Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Fatalna žena o kojoj se priča: ko je V.D: direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika?

Kome je Ivana odana?

Malo je žena u Srbiji koje su toliko moćne i zbog koje i ministri menjaju kabinete. Jedna od retkih koja može da se pohvali takvim uticajem na članove Vlade je V. D. direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Ivana Matić, supruga nekadašnjeg saveznog ministra za informisanje SRJ, Gorana Matića. Koliko je zaista ova žena moćna i šta su njene slabosti, govori i podatak da je svome suprugu Goranu oprostila sva neverstva, ali je zato doživela nervni slom zbog svog ljubavnika i mentora u Vladi. Ali, kao i svaka ostavljena žena, iskalila je svoj bes tamo gde ne treba, proganjajući neistomišljenike i sve one koji su joj se učinili "nepodobnim". Istovremeno, svoj očaj je počela da leči organizovanjem skupih bahanalija i razbacivanju državnih para.

I. Milanović

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) zadužena je da kontroliše rad stečajnih upravnika. Na njenom čelu se nalazi Ivana Matić i to u statusu vršioca dužnosti već više od godinu dana.

Sednicom Vlade Republike Srbije 25. novembra 2013. godine je u odsustvu tadašnjeg predsednika Vlade Ivice Dačića predsedavao je tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Na toj sednici je ministar privrede Saša Radulović podneo predlog o imenovanju Ivane Matić na mesto vršioca dužnosti direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, a Vlada je na insistiranje potpredsednika Vučića isti prihvatila. Matićeva je na dužnost stupila već sledećeg dana, 26. novembra 2013. godine, a mandat joj je shodno zakonu bio ograničen na šest meseci, te je tako trebao da istekne 26. maja 2014. U slučaju Matićeve pola godine je trajalo skoro sedam i po meseci, jer joj je funkcija produžena tek odlukom Vlade od 4. jula 2014. godine. Skoro mesec i po dana ona je radila „na crno" i svi akti koje je tada potpisala trebalo bi da budu nevažeći.

Još prilikom stupanja na dužnost krajem novembra 2013. Matićeva je bila u sukobu interesa, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula odgovarajući postupak.

U trenutku stupanja na dužnost v.d. direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Matićeva je protiv iste te agencije vodila upravni sudski postupak. Osim toga, ona je istovremeno bila i funkcioner Saveza udruženja stečajnih upravnika Srbije (SUSUS), konkurentske organizacije koja se od svog osnivanja zalaže za ukidanje Agencije i preuzimanje njenih ingerencija.

Kako se vidi iz Zapisnika sa VI sednice skupštine Saveza udruženja stečajnih upravnika Srbije održane 8. novembra 2013. godine Matićeva je skupštini prisustvovala u dvojakoj funkciji: kao predstavnica Udruženja stečajnih upravnika Vojvodine i kao sekretar Saveza udruženja stečajnih upravnika Srbije.

Shodno zvaničnoj internet prezentaciji Saveza od 23. novembra 2012. godine pa sve do danas na funkciji sekretara nalazi se Ivana Matić iz Sremske Mitrovice. Sudeći prema statutu Saveza sekretar „obavlja poslove pripreme sednica Skupštine Saveza, Nadzornog odbora i Disciplinske komisije Saveza, kao i poslove vezane za izvršenje odluka ovih organa."

Kod Agencije za borbu protiv korupcije Matićeva, međutim, nije prijavila da istovremeno sa funkcijom v.d. direktora ALSU-a obavlja i dužnost sekretara SUSUS-a.

Ivana Matić je supruga Gorana Matića, nekadašnjeg julovskog ministra informisanja u saveznoj vladi. Njih dvoje su godinama samo formalno u braku, tačnije od kako je Ivana svog supruga zatekla u zagrljaju Lin Montgomeri, žene nekadašnjeg ambasadora SAD u Jugoslaviji Vilijama Montgomerija, sa kojim je Goran otvorio ortačku marketinšku firmu.

Kao što je Goran poslovno napredovao preko kreveta, tako je to počela da čini i njegova supruga. Zaposleni u ALSU-u, koji svakodnevno ulaze u kabinet direktorke, svedoče o njenim izlivima histerije. Iznenada i bez nekog vidljivog povoda brizne u plač, a pola sata kasnije postaje izrazito agresivna prema saradnicima. Nekolicini njih se poverila da strahuje za svoje zdravlje, jer je jedan ministar u Vladi sa kojim je bila veoma bliska, posumnjao da je zaražen HIV virusom.

Reč je o ministru Dušanu Vujoviću, koji je, da bi se ratosiljao nasrtljive Ivane Matić, sa mesta ministra privrede, gde je bio direktni nadređeni direktorki ALSU-a, prešao na mesto ministra finansija! Svom nasledniku Željku Sertiću, u amanet je ostavio smirivanje svoje nekadašnje ljubavnice.

Ubrzo nakon postavljenja, Matićeva menja članove disciplinske komisije, na čije čelo dovodi predsednika SUSUS-a Dobrivoja Petrovića, protiv koga se u to vreme vodio disciplinski postupak. Disciplinske odgovornosti je preko noći oslobođen i tadašnji ministar Saša Radulović, koji je Matićevu svojevremeno predložio za direktorku.

Volšebno nestaje i dokumentacija koja tereti stečajne upravnike, prijatelje novopostavljene direktorke, a prikriva se i činjenica da neuplaćivanjem tarife stečajni upravnici nanose štetu Agenciji, dok neuplaćivanjem izrečenih kazni ide na štetu budžeta Republike Srbije.

U međuvremenu je Matićeva, kao direktorka ALSU-a, odustala od ideje o ukidanju ove Agencije i protežiranju SUSUS-a, pa se sada bori protiv svojih dojučerašnjih saradnika iz ovog Saveza.

Stečajni upravnici koji ne pripadaju direktorkinoj grupi stalno su na meti kontrolora. Među nepoželjnim upravnicima kojima se sprema otkaz, nalaze se: Mihajlo Koruga (zamerio se Matićevoj kada je prihvatio da umesto njenog prijatelja Željka Pešuta vodi stečaj Beka a.d.), Dobrivoje Petrović (nasledio Pešuta u stečajnom postupku Interspida), Adrijana Živković...

Uprkos proklamovanim merama štednje, Ivana Matić traži da joj se dozvoli da broj supervizora koji kontrolišu rad stečajnih upravnika sa pet poveća na 17.

Na obeležavanju godišnjice izdavanja prve licence za stečajnog upravnika, sve je bilo kao u Holivudu: jeli su se morski plodovi i pio viski i vina iz najskupljih vinskih podruma. Pre prelaska na jelo i tekuća pitanja, stečajni sudija Ljiljana Pavlović je ukratko obrazložila predložene mere izmene Zakona o stečaju, tek da se zadovolji forma i da ne ispadne kako su se mnogobrojni gosti okupili samo radi prežderavanja. Prema konačnom računu za ovu proslavu, Agencija je potrošila toliko para da je mogla da bude obnovljena jedna kuća u Obrenovcu, stradala u nedavnim poplavama.

Još 23. avgusta 2014. godine, Agencija je raspisala konkurs za imenovanje novog direktora, ali odluka ko bi mogao da zameni Matićevu do zaključenja ovog broja nije bila doneta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane