Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ima li nade da Dušan Bajatović bude priveden pravdi?

Umesto gasne, zatvorska ćelija

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović mogao bi uskoro da bude sklonjen sa čela ove kompanije, tvrde izvori Tabloida bliski Aleksandru Vučiću. Istovremeno, protiv Bajatovića će ponovo biti aktivirana ranije podneta krivična prijava, jer su javno preduzeće Srbijagas i privatna Rusko-srpska trejding korporacija potpisali tajni ugovor o transportu gasa za potrebe Korporacije, kojim je oštećena država Srbija. Sve ovo piše i u dokumentima koja su dostavljena tužilaštvu, saznaje Tabloid.

Milica Grabež

U jednoj od krivičnih prijava navodi se da novosadska RST korporacija dobija gas preko ciriške firme Gasprom Švajc 228 dolara jeftinije nego Javno preduzeće Srbijagas koji ga kupuje direktno od Gasproma iz Moskve. Nakon ugovora između RST korporacije i Gasprom Švajca, gde se Srbijagas pojavljuje kao garant, naš list je došao i do ugovora između Srbijagasa i RST Korporacije po kojem naše javno preduzeće transportuje taj gas do krajnjih korisnika.

Dakle, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ne samo da uvozi gas po ceni 545 dolara za hiljadu kubnih metara, već je upoznat sa činjenicom da ga privatna firma dobija za svega 317 dolara. Taj isti, jeftiniji gas, Srbijagas transportuje za potrebe privatne RST. Osim toga, Srbijagas plaća za tranzit gasa kroz Mađarsku, a Korporacija ne plaća, jer se za to, prema ugovoru, pobrinuo prodavac Gasprom Švajc.

Ugovorom od 18. jula 2011. godine Srbijagas se obavezao da vrši transport gasa za potrebe RST korporacije, od Kiškundorožme, na granici Mađarske i Srbije, do krajnjih korisnika - HIP Azotara Pančevo i Metanolsko-sirćetnog kompleksa AD u Kikindi. Cena je 0,88 dinara po kubnom metru, odnosno oko 12 dolara na 1.000 kubnih metara gasa.

U članu 11 se navodi: „Ugovorne strane ovim preuzimaju obavezu da tekst ovoga Ugovora ne saopštavaju trećim stranama, izuzev nadležnim organima Republike Srbije, a saglasno propisima, i da u svojim organizacijama proglase njegov sadržaj i podatke koji se odnose na njihovu saradnju za poslovnu tajnu".

Nije jasno zbog čega je ugovor poslovna tajna, ako je reč o poslu sa javnim preduzećem!

U narednom članu utvrđuje se obaveza Srbijagasa da preuzme količine gasa koje ne preuzmu proizvođači (Azotara Pančevo i MSK Kikinda), i to po ceni po kojoj je ugovorena prodaja proizvođačima. A ta cena, kako piše dalje, utvrđena je ugovorom između RST korporacije i proizvođača! Takođe, Srbijagas se obavezuje da preuzme „količine prirodnog gasa uvezene iznad 65 miliona kubnih metara na mesečnom nivou, a o čemu će zaključiti poseban aneks ovog Ugovora".

Ipak, ne vidi se koliko Srbijagas plaća za gas koji kupuje, bilo kao višak preko 65 miliona kubnih metara, bilo onaj koji ne preuzmu proizvođači. Zna se samo da je ovaj ugovor poslovna tajna. Sve ovo podseća na model koji je izašao na videlo tokom Anketnog odbora o trgovini strujom, po kojem je EPS preuzimao struju koju privatni trgovac EFT ne bi uspeo da plasira.

Na kraju ugovora stoje pečati RST korporacije i Srbijagasa i nečitki potpisi njihovih predstavnika. Interesantno da nisu navedene funkcije ni imena tih potpisnika.

Podnosioci krivične prijave navode i da je umesto zarade od 150 miliona , gubitak Srbijagasa za tu godinu bio 200 miliona evra, a krivica za to se pripisuje generalnom direktoru Dušanu Bajatoviću.

- I dalje nije jasno kako je moguće da Srbijagas nije sposoban da nabavi gas za 317 dolara, kako to čini privatna RST korporacija, već za 545 dolara. U pitanju je razlika od 228 dolara. Ako znamo da Srbijagas uvozi dve milijarde kubnih metara gasa godišnje, lako je izračunati da je gubitak ovog javnog preduzeća 456 miliona dolara godišnje (350 miliona evra)!

Kako je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da Srbijagas ima gubitke 200 miliona evra godišnje, to znači da bi uz cenu od 317 dolara, Srbijagas bio 150 miliona evra u plusu!

Drugi ministar iz Vlade Srbije dostavio je Tabloidu informaciju da se Dušan Bajatović sreo sa Aleksandrom Vučićem, sa poklonom, kao malim znakom pažnje, i da se ponudio da se ''najebe Rusima majke".

Nije nikakva tajna ni da je generalni direktor NIS-a Kiril Karvčenko raspoložen da proda ovu kompaniju i da utekne na zapad. Prema snimljenim razgovorima Kravčenka na orgijama koje priređuje, on tvrdi da debelo podmićuje direktora Gasproma Alekseja Milera, da mu njegovi vozači voze srpske prostitutke u Sofiju, radi bahanlija i provoda, da ih plaća po 500 evra za noć, a vozačima daje po hiljadu evra, za turu do Sofije.

Bes zbog bahatog ponašanja čelnih ljudi ruskih kompanije ne krije ni direktor Ruskog istraživačkog centra za strateške studije, penzionisani general-pukovnik Leonid Petrovič Rešetnjikov, koji smatra da rusko državno rukovodstvo mora da ima uvid u poslovanje svojih kompanija u Srbiji i Bugarskoj, koje često rade protiv ruskih interesa.

Hoće li slučaj korupcije i u kriminalu ogrezlog Dušana Bajatovića uskoro biti rešen. Jedini način da se on primiri je - stavljanje u pritvor!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane