan Ćulafić je lično uhapsio Srećka Šišovića i Branku Đokić, a Veljko Janković mu je više godina bio operativna veza, sa kojim je raskinuo saradnju u februaru 2013, a takođe je učestvovao u njegovom hapšenju za razbojništvo u avgustu 2013.

Branka Đokić je zbog saradnje sa VJT Plazinićem već sredinom septembra 2013. dobila kućni pritvor, i to na lični zahtev i zauzeće VJT Plazinića, gde se nalazila sve dok Apelacioni sud u Beogradu nije potvrdio presudu Višeg suda u Valjevu od 5,5 godina zatvora, a zatim je 30. marta 2014. nesmetano skinula narukvicu za elektronsko praćenje, i izgubila se u nepoznatom pravcu iz svog stana koji se nalazi u strogom centru Valjeva, a njen nestanak je utvrđen tek sledećeg dana.

Na Milana Ćulafića je u pritvoru vršen pritisak od strane inspektora SUK-a Petkovića i Puzovića da postane svedok protiv uhapšenog Subotića, ali i da pruži određene informacije za načelnika OKP-a Zorana Nedeljkovića, a zauzvrat će istog momenta biti pušten na slobodu i protiv njega će se automatski obustaviti postupak, jer je on po njihovim rečima samo kolateralna šteta. i da njima trebaju Subotić i Nedeljković. Ćulafić je odbio saradnju.

 Inspektori SUK-a su ulazili u istražni zatvor bez prisustva istražnog sudije Aleksića. Istraga je tekla vrlo sporo.Jedini dokaz kojim je raspolagao VJT Plazinić bila je, pored izjave Nenada Savića, izjava narko-dilera Gorana Đokića iz Valjeva, pravosnažno osuđivanog narko dilera, kao i transkripti razgovora između Đokića, Subotića i Ćulafića. Osim što se transkripti ne poklapaju sa zvučnim zapisima, sama mera za nadzor koju je izdao istražni sudija Aleksić glasi na Gorana Đokića, a ne na Subotića i Ćulafića. Postoje nizovi nepravilnosti i zloupotreba službenih položaja koji počinju samim hapšenjem inspektora od strane inspektora SUK-a Puzovića i Petkovića, inspektora Bulatovića, VJT Miodraga Plazinića kao i istržnog sudije Višeg suda Milana Aleksića, koji je odredio pritvor i vodio istražni postupak.  Istraga je završena, optužnica podignuta i očekuje se glavni pretres za taj slučaj, a glavni i jedini dokaz tužilaštva je izjava narko-dilera Gorana Đokića.

I sve bi ovo bilo i pored mnogobrojnih službenih zloupotreba prihvatljivo, jer se državnim institucijama mi obični građani Srbije, ma kako ona funkiconisale, ne možemo usprotiviti, da Subotić i Ćulafić nisu ponovo uhapšeni 24. januara 2014. od strane istih inspektora SUK-a Puzovića i Petkovića kao i inspektora PU Valjevo Jovice Bulatovića (koji je u međuvremenu unapređen od novoizabranog načelnika PU Valjevo Saše Markovića u novog šefa odseka za suzbijanje kriminaliteta) i Aleksandra Tomića koji je radio na poslovima za suzbijanje narkomanije, a u trenutku hapšenja bio je lični vozač načelnika Markovića.

U kom svojstvu je pomenuti Tomić bio tog dana prisutan prilikom hapšenja Subotića i Ćulafića nikome nije jasno, osim što je u PU poznat kao bivši pripadnik SAJ-a

Tog dana inspektori su uhapšeni pod sumnjom da su, navodno, 16. maja 2013. izneli 1 kilogram heroina iz kase u kojoj se skladišti zaplenjena droga u PU Valjevo, i prodali ga za iznos od 12.000 evra Goranu Đokiću, a on im je tada dao kilogram paracetamola koji su oni, navodno, umesto heroina stavili u kasu.

Inspektori su kako se navodi u krivičnoj prijavi uzeli 1 kg heroina koji je zaplenjen od Ivana Kompirovića iz Zubinog Potoka 1. aprila 2013. u blizini Ljiga. Kompirović je uhapšen sa 3.7 kilograma heroina. Đokić je glavni svedok tužilaštva u slučaju mita, a bitna činjenica je da je pred istražnim sudijom Aleksićem i pod zakletvom izjavio da se u periodu od septembra 2012. kada je izašao na slobodu iz Zabele, pa sve do kraja avgusta 2013. nije bavio trgovinom narkotika. I kao rezultat svega ovoga imamo ponovno hapšenje inspektora na osnovu dve različite izjave istog čoveka.

Tog dana u večernjim časovima načelnik PU Marković sa svojim pulenom Bulatovićem i osumnjičenim Đokićem i njegovim advokatom, čuvenim Tadićem sa Uba, i inspektorima SUK-a slavi hapšenje inspektora, na tipično srpski način - uz pečenje. Đokić je još pre prvog hapšenja sklopio dogovor sa inspektorima SUK-a, inspektorom Bulatovićem i VJT Plazinićem da će dati sve od sebe da smesti inspektorima, ako zauzvrat bude oslobođena njegova supruga Branka, i ako se njemu smanji kazna od 4 godine zatvora.

Da li je ovo prava policijska akcija, ili je to čista kriminalna radnja koja se odvija u samom vrhu policije?! Zašto se čekalo da prođe pet meseci  da bi se Subotić i Ćulafić optužili za dilovanje droge, ako je sva droga iz kase PU odneta još 29. avgusta 2013. na veštačenje u NKT-e Centar Beograd? Prosudite sami.

Inspektorima je 26. januara na zahtev zamenika VJT Zlatka Šulovića sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu Milan Aleksić odredio pritvor do 30 dana. Za Gorana Đokića, koji je u ovom slučaju takođe osumnjičen, zamenik VJT Šulović nije tražio pritvor. Istraga se vodila tako što su saslušana 22 svedoka od kojih niko nije znao ništa vezano za drogu. A bilo je ponavljanja svedoka iz slučaja mito. Istragom koja se vodi protiv Subotića i Ćulafića su samo još jednom utvrđene razne zloupogrebe položaja sadašnjeg šefa za suzbijanje kriminaliteta Jovice Bulatovića, koji je sam priznao da je izjave od Gorana Đokića i Nenada Savića uzimao u stanu svojih roditelja 29. avgusta 2013. Takođe je utvrđeno da je Bulatović nekoliko dana pred prvo hapšenje inspektora sam otvarao kasu u kojoj se čuva zaplenjena droga i slikao drogu svojim mobilnim telefonom i pokazivao te slike kriminalističkim tehničarima iz NKT Centra iz Beograda na dan hapšenja Subotića i Ćulafića.

Droga iz kase PU Valjevo je odneta bez ikakvog zapisnika, obaveštenja i prisustva načelnika OKP- a Zorana Nedeljkovića, a ni tadašnjeg načelnika PU Predraga Ćajića. U samom veštačenju droge iz kase nigde ne stoji da fali heroin, niti se pominje kilogram paracetamola koji su navodno inspektori stavili u spornu kesu (jednu od kesa Kompirovićeve droge) iz koje su uzeli, a zatim prodali kilogram heroina Goranu Đokiću, kao ni da je droga drugačijeg sastava nego kada je zapleljena.

Rađeno je upoređivanje hemijskog sastava droge iz kese za koju se sumnja da nedostaje sa 10 grama heroina koji su zaplenjeni 19. maja prošle godine, jer se sumnjalo da je tih 10 grama droge Đokić prodao na području grada Valjeva izvesnom Borivoju Ćurčiću iz Ivanjice, koji je prilikom hapšenja kao i u samom postupku izjavio da je drogu kupio od NN lica na Ubu, a da je ta droga heroin koji su inspektori prodali Đokiću. Veštačenjem je dokazano da se hemijski sastav ne podudara i da se ne radi o drogi iz sporne kese.

Takođe, rađeno je veštačenje neke droge koju je VJT Plaziniću predao Veljko Janković 25. novembra 2013. Tog dana je Janković u pratnji VJT Plazinića napustio istražni zatvor i na periferiji Valjeva u blizini sela Popučke ispod železničkih šina izvadio 20 grama substance za koju se sumnja da je droga, a za koju tvrdi da su mu Subotić i Ćulafić dali da proda za njih. O ovom događaju osumnjičeni Subotić i Ćulafić, kao i njihovi branioci, nisu nikada obavešteni. Postoji niz materijalnih dokaza koji i u drugom hapšenju inspektora ukazuju na razne zloupotrebe i kriminalne radnje postupajućih inspekgora SUK-a, Bulatovića i zamenika VJT' Šulovića, ali to ostavljam Vama da se sami uverite.

Dok su inspektori i dalje u pritvoru, VJT Plazinić i njegov zamenik Šulović nagrađuju svog lažnog svedoka. Veljku Jankoviću se 31. marta 2014. ukida pritvor iako je on prvookrivljeni za krivično delo razbojništvo, a njegovi saučesnici su i dalje u pritvoru.

Iza ovih afera stoji, uz pomoć VJT Plazinića (koji je iz straha zbog svojih krivičnih dela odan načelniku PU Markoviću) i njegovog zamenika Šulovića i v.f. predsednika Višeg suda u Valjevu Biljane Savić, novi načelnik Saša Marković, doskorašnji komandir stanice policije.

Glavni pretendent na mesto načelnika PU bio je uhapšeni inspektor Subotić. Znajući da pored Subotića, koji je pre hapšenjna bio šef odseka za suzbijanje kriminaliteta, a kojeg su odlikovali fantastični rezultati rada, nikada neće ostvariti svoj cilj, Marković je u saradnji sa Jovicom Bulatovićem (kojeg je posle afere mito nagradio napredovanjem u službi) i VJT Miodragom Plazinićem (koji je poznat kao reketaš valjevskih privrednika i zataškivač mnogih krivičnih dela za koje je dobio stan u Beogradu od najpoznatijeg valjevskog privrednika Teodosija Krstića, i ostvario veliku novčanu korist) i uz pomoć SUK-a, krenuo je u borbu na svoj način, i osmislio ceo tok afera za inspektore.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane