Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Rusija ne može da probudi Evropu

Svetski rat je neizbežan

Ugledni američki ekonomista Pol Krejg Roberts (Paul Craig Roberts), koji je u vreme Reganove administracije obavljao dužnost pomoćnika sekretara Trezora za ekonomsku politiku, u svojim novinskim tekstovima i javnim istupima upozorava na kriminalnu narav vlade u Vašingtonu. U svom najnovijem autorskom tekstu pod naslovom "Svetski rat je neizbežan", koji je objavio na svom internet-blogu (www.paulcraigroberts.org), optužuje Vašington "...i lakovernost evropskih vazala koji su postavili čovečanstvo u veoma opasnu situaciju, jer Rusiji i Kini preostaje samo da prihvate vazalstvo Americi ili da se pripreme za rat".

Piše: Pol Krejg Roberts

Ako nas je istorija nečemu naučila onda je to da, kada mobilizacija za rat jednom počne, ona ubrzo postaje nezaustavljiva.

Izgleda da se upravo to sada odvija pred našim očima.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 28. septembra na 70. godišnjici UN izjavio da Rusija više neće tolerisati trenutno stanje stvari u svetu. Dva dana kasnije, Rusija je na poziv sirijske vlade započela rat protiv Islamske države.

Rusija je uspešno uništila brojna skladišta ISIS-a istovremeno pomažući sirijskoj vojsci da ponovo zauzme veći deo svojih teritorija. Rusija je takođe uništila na hiljade naftnih tankera kojima je ISIS slao ukradenu sirijsku naftu u Tursku, a koji je zauzvrat finansirala njihove napore.

Vašington se prilično iznenadio odlučnošću Rusije. U strahu od toga da vazali NATO-a prestanu da podržavaju Vašingtonov rat protiv Asada i marionetsku vladu u Kijevu, Vašington je naredio Turskoj da obori ruski avion uprkos sporazumu između Rusije i NATO-a po kome se njihovi avioni neće susretati u ruskoj oblasti nad Sirijom.

Vašington je negirao svu odgovornost, a Turska se nije izvinila zbog ovog kukavičkog napada.

Vašington je iskoristio ovaj potez kako bi uverio Evropu da ne postoji rizik u daljem pritiskanju Rusije na Bliskom istoku, u Ukrajini, Gruziji, Crnoj Gori i drugim mestima, kao i da je suzdržanost Rusije znak slabosti i straha.

Ruske i kineske vlasti to možda ne shvataju, ali njihove nove nezavisne politike, promenjene 28. septembra, predstavljaju pravu „egzistencijalnu pretnju" po hegemoniju SAD.

Osnova američke spoljne politike je posvećenost sprečavanju uspona sile koja će sprečiti Vašington da unilateralno deluje. S tim u vidu, i Rusija i Kina su njihova meta.

Vašington se ne protivi terorizmu. Vašington namerno stvara terorizam već godinama. Terorizam je oružje kojim Vašington namerava da destabilizuje Rusiju i Kinu izvozeći ga u muslimanske države oko Rusije i Kine.

Vašington koristi Siriju, isto kao što je koristio Ukrajinu, da bi pokazao rusku nemoć pred Evropom i Kinom.

Za Rusiju je racionalno odgovaranje na provokacije postalo prepreka, pošto ohrabruje nove provokacije.

Drugim rečima, Vašington i lakovernost evropskih vazala su postavili čovečanstvo u veoma opasnu situaciju jer Rusiji i Kini preostaje samo da prihvate vazalstvo Americi ili da se pripreme za rat.

Putina treba poštovati zbog toga što ceni život mnogo više nego Vašington i evropski vazali, pokušavajući da izbegne vojne odgovore na provokacije. Međutim, Rusija mora učiniti nešto kako bi države NATO-a postale svesne da će ih skupo koštati agresija protiv Rusije. Recimo, ruska vlast bi mogla da obustavi prodaju energetskih resursa evropskim državama koje se odluče na rat protiv Rusije. S obzirom na to da dolazi zima, Rusija bi mogla da uskrati energiju NATO članicama, iako bi na taj način izgubila novac, ali bi očuvala suverenitet i sprečila rat.

Da bi okončala konflikte u Ukrajini, Rusija bi mogla da prihvati zahteve pobunjeničkih provincija da se prisajedine Rusiji, nakon čega bi Kijev morao da napadne Rusiju ako bi želeo da prisvoji te republike.

Ruska vlada se oslanja na racionalne, neprovokativne odgovore. Rusija deluje diplomatski i oslanja se na razum evropskih vlasti, pošto je svesna da se njihovi interesi i interesi Vašingtona ne poklapaju u potpunosti. Međutim, Rusija mora da prestane sa tim racionalnim odgovorima jer Vašington to koristi na njenu štetu.

Zapravo, nastaje paradoks po kome odlučnost Rusije da izbegne rat sve više vodi direktno u rat.

Nezavisno da li ruski mediji, ruski narod i ruska vlast to razumeju, ruska vojska mora biti svesna toga. Dovoljno je primetiti da su države NATO-a poslale u Siriju vazduh-vazduh avione i već će vam biti jasno da oni nisu namenjeni za borbu protiv ISIS-a koji ne poseduje avione.

Nema sumnje da Vašington uvlači svet u armagedon, a Evropa mu to omogućava. Osim ako Rusija probudi Evropu, rat će biti neminovan.

A 1. O autoru

Američki ekonomista, Pol Krejg Roberts, tokom svoje duge i uspešne karijere, bio je u Reganovoj administraciji pomoćnik sekretara Trezora za ekonomsku politiku i urednik uglednog magazina Vol strit džornal (Wall Street Journal), Biznis Vik-a (Business Week) i Skrips Hauard vesti, (Scripps Howard News Service). Predavač je na više američkih i svetskih univerziteta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane