Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Direktor RB Kolubara doneo kriminalnu odluku da mašine na kopovima ne budu osigurane od poplava!

Vođin oficir za vezu sa mafijom

Od kako je izabran na mesto direktora Rudarskog basena Kolubara, Milorad Grčić je napravio u nekoliko navrata višemilionsku štetu, a može se smatrati i saučesnikom u pljački Kolubare za račun vladajuće partije i njenog vođe. Jedna od još neipričanih priča je ona kako je pristao da se mašine na kopovima ne osiguraju od poplava. Zahvaljujući ovoj Grčićevoj "genijalnoj" odluci, Kolubara danas nema nikakvog osnova za naknadu štete, koja je nastala kada su kopovi u maju mesecu ove godine katastrofalno poplavljeni. Zanimljivo, Grčić je odluku da se mašine ne osiguraju od poplava, doneo pre poplave, još u februara meseca 2012. godine. Dokument o ovome potpisali su njegovi saradnici, Boško Popadić, Mihajlo Petrović i direktor ogranka "Površinski kopovi" Milan Stojaković. U znak "male pažnje", Grčić je revnosnog Mihajla Petrovića unapredio u svog zamenika. U dokumentu čiji faksimil objavljujemo uz ovaj tekst, doslovno piše da menadžment predlaže da se prestane sa osiguravanjem od poplava. U svakoj ozbiljnoj državi, ovo se ne bi moglo desiti, ili, ako bi se nekim čudom i desilo, menadžment bi već odavno snosio krivične sankcije.

Vuk Stanić

Direktor RB Kolubara, Milorad Grčić, najozbiljni je pomagač naprednjačke pljačke. Budući da je reč o ličnosti koja je na izuzetno bitnom položaju, jer je RB Kolubara strateški najvažniji energetski sistem u Srbiji, bilo je za očekivati da će ga nova vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem, staviti u službu svojih interesa. Ali, da će Grčić praviti desetine i stotine miliona štete, i to na najbrutalniji način, gledajući samo interes jednog čoveka i jedne stranke, tome se ni najcrnji pesimisti nisu nadali.

U podugačkom spisku Grčićevih kriminalnih radnji i (da li slučajno?), kardinalnih poslovnih propusta, sa multimilionskim štetama, dopisan je i slučaj njegovog odustanka od obaveznog osiguranja mašina od poplava na kopovima. Tabloid je istraživao činjenice u vezi sa tim i došao do dokumenta u kome piše: "...Kod svih osnovnih sredstava brisati dodatni rizik poplava visoke vode i bujice".

Dokument je obeležen sa: "...Spisak osnovnih sredstava koje treba osigurati od dopunskog rizika klizanja tla i odronjavanja zemljišta".

U specifikaciji su navedene sve mašine u poljima B i D, površinskog kopa, ali i u polju Tamnave Istok i Tamnave Zapad. Dobar direktor uspeo bi da izbriše osiguranje od poplava i tako uštedi pare, ali i da na vreme naredi da se mašine sklone iz kopova kada se pojavila opasnost od visoke vode. Grčić je primer lošeg direktora koji je doneo odluku da se mašine ne osiguraju, a nije na vreme ni reagovao kada je voda krenula da plavi površinske kopove, pa je veliki broj mašina vrednih više od miliona evra ostao pod vodom.

Radnici su istina mogli da reaguju i samoinicijativno sklone mašine, na žalost veliki broj radnika je stranački zaposlen u Kolubari i oni ovu firmu ne doživljavaju kao svoju. Vode se idejom stranka me ubacila ovde, ako ovo propadne ubaciće me u drugu firmu. Od svih mašina sklonjena je samo jedna, kojom je upravljao izvesni Pavić.

U pitanju je dugogodišnji radnik RB Kolubara koji tamo nije zaposlen preko veze. On je zajedno sa drugim radnicima bio na kopovima kada je dobijeno naređenje da se svi evakuišu. Pavić je upalio mašinu i odvezao je sa kopa. To je i jedina mašina koja nije bila danima pod vodom sa tog kopa. Kada su Grčića pre izvesnog vremena upitali kako će sada da reši problem uništene mehanizacije, kada su njegovi ljudi doneli odluku da ona ne bude osigurana od poplava, rekao je:

"...Vučić će mi kod "Dunava" obezbediti da ih retroaktivno osiguram i da se tako naplatimo. Nadamo se da Predsednik Vlade neće zaista na ovaj način učestvovati u krivičnom delu."

Izuzeci su ipak mogući kada je Grčić u pitanju. U Srpskoj naprednoj stranci i medijima bliskim toj partiji krenuo je opšti napad na sve one koji su bliski sa zaštićenim svedokom Ljubišom Buhom-Čumetom. Mediji bliski Vučiću iz broja u broj otkrivaju, da je zaštićeni svedok protiv zakona stekao invalidsku penziju, da se vojnog roka oslobodio glumeći ludilo, objavljuju sa kime je navodno blizak u političkim i policijskim strukturama, ali ćute o tome da je on blizak sa naprednjakom i direktorom RB Kolubara, Miloradom Grčićem. Možda zato što je Grčić poznat kao galantni finansijer svakog medija koji je spreman da ga promoviše i napada njegove neprijatelje.

Na platnom spisku Grčića je i Gem televizija, ne zna se koliko im je para dao, zauzvrat su uradili nebrojene priloge o tome kako su naprednjaci delili pomoć poplavljenima. Drugi razlog za ne pominjanje direktora Kolubare u tom kontekstu je činjenica da Grčić dobre odnose ne baštini samo sa Zaštićenim svedokom, već je istovremeno blizak i sa šefom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. Mnogi direktori javnih preduzeća se plaše da ih Vučić ne smeni, ali ne i Grčić. On zna da mu je kod Vučića fotelja do sada uvek bila zagarantovana.

Ni Vučić nije ovca, on dobro zna da se Grčić redovno viđa sa Milanom Narandžićem bliskim prijateljem Ljubiše Buhe. Da je Narandžić u redovnom kontaktu i poslovima sa Buhom. Prema ranijem pisanju medija Narandžić je kod Buhe posredovao da Grčić ubrzano dobije dipolomu jednog od privatnih fakulteta čiji je ovaj zaštićeni svedok vlasnik. Lako je izvesti jednačinu da, Grčić na sastancima u stranci saznaje bitne informacije, koje bi potom preko Narandžića mogao da prenosi Buhi.

Ovo bi značilo i da je on Buhin špijun u vrhu naprednjaka. Po svoj prilici ovakve navode ne možemo okarakterisati kao sto odsto sigurne, jer postoji mogućnost da je i hajka na zaštićenog svedoka samo farsa. Zvanično Vučić nije u dobrim odnosima sa Ljubišom Buhom, pa mu potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavljuje rušenje nelegalnih objekata.

Sa druge strane teoretičari zavere tvrde, da Buhine objekte niko neće dirati i da se radi o dogovorenom sukobu. Ljubiša Buha navodno pravi lepe poslove sa ljudima bliskim Vučiću. U dogovoru sa njim se puštaju polu afere koje će kasnije svi zaboraviti, ali će predsedniku Vlade uvek moći da posluže kao dokaz da sa ovim biznismenom nije nikada bio blizak.Ukoliko je ova druga verzija tačna onda Grčić nije Buhin špijun u Srpskoj naprednoj stranci, već Vučićev čovek za vezu sa Čumetom.

Anegdota o zabrani stranačkog zapošljavanja, koja je počela izjavom Aleksandra Vučića najbolje govori o tome kakva je Grčićeva pozicija. Naime, Vučić jednom ovako reče: "...Zapamtite, u našoj stranci ne sme da bude stranačkog zapošljavanja, a svako rukovodstvo koje ne daje rezultate biće promenjeno...".

Ispostavilo se da Grčić sve radi suprotno: i stranački zapošljava, deli donacije, i nanosi štetu preduzeću koje vodi. Od kada je seo na mesto generalnog direktora, Grčić je delio donacije šakom i kapom i zapošljavao je stranačke aktiviste. Taman kada su svi pomislili da je ova praksa prekinuta Grčić je fudbalskom klubu "Kolubara" odobrio donaciju od 6,4 miliona dinara.

Glavni čovek iz kluba sa kojim Grčić sarađuje je potpredsednik Lazarevca, Bojan Stević, kome donacija nije nikada dosta. Nedavno je Stević nagovorio ekonoma kluba da uzme pozajmicu u banci od 250 hiljada dinara i da mu je da za potrebe kluba, sa obećanjem da će mu je kasnije vratiti. Kako Stević novac nije vraćao, a vreme je prolazilo ekonom je Stevića pokušao da udari pesnicom u lice, ali se u sukob umešao i bivši golman kluba Urošević koji ih je sprečio da se ozbiljnije pobiju.

Inače Stević je najbolji dokaz da naprednjaci ne poštuju sopstveno načelo o tome da se ne seme imati više funkcija. Ovaj bivši vatrogasac obavlja prema saznanjima Tabloida pet različitih funkcija: potpredsednik je opštine, predsednik je kluba FK kolubara, ima funkciju u štabu za poplave, u nadzornom je odboru opštine Lazarevac. Dok Stević nije bio na funkcijama, vozio je automobil marke "Reno Megan". Danas kada je zaseo na funkcije vozi džipa vrednog trideset hiljada evra u kome ima bocu armani parfema od pet litara. Boca je programirana tako da svakih pet minuta osvežava vazduh, jer se Steviću očigledno gadi miris fenola koji se širi celim Lazarevcem.

Poplave su u Lazarevcu na površinu donele najgore moguće priče o preprodaji humanitarne pomoći na pijacama. Priče idu toliko daleko da se spominju i rođaci potpredsenika opštine Stevića iz sela Crne Bare. U pitanju su nedokazane priče, a istina nikako da ispliva na površinu, jer do danas nije formirana opštinska komisija o dodeli pomoći već se ista deli na polu divlji način, a uvek nekako prvo dođe do onih sa članskom kartom SNS-a.Grčićevo se ime spominje i po pitanju sumnjivih javnih nabavki.

Nedavno je u krug suve reparacije u Kolubari dovezen kammion sa odlivcima za suvu separaciju. Tri dana kamion nije istovaran, jer se čekalo da firma koja je dovezla robu, pobedi na tenderu. Kada su nakon tri dana papiri napokon naštelovani, kamion je napokon istovaren. Kolubara ponovo iznajmljuje i građevinske mašine od firmi kojima to nije osnovna delatnost. Pojedinim pravnim licima je i ove godine dozvoljeno da kupuju ugalj mimo tendera. Za ovu uslugu privrednici daju sedam evra po toni uglja. Firma Deviks, Vitomira Dimitrijevića koja se ranije pominjala u aferama oko pljačke kolubare, se više ne pojavljuje, jer je Vitomir Počeo da radi preko druge firme. Priča se da Grčić nije nikako mogao da izbegne Dimitrijevića, ali da se situacija smirila kada je deo novca od ovako sretno zaključenog ugovora odneo Vučiću.

A 1.

Punog pištolja i praznih mozgova

Većina radnika obezbeđenja Kolubare nije sposobno niti kompetentno da nosi oružje. Veliko je pitanje kao su neki od njih uopšte prošli provere u MUP-u. Među radnicima obezbeđenja ima alkoholičara, narkofila (travaroša), ali i momaka koji su prilično sa ograničenim mentalnim sposobnostima. Koliko je loša organizacije obezbeđenja govori i slučaj, pljačke u sektoru rudnika koji se vodi pod imenom Tamnava Zapad. Na Tamnavu Zapad su stigli lični dohoci, u obezbeđenje je poslat samo jedan momak sa praznom automatskom puškom. Lopovi su ga razoružali, oduzeli mu oružje i obavili pljačku. Priča se i da je ovaj momak bio u sukobu sa direktorom Kolubara usluga kome pripadaju i radnici obezbeđenja. Prema tim navodima Jeftić ga je danima namerno slao samog i bez municije, da obezbeđuje novac.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane