Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (57)

Oni sude, drugi presuđuju

Srpski sudovi jo donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i jo lošiji ljudi. Najgori medu njima je, svakako, ministar pravde Nikolica Selakovi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i zbog čega je onda čudno što Evropska unija ne otvara ni jedno poglavlje u pregovorima sa Srbijom, pa ni ono o pravosuđu. O tome piše urednik Magazina Tabloid Milan Glamočanin, nekadašnji načelnik uprave u policiji.

Milan Glamočanin

O početku pregovora sa Evropskom unijom nema ni govora, a ne pominje se ni otvaranje poglavlja o pravosuđu. Bivša ministarka pravde, kao glasovogornik mafije Borisa Tadića, razorila je srpsko pravosuđe. Reizborom sudija i tužilaca, za delioce pravde su dovedeni provereni partijski kadrovi, spremni da potpišu svaku presudu, koja se od njih očekuje.

Bivša ministarka je, zajedno sa svojim ljubavnikom, tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevuićem, uvela takav sistem odlučivanja u pravosuđu, da je svaki građanin u Srbiji mogao biti uhapšen, osuđen, opljačkan, izbačen iz stana, i oduzeta mu sva imovina, a uz to, preko medija, oklevetan i uprljan za sva vremena.

Aleksandar Vuči je takođe doveo mladoumnog ministra pravde. Nikolica Selakovi nema ni položen pravosudni ispit, ali je njegov brat Dragan Selakovi, vlasnik jedne nevladine organizacije za zaštitu gey populacije, opljačkao u SAD-u oko milijardu dolara, prodajući piratske softvere, debelo platio srpskog

''prvog potpredsednika Vlade Srbije" da Nikolica postane ministar.

Raspad pravosudnog sistema u Srbiji nastavljen je pod čizmom Aleksandra Vučića.

Svi zakoni, koje izglasava Narodna skupština Srbije, upereni su protiv građana, jer ograničavaju njihova prava, i svode ih na nivo robova. Radno zakonodavstvo, zakoni iz oblasti zdravstvene zaštite i socijalnog osiguranja, lišavaju građane svake zaštite.

Nakon što je Ustavni sud Srbije poništio odluke Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, očekivalo se da će u zatvoru završiti oni koji su doneli protivustavne odluke, i tako oštetili budžet Srbije za nekoliko miliona evra.

Po nalogu Aleksandra Vučića, Državno veće tužilaca, na čijem čelu je ve šest godina Zagorka Zagor Dolovac, predložilo je narodnoj Skupštini Srbije da se Zagor ponovo izabere za Javnog tužioca Srbije, počev od 1. januara sledeće godine, kada joj ističe dosadašnji mandat, na period od šest godina!

Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca su nakon što je nekoliko stotina sudija i javnih tužilaca ostalo bez posla, pokazala snagu profesije, i nakon što su sa ovim kriminalnim odlukama Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca upoznate njihove kolege iz evropskih država i nadležne institucije u Evropskoj uniji i OEBS-u, sudije Ustavnog suda Srbije su smogle snage da donesu odluku kojom su, kao nezakonite, poništili odluke koje su doneli Visoki savet sudstva, na čijem je čelu bila Nata Mesarovi i Državno veće tužilaca, na čijem je čelu , jo uvek, Zagorka Zagor Dolovac.

Umesto da je ve u Požarevcu, na izdržavanju kazne, Vuči je, iz njemu znanih razloga, naložio da Zagorka Dolovac-Zagor ponovo bude reizabrana.

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca nije se protivilo izboru Zagorke Dolovac. Na čelu ovog Udruženja je dr Goran Ili, inače zamenik gospođe Dolovac. On se, inače, istakao u borbi za prava nereizabranih tužilaca.

Ipak, svi ne ćute. U pismu koje je uputio predsedniku i članovima Vlade Srbije, vršilac funkcije tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu Dragan Jovanovi, koje je uputio 26. juna ove godine, upozorava članove Vlade Srbije na posledice reizbora Zagorke Dolovac.

"...Žalosno je činjenica da ste donošenjem ove odluke pokazali apsolutnu emocionalnu tupost prema onome što se dogodilo 2009. godine kada je organizovana kriminalna grupa, koju je predvodila tadašnja ministarka pravde gospođa Malovi, a glavni izvršioci bili Visoki savet sudstva na čijem je čelu bila gospođa Nata Mesarovi, prvi saziv Državnog veća tužilaca, a potom i stalni saziv, čiji predsednik je sadašnji Republički javni tužilac gospođa Zagorka Dolovac, zatim gospodin, ako se tako može nazvati gospodinom advokat Boško Risti i državni sekretar Ministarstva pravde Homen, koji su na sviojstven način kroz reformu srpskog pravosuđa izvršili državni udar. Obično bi to neki filozovi nazvali nekom mekom revolucijom, mada, kada se sagledaju posledice po državu Srbiju, taj čin apsolutno nema nikakvu mekoću'' - navodi se u pismu tužioca Dragana Jovanovića.

On u pismu upozorava predsednika Vlade Srbije da je predlog za ponovni izbor Zagorke Dolovac za javnog tužioca Srbije donelo Državno veće tužilaca, na čijem je ona čelu od osnivanja ove pravosudne institucije, čije odluke o nereizboru javnih tužilaca i njihovih zamenika je poništio Ustavni sud Srbije, a potom je morala da im se isplati ogromna odšteta.

Naravno, niko ne može da plati okaljani ugled nereizabranih javnih tužilaca, njihove, i patnje članova njihovih porodica. I umesto da je izvedena pred krivično veće, Zagorka Dolovac je opet izabrana za najvišu tužilačku funkciju.

''...Sa sajta Državnog veća tužilaca sam saznao da je pred komisijom koju je Državno veće izabralo bilo predstavljanje programa kandidata za Republičkog javnog tužioca pa mi se nameće zaključak da se funkcija javnog tužioca, na način na koji je vidi gospođa Dolovac, polako ali sigurno pretvara, umesto u tužioca u ekonoma, odnosno menadžera koji će nabavljati toalet papir i druge potrepštine za normalno funkcionisanje tužilaštzva, dok će naravno, sprovođenje osnovne funkcije koju m je propisao Zakon o krivičnom postupku, kao i Krivični zakonik, biti prepuštena nekom drugom, pa ćemo tako u nekoj liberalnoj samostalnosti zamenika tužilaca koju pojedini članovi tužilačke organizacije zagovaraju, dobiti potpunu anarhiju na čijem će čelu biti glavni anarhistički vođa Zagorka Dolovac'' - navodi se u pismu tužioca Dragana Jovanovića. On dodaje da su članovi Vlade Srbije trebali da se zamisle i upitaju koliko je ona odgovorna za sudbine onih koje je proglasila nedostojnim da budu dalje na funkciji tužioca, ili zamenika tužioca, bez ikakvog obrazloženja.

Vlada Srbije, naravno, nije odgovorila na pismo v.f. tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu. Što si veća baraba i lopov, miliji si srcu predsednika i ministara srpske vlade.

Ustavnom sudu Srbije 26. juna, ove godine, podneta je inicijativa za ocenu ustavnosti više odredaba Pravilnika o kriterijumima i merilima za ocenu stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti kandidata u postupku predlaganja za izbor nosilaca javnotužilačke funkcije, koji je, ove godine, donelo Državno veće tužilaca, na predlog Zagorka Dolovac. Inicijativu su podneli Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije i Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Na deset stranica ove inicijative se veoma stručno osporava ustavnost pojedinih odredbi Zagorovog pravilnika. U ime Udruženja javnih tužilaca inicijativu je potpisao dr Goran Ili, inače zamenik Zagorke Dolovac. Šta god da uradi Zagorka Dolovac, milo je Aleksandru Vučiću. Njega ispunjavaju sva zla koja se čine građanima Srbije. Njega ne dotiču sudbine onih koji su žrtva njegove zle politike

Skočila kroz prozor

Bivša sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, Maja Pavlovi, ubila se 9. juna uveče, zbog nemaštine, javili su mediji.

Komšije su videle kad je Maja skočila i odmah su joj pritrčale u pomo. Ubrzo su stigli i lekari, koji su je na nosilima odneli do vozila Hitne pomoći.

- Video sam da jo diše. U blizini naše zgrade je Urgentni centar, pa su medicinski radnici brzo reagovali - ispričao je jedan od komšija.

Sudija je, kako saznajemo, u sredu oko 18 sati skočila kroz prozor sa visine od oko 11 metara i pala na beton. Pretpostavlja se da je to učinila zbog bede i nemaštine. Maja Pavlovi 2009. godine nije reizabrana na mesto sudije, a od tada je sve vreme bila nezaposlena. Komšije kažu da se razbolela zbog nerviranja oko posla, a zapala je i u tešku materijalnu situaciju.

Maja Pavlovi je, nažalost, nekoliko sati kasnije podlegla povredama. Ona je u stanu živela s maloletnim sinom, koji je nedavno završio osmi razred. U vreme tragedije dečak je s drugovima bio na bazenu.

- Kad se vratio, pazili smo šta govorimo pred njim. Rekli smo mu da mu se majka povredila i da je operisana. Pozvali smo Majinog brata, koji je došao po dečaka. Maja je u međuvremenu preminula. Ne znam kako će njen sin preživeti ovu tragediju. Ostao je sam - kaže komšija, i dodaje da je Maja. u poslednjih dvadesetak dana više puta htela da skoči sa zgrade, ali u tome ju je sprečio sin.

Nesrećna žena, kažu stanari, razvela se od supruga nakon rođenja deteta. Otac joj je davno preminuo, a pre dva meseca umrla joj je i majka, s kojom je živela.

Maja nije mogla da nađe posao. Zbog nerviranja i stresa imala je i psihičkih problema, razbolela se i znatno smršala. Ona i dete živeli su od bakine penzije. Nekako su sastavljali kraj s krajem. Međutim, kad je baka umrla, Maja i njen sin više nisu imali primanja. Tek kad se sve ovo desilo, čulo se da nisu imali novca ni za hleb.

Nikad nije bila ni u jednoj stranci, sigurno se zbog toga nije ni zaposlila, dok tatini sinovi kupuju diplome i rade kao direktori , kažu njene komšije.

Nakon što su primili rešenje o nereizboru, više sudija je umrlo od stresa. Neki su dobili moždane ili srčane udare...Bilo je i razvoda braka. Deca su se stidela jer su im roditelji javno žigosani kao korumpirane sudije, ili tužioci.

Posle odluke Ustavnog suda Srbije, proces rehabilitacije onih koji nisu reizabrani, dugo je trajao. A trebalo je to sve izdržati...

Banda koja je sprovela ovu zločinačku kaznenu ekspediciju i dalje uživa u blagodetima. Snežana Malovi je poslanik u Narodnoj skupštini Srbije. Čuvaju je vojni specijalci, i krca milione opljačkanih evra i dolara. Nata Mesarovi je otišla u penziju, po sili zakona. Sina je postavila za sudiju Višeg suda u Beogradu, u odeljenje za organizovani kriminal. Sačuvala je sve stanove koje je dobila. Ima oko 10 ari stambenog prostora!

Zagorka Dolovac je ponovo imenovana za javnog tužioca Srbije!

A bolesnom Aleksandru Vučiću, usta su puna hvale na račun stanja i u pravosuđu.

A 1. Privremeno odsutan

I srpska advokatura je u punom rasulu. Nakon što su šest meseci štrajkovali, advokati su kapitulirali. Vuči nije hteo da primi njihove predstavnike, a odbio je da smeni Nikolicu Selakovića.

Upućeni tvrde da je u razbijanju štrajka advokata imao udela i bivši advokat Aleksandar Đorđevi, koji je direktor BIA (Brkićeva Informativna Agencija).

U pismu upućenom Magazinu Tabloid, grupa advokata tvrdi da Komorom i dalje vlada Aleksandar Đorđevi. Advokatska komora Beograda, poznatija kao Šoškićeva komora, ima svoje organe. Disciplinski tužilaca je jedna od najvažnijih funkcija. Protiv advokata se često podnose prijave građana na njihov rad. Od odluke disciplinskog tužioca zavisi i sudbina advokata. On odlučuje da li će nekog advokata suspendovati i privremeno mu zabraniti rad. Ili tražiti da to učini disciplinski sud Komore. Pozvali smo Šoškićevu komoru, i na broj 3244-085 tražili smo da nam zakažu razgovor sa disciplinskim tužiocem. Odgovorio nam je mlađi ženski glas rečima - Znate, predsjednik je privremeno odsutan, možete razgovarati sa nekim od zamjenika!

Na naše pitanje da li je, možda, disciplinski tužilac na porodiljskom odsustvu, mlađa dama nam je saopštila da je ''rije o muškarcu''. Potvrdila nam je da je disciplinskom tužiocu ime Aleksandar Đorđevi!

Zapošljavanjem na drugom poslu, advokat se briše iz imenika Komore, i ne može, po tom osnovu, ostvarivati nikakva prava. Ovo je prvi slučaj da je direktor tajne službe disciplinski tužilac u advokatskoj komori. Ona je, doduše, privatizovana od strane grupe Milogoraca, na čelu sa advokatom Slobodanom Šoškićem.

A 2. Što propusti dijete Grujica...

Apelacioni sud u Beogradu, od kada je na njegovom čelu sudija Duško Milenkovi, svim sredstvima pokušava da se, zloupotrebom sudijskih funkcija, obračuna sa izdavačem magazina Tabloid i njegovim urednikom i novinarima.

U grubom kršenju zakona ističu se sudije Milanka Vukčevi, Zorica Bulaji, Zorana Delibaši, a predvodi ih zamenik predsednika suda, sudija Milica Popovi Đuričkovi.

Odlučujući po žalbi koja je uložena protiv presude Višeg suda u Beogradu, sudija Milanka Vukčevi je predmet vratila prvostepenom sudu, sa nalogom da rešenjem falsifikuje tužbu, tako što će, umesto da to uradi advokat tužioca, označi pravi naziv izdavača Magazina Tabloid, i odredi svojstvo Milovana Brkića, kao urednika javnog glasila. Sudija Slobodan Keranovi odbio je da falsifikuje sopstvenu presudu, jer je pun naziv stranaka, tužioca i tuženih u presudi označio onako kako su označeni. Presuda se ispravlja rešenjem sudije, ako je u kucanju očigledno došlo do omaške u navođenju broja, ili nekog imena i naziva.

Sudija Milica Popovi Đuričkovi ukinula je presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je odbijen zahtev trojice policajaca čija fotografija je obavljena pre sedam godina u listu, jer nije navedeno da li je tuženi Milovan Brki odgovorni urednik lista. U obrazloženju je navela da sud treba da na ''lukav način" ispita tuženog (Brki) i da ga pitanjima navede da on potvrdi da je bio odgovorni urednik lista u to vreme!

Apelacioni sud u Beogradu je je stecište najgoreg šljama, partijskih sudija koje sude da bi se dodvorile vlastima, čak i kada one to od njih ne traže. Potpisanom novinaru pružene su čvrste garancije da niko od političara ne zna za predmete koje imamo u ovom sudu, ali da sudije same nastoje da se pokažu koliko su lojalne vlastima, tako što, grubo kršeći zakon, žele da se obračunaju sa Magazinom Tabloid.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane