Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Brat Aleksandra Vucica, Andrej, u zamci sopstvenih prevara

Fantom iz Zvezdine lože

Mada je afera oko finansijskih prevara Andreja Vucica utišavana jednom neubedljivom pricom o "kradi identiteta", postoje dokazi da je on zaista bio vlasnik preduzeca „Asomacum" koje je državni budžet olakšalo za preko 200.000 evra. Istražni postupak više od cetiri godine stoji u mestu, a nadležni se cak nisu ni potrudili da ovom, navodnom fantomskom preduzecu onemoguce dalje poslovanje. Da je preduzece zaista osnovano pomocu falsifikovane licne karte, još pre cetiri godine bi mu bio oduzet poreski identifikacioni broj koji ono i danas ima.

Igor Milanovic

Preduzece „Asomacum" d.o.o. iz Beograda osnovano je 16. marta 2010. godine, a kao osnivac i vlasnik spominje se Andrej Vucic, rodeni brat Aleksandar Vucic. Narodna banka Srbije je dopisom od 2. februara 2012. godine, obavestila Privredni su u Beogradu da je racun pomenutog preduzeca u neprekidnoj blokadi 533 dana i da glavni dug i kamata u tom trenutku iznose 22.771.398,60 dinara. Zbog toga sudija Gordana Arandelovic 15. februara 2012. godine, donosi rešenje broj 12 St 1581/2012 kojim nad pomenutim preduzecem pokrece prethodni stecajni postupak. Skoro tri godine se u tom predmetu ništa ne dešava. Postavlja se pitanje - zašto?

U Agenciji za privredne registre „Asomacum" se još uvek vodi kao aktivno privredno društvo, a ono je imalo i svoju zvanicnu internet prezentaciju koja je ukinuta pošto je "Tabloid" pre mesec dana objavio informaciju o tome da je Andrej Vucic vlasnik ovog preduzeca. Neko, znaci, još uvek ima pristup pomenutom sajtu na kome je cak bio i broj telefona kontakt osobe preduzeca „Asomacum".

Prema izjavi Marka Marinkovica, vršioca dužnosti direktora poreske uprave, od 26. oktobra 2014. godine, poreznici i istražni organi su još 2010. godine utvrdili kako je pomenuto preduzece, navodno, osnovano falsifikovanom licnom kartom. Postavlja se pitanje: zašto još tada „Asomacumu" nije oduzet PIB broj, koje ovo preduzece i danas ima (106525190) i na taj nacin mu se onemogucilo dalje poslovanje? Takode je interesantno da policija nije ni pokušala da utvrdi ko stoji iza pomenutog sajta koji se nalazio na adresi www.asomacum.rs , a što ne bi bilo teško pracenjem IP adresa kompjutera sa kojih je administrator pristupao, kao što nije proveravala ni ko je koristio broj kontakt telefona tog preduzeca - 061-6169197.

Takode, Marinkovic navodi kako je još 2010. Andrej Vucic od strane istražnih organa obavešten da postoji preduzece registrovano na njegovo ime, a da on nikada nije pokrenuo postupak gašenja tog privrednog društva, na šta je imao pravo, jer su zloupotrebljeni njegovi podaci (kako se danas tvrdi). Jednostavno su svi upleteni cutali dok „Tabloid" nije u broju 321 obelodanio postojanje ove afere.

Iako tvrdi da su podaci Andreja Vucica stavljeni na falsifikovanu licnu kartu, Marinkovic ne prikazuje ni jedan dokaz za ovu svoju tvrdnju. Na osnivackom aktu „Asomacuma" od 11. februara 2010. godine, nalazi se potpis Andreja Vucica i najvažniji dokaz za eventualnu zloupotrebu podataka bilo bi grafološko veštacenje tog potpisa, ali njega ili nema ili se iz nekog razloga krije od javnosti.

Beogradski advokat koji je redakciji „Tabloida" dostavio overene fotokopije dokumentacije „Asomacuma" koja se cuva u Agenciji za privredne registre rekao je i da ima posredne informacije da je pomenuto preduzece Andreju Vucicu jedno vreme uplacivalo doprinose u Fondu PIO. Isto to nam je potvrdio jedan od zaposlenih u Fondu, ali zvanicnu potvrdu ili demanti redakcija nije dobila. Zašto bi neko fantomsko preduzece bilo kome, a posebno osobi ciji su podaci zloupotrebljeni, uplacivalo doprinose za penziju?

Jedna od ranije zaposlenih osoba u racunovodstvu preduzeca koje je izdavalo dnevni list „Pravdu", koja iz razumljivih razloga ne želi da joj se pominje ime, tvrdi kako je postojao platni promet izmedu tog preduzeca i firmi u vlasništvu Andreja Vucica, izmedu ostalih i „Asumacuma". Po tvrdnjama tadašnjeg glavnog i odgovornog urednika tog lista Predraga Popovica iznetih u clanku „Kako je lažov postao lopov" objavljenog u ovom broju „Tabloida", Aleksandar Vucic je bio stvarni vlasnik „Pravde", pa je sasvim logicno da je postojala saradnja i sa preduzecima u vlasništvu njegovog rodenog brata. Jedino što se u to vreme još uvek nije krilo da je Andrej Vucic vlasnik i „Asumacuma".

Kada se uporede svi ovi podaci jasno je da se brat aktuelnog premijera Srbije ranije bavio pranjem para i utajom poreza. Njegov dug je pre skoro tri godine iznosio preko 22 miliona dinara (tada je to bilo više od 200.000 evra), a u meduvremenu je narastao za visinu zateznih kamata.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane