Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bezakonje

Dok glavni medijski pas režima osuđuje i hapsi, Vođa i njegov "aparat prinude" se ne oglašavaju

Tužilaštvo mora da se brani ćutanjem

Glavni režimski pas, Dragana J. Vučićević, nedavno je na TV Pink, u nepoznatom svojstvu, neovlašćeno, suprotno odredbama ZKP-a, saslušavao tajkuna Miroslava Bogićevića, kome je dva dana pre toga neformalno dodeljena uloga "tajkuna saradnika" i ponuđeno da udari na vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića, a da za uzvrat dobije najbolji tretman u postupku koji se vodi protiv njega. O pravnom i krivičnom aspektu ove teme, piše Josip Bogić, penzionisani pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije

Josip Bogić

Milioni gledalaca su verovatno pomislili da je Vučićević promenio zanimanje i da je u novi ZKP uveden novi organ, koji objedinjuje i policajca i tužioca i sudiju u jednoj ličnosti. Informacije kojima je baratao ovaj "istraživački novinar", u tom trenutku nije imao ni aktuelni ministar policije.

Svako je mogao da se uveri, da je bio u pitanju prvi direktni prenos istražnog postupka u istoriji i poziv na uvođenje prekih sudova i ukidanje policije i tužilaštva.

Tako je Vučićev medijski pas Dragan J. Vučićević, u jednom potezu objedinio Šerloka Holmsa, Eliota Nesa, Džejmsa Bonda, Aleksu Žunića i Iliju Čvorovića. Nedostajao je samo brat Đura da pomogne!

Kada aktuelna vlast iznosi neproverene podatke preko svojih nazovi-medija, onda je to beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kada to rade novine koje nisu po volji voljenog Vođe, onda je to rušenje vlasti i premijera lično.

Čim Vođa oseti pad rejtinga, kao po komandi se uključuju poznati lavež režimskog čopora u njegovu odbranu, a svi neistomišljenici se proglašavaju kriminalcima, stranim plaćenicima, izdajnicima, špijunima...Naravno, bez suđenja i suda. Kad je teško tu je uvek Teška reč.

Kad gore pomenuti medijski pas vladajućeg režima ponovo otvori pitanje jednog davno zatvorenog slučaja u kome se pominje sadašnji Zaštitnik građana Saša Janković, koga je mesecima provlačio kroz blato, niko od nadležnih nije otvorio istragu o tome, a naročito ne ministar unutrašnjih poslova, da istraži odakle tom „novinaru" ti "poverljivi" podaci.

Zašto Vučićević nije pozvan na poligraf, da se istraži odakle mu podaci? Sa druge strane kada se u novinama pojavljuju podaci o smrti ljubavnice Željka Mitrovića, onda su to laži i neistine. Zašto isti aršini ne važe za sve?

A tužilaštvo se brani ćutanjem!

Kada neko pokrene pitanje nezakonitog prisluškivanja opozicionih lidera, pitanje reketiranja stranih investitora od strane kumova i članova vladajućeg režima, tada se od strane ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića pristupa „svetom gralu" srpske demokratije i istine, poligrafu, tom nezavisnom čudu koje samo za pripadnike vladajuće garniture uvek daje isti rezultat. Nije kriv, i tačka! Ali kako opozicija zna za krajnji rezultat poligrafa, naravno ne veruje tom objektivnom i nezavisnom čudu.

Kada se vodi medijska hajka protiv vlasnika Kurira, na osnovu izjave vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića da mu je "Tadić naredio da isplati Rodića", treba se odmah upitati: zašto krivičnu prijavu iz 2013. godine nisu dostavili Tužilaštvu, jer se radi o veoma teškom krivičnom delu u kome je učestvovao i tadašnji predsednik države, i tako narodu Srbije obelodane nekoliko bitnih podataka. Na primer, kog datuma su krivičnu prijavu dostavili, kom tužilaštvu i sa kojim delovodnim brojem predmeta. Treba pitati i nadležne u tužilaštvu, da li su postupali po tom predmetu i ako jesu, da kažu šta su po tom pitanju preduzeli.

Ali, i u ovom slučaju, tužilaštvo se brani ćutanjem!

Podsetimo da je policija po ZKP-u, organ koji postupa po nalogu tužilaštva i da sva saznanja o izvršenim krivičnim delima odmah prosleđuje nadležnom tužilaštvu, a da tužilaštvo ceni da li u radnjama osumnjičenih postoje elementi krivičnog dela i ako postoje nalaže policiji koje radnje treba da preduzima. Kako je moguće da za istu radnju policija ima dve prijave i da po istom predmetu postupa dva puta?

Budući da su na snazi odredbe ZKP-a prema kojima tužilac vodi istragu, trebalo bi pozvati nadležno tužilaštvo da kaže, da li je ono naložilo poligrafsko testiranje Bogićevića, te da objasni o čemu se ovde radi.

Da li je policija naložila tužilaštvu šta da radi ili je bilo obrnuto?

Kad Premijeru pada rejting, onda se uključuju TV Pink i Informer da mu ga dignu, tako što svako kritičko mišljenje, ukazivanje na korupciju aktera aktuelne vlade, odmah bude proglašeno za napad na Vučića. To drugim rečima znači da su to automatski državni neprijatelji, a dobro je poznato šta sa njima treba da se radi! Čak je i zlosrećni premijer u jednoj TV emisiji neistomišljenike nazivao mafijašima, lopovima i kriminalcima, naravno bez ijednog dokaza i mogućnosti da se oni brane. Baš kao u vreme kada je bio ministar za informisanje (1999.).

Kada je premijer zauzet i kada mu je teško tu je nezaobilazni ministar unutrašnjih poslova Nebojša, koji nam je objasnio, gostujući u pre-Teškoj reči, da se pojedine novinarske kuće i novinari finansiraju isključivo iz inostranstva, kao što su BIRN, CINS i KRIK. A, to automatski znači da su strani plaćenici sa namerom da sruše Vladu i samog premijera. Šta treba da se radi sa stranim plaćenicima i to je dobro poznato. Samo nije jasno ako je to tako i ako ministar ima jake dokaze zašto ih ne hapse i procesuiraju? Verovatno mu treba nalog tužilaštva!?

Kada se državni aparat uključuje po sili zakona (premijera) u raskrinkavanje montiranih procesa jer postoji monopol na istinu koji je u rukama Premijera. Vučić tvrdi: Istina to sam ja, to je odbrana države od napada neprijatelja. Svako ko drugačije misli od onoga što je zvanična istina taj je neprijatelj i rušitelj premijera i države. Bez obzira što MUP nezakonito vrši određene provere i nezakonito prikuplja dokaze, Tužilaštvo se brani ćutanjem!.

Kad se objavi podatak da je savetnik prvog potpredsednika Vlade 2013. godine, Siniša Mali "nabacio" Bogićeviću pet miliona evra i zahtevao od poverilaca da Bogićevićevom Farmakomu odobre novo zaduživanje iako ni stare kredite nije vraćao, to Vučićev režim shvata kao "napad na premijera i njegovo rušenje"! A, Tužilaštvo se, naravno, brani ćutanjem!

Šta treba da radi Tužilaštvo kad režimski pas objavi da je Miroslav Bogićević prijavio Mikiju Antonijeviću, kumu Milorada Veljovića, da ga "reketira" vlasnik "Kurira" Aleksandar Rodić? Šta tužilac Miljko Radisavljević treba da ispita, na okolnost da je Veljovićev sin zaposlen u firmi Miroslava Bogićevića u Moskvi za platu od 20.000 evra, a da su Antonijević i Dragan J. Vučićević poslovni partneri u agenciji Nivo 6 Partners.

Naravno, tužilaštvo se i ovde brani ćutanjem!

Kada Aleksandar Rodić kaže: „...Ako je neko nekoga reketirao, onda su to mene reketirali, Miroslav Bogićević i Goran Veselinović uz podršku Aleksandra Vučić! Tokom 2013. godine Bogićević i Veselinović su tražili od mene da oprostim svoja potraživanja prema Bogićeviću, ako koristimo njihove termine. Oteli su mi kompaniju za koju neće da mi plate niti da je vrate! Februara 2012. sam pod pritiskom tadašnje DS vlasti i na zahtev Bogićevića sa njim zaključio Ugovor o prodaji akcija u mojoj kompaniji koja je sa WAZ-om potpisala Ugovor o otkupu potraživanja prema Politici!".

Glavni medijski pas sadašnjeg režima je i ovo predstavio kao "napad na Vladu i rušenje premijera"!

A tužilaštvo ćuti...

Kada Miroslav Bogićević kaže da ga je Aleksandar Rodić reketirao, a da su tome doprineli Boris Tadić, Dušan Petrović i pokojni Miodrag Rakić, onda to "reketiranje i iznuda" od strane Rodića. Možda to i jeste iznuda, ali od strane tada aktuelnog Predsednika države i njegovog partnera. Nije moguće da je Aleksandar Rodić tada bio moćniji i uticajniji od Bogićevića. Ako neko treba da odgovara za reketiranje onda je to bivši predsednik države, a ne vlasnik novina. Predsednik države je taj koji je vršio pritisak i iznudu.

Šta po ovom pitanju radi tužilaštvo?

Šta bi Tužilaštvu mogao sve da ispriča na ovu temu, sadašnji premijer a ondašnji Prvi potpredsednik i glavni koordinator svih službi bezbednosti?

Ali, ćuti premijer a ćuti i tužilaštvo!

Ako je sve ovo što novinari i jedni i drugi iznose tačno, onda je to opasna sprega mafijaškog političkog i medijskog podzemlja. Šta je to strašno uradio Rodić, koji je bio deo izbornog štaba PPV-a, a da PPV nije znao a ćutao je? Sada Premijer i družina postavljaju pitanja tužilaštvu: zašto nije završen Rodićev slučaj oko utaje poreza, pljačke i malverzacija već kupi prašinu?

I gle čuda! Oglasilo se tužilaštvo s obrazloženjem da je predmet izgubljen!

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je imao izuzetno korektnu saradnju sa Kurirom jer je MUP tom listu bio izvor za rubriku Crna hronika. Otkuda sada MUP vodi istragu protiv vlasnika Kurira? Da li je po nalogu Tužilaštva davao "delikatne" informacije Kuriru ili samoinicijativno? Da li sada sarađuje sa Tužilaštvom ili radi po njegovom nalogu?

Kada premijer kaže da je neko reketirao Srbiju, onda treba i da kaže ko je to radio. Zbog čega to nije istraženo? Zašto je ta afera zataškana? Da li zbog činjenice što je njegov kum prošao na na "objektivnom gralu istine", Nebojšinom poligrafu?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane