Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Pirot: kumovi i prijatelji kumova pljačkaju državno preduzeće

U "Komunalcu", svi na minimalcu

Pirot, na jugu Srbije, zapostavljen je u svemu, pa ga zaobilaze i nadležne institucije koje treba da se bave raznim zloupotrebama lokalnih moćnika. Godinama najveće zloupotrebe i otvorena pljačka imovine i sredstava traju ponajviše u Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac". Nijedna ozbiljnija kontrola policije ili inspekcijskih organa u zadnjih deset godina nije kontrolisala šta je sve urađeno u ovom javnom preduzeću! U vezi sa tim, Tabloid je dobio pismo koje je potpisala grupa građana iz Pirota pod imenom „Grupa građana u ilegali- Apis". Redakcija objavljuje njihovo pismo u celini.

.......

Godinama je u zaštitu ovog kriminalnog Javnog preduzeća stajao i sada optuženi bivši direktor ,,Tigra" Dragan Nikolić, inače rođeni brat Nadežde Avžner- Nikolić, dugogodišnje direktorke ovog Javnog preduzeća. Nadežda ili Nada Avžner kako je ovde zovu, je uglavnom služila kao faktor zaštite glavnom operativcu za pljačku i lopovluke u ovom preduzeću, do skora njenom zameniku a sada direktoru Bobanu Toliću. Boban Tolić je kao i većina 2000. godine sa pištaljkom u ruci direktno sa ulice ušao u političke vode kao aktivista Srpskog pokreta obnove i od te 2000. Godine pa do danas bio je član svih Opštinskih struktura vlasti sa svim političkim strankama i grupacijama iako SPO u Pirotu skoro da više i ne postoji. Na taj način već 13 godina bez odgovornosti, morala i bilo čega koristeći svoju funkciju, krade i pljačka sve što iz tog javnog sektora može da se otme i opljačka.

Građevinska firma iz Pirota pod simtpomatičnim imenom „Nema problema", čiji je vlasnik izvesni Zoran Kamenović, sarađivala je sa Bobanom Tolićem za sve radove u okviru ,,Komunalca". Sve dogovore sa ovom firmom isključivo je sklapao Boban Tolić sa fiktivno raspisanim javnim nabavkama, sa ugovorima koji su isključivo sklapani sa ovom firmom i niko drugi nije smeo da sa bilo kim zaključi bilo kakav ugovor ili ga angažuje za određene poslove. Zoran Kamenović je pa morao da 20 % od svakog odrađenog posla preda svom nalogodavcu Bobanu Toliću.

Dešavalo se u većini slučajeva da kamioni i građevinske mašine koje poseduje JKP ,,Komunalac", stoje i ne rade. Istovremeno, bila je angažovana privatna firma „Nema problema", navodno zbog brzine radova a pravi razlozi su poznati.

Naročito je ova firma bila angažovana kada je Boban Tolić otplaćivao stan, pravio nadogradnje i vikendice u svom vlasništvu. Na takav način JKP „Komunalac" u zadnjih nekoliko godina je oštećen za oko 400.000 evra i u nekim razgovorima sa Zoranom Kamenovićem vlasnikom firme „Nema problema" koja ne radi više za ovo J.P. jer vlasnik nije više u mogućnosti da daje novac Bobanu Toliću jer novi Zakon o javnim nabavkama je pooštrio kriterijume za učešće i dobijanje tendera.

Sam Zoran Kamenović kaže da je na ruke Bobanu Toliću lično isplatio negde oko 500.000 evra. Sve ostale nabavke u ,,Komunalcu" Pirot isključivo se vrše po naređenju i odobrenju Bobana Tolića i to za održavanje parkovskih površina u gradu, zelenila, rasvete i groblja. Skoro celokupna nabavka svih potrebnih sredstava za održavanje gore navedenih delatnosti vrši se preko firme ,,Poen" čiji je vlasnik - kum Bobana Tolića i to godinama bez bilo kakve javne nabavke po znatno višim cenama nego što bi moglo da se nabavi u nekim drugim firmama. Po nekim istraživanjima finansijskih eksperata koji čine ovaj tim za istraživanje kriminala i zloupotreba u Pirotu, JKP ,,Komunalac" je na ovaj način oštećen u nekoliko prethodnih godina za oko 3,5 miliona dinara.

Kada je u jednom trenutku 2011. godine bilo zatišje u nabavkama u ,,Komunalcu" , Boban Tolić organizuje i izdaje naređenje svom saradniku Slavoljubu sa nadimkom Kinez da sav metalni otpad na svim placevima Komunalca sakupi i proda kao sekundarnu sirovinu-naravno bez javne nabavke!

Između ostalog na otpadu kao sekundama sirovina završili su i jedan stari kamion ,,FAP" koji je mogao da se popravi, traktor IMT, motor za traktor IMT - nov i t.d. sve to u vrednosti 650.000 dinara.

Na račun ,,Komunalca" uplaćeno je samo 250.000 din a o ostalom novcu se ništa ne zna - odnosno zna se da je završio u jednom od džepova Bobana Tolića. Kriminalistička policija u Pirotu nakon bezbroj pritužbi radnika ,,Komunalca" pokreće istragu ali fascikla sa imenom Bobana Tolića završava u fioci načelnika Slavka Madića i danas je tu a predmet i dalje u stanju mirovanja. Na takav način oštećen je JKP ,,Komunalac"za 400.000 dinara.

Radnici ,,Komunalca" primaju zarade od 24.000 do 28.000 dinara, to su obični radnici na ulici, vozači itd koje Boban Tolić mobinguje na najnecivilizovanije načine, počev od ličnog vređanja, vređanja po rasnoj osnovi (pošto dosta radnika je romske nacionalnosti) pa do bezobzirnih uvreda i psovki prema zaposlenima ženske populacije (koze, ovce i dr.).

Na drugoj strani su zaštitnici „Velikog Kuma", Bojan Kostić-venčani kum Bobana Tolića, šef pravne službe koji sa pravne strane štiti zloupotrebe Bobana Tolića, inače supruga Bojana Kostića - Danijela Kostić je predsednica osnovnog Suda u Pirotu, postavljena 2010.godine koja isto tako postoji kao odbrambeni mehanizam u zloupotrebama i pljačkama Bobana Tolića.

Biljana, finansijski rukovodilac u JKP "Komunalac" je isto tako venčana kuma, odnosno on je njen venčani kum a to je ujedno i supruga vlasnika P.P. "Poen", inače glavnog dobavljača svih materijala, sredstava, pribora, alata itd. u Komunalcu. Biljana - kuma, zadužena je da se sa te finansijske strane sve to uklopi da krađe i pljačke izgledaju legalne u finansijskom delu.

Za rukovodioca groblja i zelenila, postavljen je još jedan kum, Dejan Veljković, rođeni brat Danijele Kostić i šurak Bojana Kostića, šefa pravne službe. Za rukovodioca mašinskog parka doveden je izvesni Avram iz Sjenice koji je morao da izbroji 5.000 evra na ruke Toliću da bude zaposlen. I bio je zaposlen sutradan.

Rođeni brat je rukovodilac održavanja gradskog stadiona isto u okviru komunalca, ženini rođaci Tolića su isto tako dobro raspoređeni u ovom javnom preduzeću. Jedini problem ovih godina desio se skoro kada je supruga Bobana Tolića prestala da bude direktor jedne banke - poslovnice, ovde u Pirotu, jer je nadležna služba ove banke iz Beograda utvrdila da je direktorka Maja Tolić nesavesno vodila poslovanje, nezakonito pokrivala manjkove na računu JKP ,,Komunalac" koje je pravio njen suprug, i ta poslovnica je zatvorena a jednogodišnje direktorovanje Maje Tolić se završilo, i sada Piroćanci u šali kažu: „Koja li je sledeća banka ili javno preduzeće koje će zajedno zatvoriti bračni par Maja i Boban Tolić?".

Na privatnim bankovnim računima nalaze se milionski iznosi na ime Bobana Tolića, mada naši izvori imaju saznanja da lice D.T. jedan od saradnika za devizni deo u Beogradu u ulici Kralja Milana ispred Narodne Skupštine Srbije, u menjačnici kupuje devize, dovozi ih Toliću i on to na sigurno sklanja. Ne daj bože, kažu ljudi, da zaboravi gde ih je ostavio!

Opština Pirot se trudi da pomogne i pokrije sve zloupotrebe i krađe u ovom javnom preduzeću, pa na ime poslovanja, godišnje iz budžeta ,,Komunalcu" prebacuje 70.000.000 dinara. Time se pokrivaju sve pljačke „Kuma Bobana", a nešto ostane da se podeli plata radnicima (plata na minimalcu) koja je skoro u rangu invalidskih penzija u Srbiji.

Nadamo se da ćemo na ovakav način pomoći razotkrivanju istine i mi i Vi, o zloupotrebama, pljačkama i bahatostima ljudi koji uništavaju tuđe. Državne institucije, agencija za borbu protiv kriminala i svi ostali, imaju obavezu da zbog zapošljenih u ovom preduzeću, zbog državne i lokalne imovine, zbog štedljivih i marljivih Piroćanaca izvrši kontrolu i ovih podataka u tekstu a i mnogih drugih do kojih je zaista teško doći.

Čitaoci Tabloida imaće priliku da bar na ovakav način upoznaju ,,Kuma" sa juga Srbije. Možda Boban Tolić nije jedini koji, kako kažu je nedodirljiv, ovde u Pirotu , i koji se na račun i grbači naroda obogatio, ima ih poprilično ali ćemo o svakome pomalo da pišemo a nadležni neka ćute...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane