Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Jednog dana u decembru, kad je došla nova uprava

Smrt fabrike u zimskom periodu

U Paraćinu, zaposleni u Srpskoj fabrici stakla, sa zebnjom očekuju 18. decembar. Tog dana je Milorad Pušica, predsednik Nadzornog odbora, imenovan od strane bivšeg vlasnika Cvetana Vasileva, bugarskog državljanina pod međunarodnom poternicom, zakazao Skupštinu malih akcionara Staklare, sa ciljem da se donesu odluke koje bi pokrile nezakonito poslovanje, kojim bi fabriku predalo u ruke trgovcu oružjem Petru Crnogorcu, a sve pod pokroviteljstvom ministra Željka Sertića. Istog dana, u Paraćin stižu i stečajni upravnici firme Glas Industry, nekadašnjeg vlasnika Vasileva, sa sudskim nalogom, i advokatima, da preuzmu upravljanje fabrikom. Zaposleni su u velikom strahu, jer je Pušica najavio otpuštanje najmanje 400 radnika. Da li će Bugarska posegnuti za ulaganjem veta, zbog odbijanja Srbije da ga izruči i zaštiti njenu imovinu?

major Goran Mitrović

Agonija Srpske fabrike stakla iz Paraćina dobiće, po svemu sudeći, epilog u decembru.

Stečajni upravnici, koje je odredio Osnovni sud u Sofiji, u stečajnom postupku protiv Korporativne banke, koja je bila vlasnik kompanije Glas industry, a ona većinski vlasnik Srpske fabrike stakla, pojaviće se u Paraćinu 18. decembra, u pratnji opunomoćenih advokata, prevodilaca, i predstavnicima bugarske ambasade, da po odluci stečajnog suda, preuzmu Stakalaru.

Cvetan Vasilev, vlasnik pomenutih bugarskih banaka i kompanija došao je pod udar zakona, za njim je pre dve godine raspisana Interpolova poternica. On se sklonio u Srbiju, uložio je u jedinu srpsku fabriku stakla više od 100 miliona evra.

Srpske vlasti su Vasileva, očigledno, držale na ledu, jer je on u APR-u upisan kao jedini vlasnik tek krajem oktobra ove godine. Dotle on nije mogao uzimati kredite za unapređenje proizvodnje, tako da staklara nije plaćala gas, ni struju, a ni drugim komitentima. Tabloid je objavio da je Srbijagasu SFS dužna, za isporučeni gas, više od 27 miliona evra, EPS-u više od 4 miliona, i još oko 7 miliona evra drugim dobavljačima sirovina.

I, konačno, đavo je došao pod svoje.

Ministar privrede Željko Sertić, inače ugrađen u svim mutnim poslovima i tenderima, i za koga policija ima dokaze koji mogu da ga odvedu na doživotnu robiju, i dalje, i nogama i rukama, radi na urušavanju ugleda i imovine Srbije. Da podsetimo čitaoce, gospodin Sertić je unuk general-bojnika Tomislava Sertića, jednog od najopasnijih ustaških zločinaca u Drugom svetskom ratu.

Verovatno uz Sertićevo aminovanje, sprečavanjem da Republika Srbija sa 37 miliona evra duga postane akcionar Staklare, Vasilev stupa u vezu sa Miloradom Pušicom, kontraverznim biznismenom, koji se zamerio svima, pa i bugarskoj mafiji, od koje se spasio bekstvom u Rusiju, radi navodnog lečenja raka kostiju, koji obećava Vasilevu zaštitu. Uslov je da Staklaru preda u ruke trgovcu oružjem Petru Crnogorcu i njegovoj firmi CPR Impex, za koju on, u izjavi za list Svedok tvrdi, da ima promet od 120 miliona evra godišnje. (Pomenuta kompanija je prijavila prihod od samo 1,2 miliona evra).

Pred Privrednim sudom u Kragujevcu je pokrenut stečaj, te da bi ga izbegla, SFS se zadužuje kod CPR Impex za 3,5 miliona evra, da namiri potraživanja i odblokira račun, koji je bio u blokadi više od 330 dana. Ipak, stečajni sudija je na ročištu održanom 19. novembra, odložio odluku o pokretanju stečaja za 21. decembar, da SFS dokaže da je obeštetila sve dužnike.

Pisanje Magazina Tabloid, iz prošlog broja, pokrenulo je opsežnu istragu u Sofiji. Naime, po nalogu suda u Sofiji, blokirana je sva imovina Cvetana Vasileva i u zemlji i u inostranstvu. Svi računi porodice Vasilev zamrznuti su u Švajacarskoj i drugim zemljama Evropske unije, osim u Srbiji.

Milorad Pušika tvrdi da je bio u Bugarskoj, i da je sredio sa stečajnim upravnicima da žmure dok on ne otme, uz pomoć ministra Sertića, fabriku, i ne otpusti zaposlene.

Državni tužilac u Sofiji naložio je ispitivanje stečajnih upravnika o kontaktu sa Miloradom Pušicom, koji je od ranije poznat njihovoj policiji, i izdat je nalog za njegovim hapšenjem. Stečajni upravnici su dokazali da se sa Pušicom nisu sreli, i da je to sve plod njegove mašte i laži, kao što je tvrdio zaposlenima da je pištoljem, koje je stavio u usta uredniku Tabloida, i ''plaćanjem'' urednika Svedoka, sa kojim je, inače, razgovarao u prisustvu još nekoliko članova redakcije, sprečio dalje pisanje.

Stečajni upravnik sofijske kompanije Glas Industry Rosen Georgiev Milošev potvrdila je u razgovoru za Magazin Tabloid da će se bugarski državni organi punim kapacitetom, koristeći se međunarodnim pravom i konvencijama, angažovati da se sva imovina ove kompanije, koja se nalazi u Srbiji, i drugim državama, stavi pod kontrolu, i da će svako njeno otuđenje, bez saglasnosti stečajne uprave, smatrati pljačkom, i da će se krivično goniti počinioci.

Stečajni upravnik i sud su svoju odluku dostavili svim pravnim licima i institucijama u Srbiji, i na njima je da dosledno sprovode odluku o stečaju. Uz napomenu da se stečajni upravnik ne bavi politikom, dodaje da insistiranje na poštovanju zakona i zaštiti imovinskih interesa nije samo njena obaveza, već i Republike Bugarske, pogotovu što je reč o imovini koja potiče iz pljačke biznismena koji je pod međunarodnom poternicom.

Kakva je sudbina zaposlenih, nakon što bugarski stečajni upravnici preuzmu SFS, teško je predvideti. Republika Srbija ima, dotle, legitimno pravo da prijavi stečajnom sudiji Privrednog suda u Kragujevcu dug javnih preduzeća Srbijagasa i EPS-a. Ova javna preduzeća i sama mogu da aktiviranjem menica blokiraju račun Staklare.

U razgovoru za Magazin Tabloid direktori Srbijagasa i EPS-a potvrdili su da ih, čestim pozivima, sprečava da to urade, ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić, koji, pritom, odbija da im navede razloge. Oba javna preduzeća i dalje isporučuju gas i struju Staklari, i dugovi se gomilaju.

Da je SFS prešla u ruke trgovca oružjem Petra Crnogorca, više od 400 radnika bi, kako je on izjavio za Blic, bilo otpušteno, možda i više, jer on smatra da ima posla samo za 350 radnika, od 850 koliko ih danas radi.

Ali, i Crnogorac će ostati kratkih rukava. Pušica je izjavio da je Crnogorac ''uložio još 20 miliona evra''. Mada je prijavljeni prihod njegove firme samo 1,2 miliona evra, na koji je plaćen porez. Kome je Crnogorac dao 20 miliona evra?

Srpska policija bi, konačno, morala da odgovori ko je sprečava da se pozabavi proverom njegovog poslovanja. Inače, Crnogorac je ''bezbednosno interesantna ličnost'' svih obaveštajnih službi, i smatra se ''veoma opasnim čovekom''. Bio je i hapšen zbog umešanosti u šverc oružja za ISIS.

Kakva je, dakle, sudbina Srpske fabrike stakla?

Ako ministar Sertić uspe da spreči da bugarski sud uđe u posed Staklare, jer je njen vlasnik bugarska kompanija, koja je u stečaju, Srbija će doći, neminovno, pod udar Evropske komisije. Bugarska će, sigurno, insistirati da se utvrdi zašto Srbija već dve godine ne poštuje ugovor o ekstradiciji, jer se Cvetan Vasilev, uz pomoć ministra Sertića, sprema da pobegne iz Srbije. Onda će, privremeno, trgovac oružjem uzeti fabriku, preprodati je, radi zametanja tragova, i Paraćin će ostati mrtav grad. Ostaće bez prihoda 850 porodica. I budžet grada će se isprazniti.

Pitanje za srpskog premijera Vučića glasi: Kako ćete opravdati opraštanje duga od 37 miliona evra šverceru oružja Petru Crnogorcu?

Samo pre tri meseca Vučić je, na konverenciji za novinare u Vladi Srbije javno poručio: "...Sram te bilo Cvetane, zašto ne platiš 25 miliona evra za gas i četiri miliona evra za struju".

Ko je od ministara ućutkao premijera Vučića?

Ako Bugari preuzmu SFS, njena sudbina je, takođe neizvesna!

Ipak, ako bi Privredni sud u Kragujevcu, koji je već otvorio predstečajni postupak i zakazao novo ročište za 21. decembar, dobio zahteve od Srbijagasa za naplatu u stečajnom postupku 27 miliona evra, i od EPS-a zahtev za naplatu četiri miliona evra, kao i ostale zahteve, uključujući i zahtev za naplatu pozajmice koju je uložio Petar Crnogorac, onda bi srpski sud mogao, legitimno, da preuzme vođenje stečaja, i dosudi prioritenu naplatu potraživanja javnih preduzeće, jer su nastala isporukom sirovina i energenata. Tako bi Srpska fabrika stakla u stečaju mogla da nastavi sa proizvodnjom, sa većininskim paketom akcija, a Bugari da budu upućeni da učestvuju sa zahtevom u stečajnom postupku, radi namirenja svoga uloga i duga, u vidu akcija.

Na žalost, kada su u ovaj posao upleteni ministar Sertić, trgovac oružjem Petar Crnogorac i čovek iz podzemlja Milorad Pušica, zaposlenima u Staklari se crno piše. A, i Srbija će opet biti osramoćena i opljačkana.

Jednog decembarskog dana, po svemu sudeći, zbog mahinacija i stida, a ne od studeni, ugasiće se i Srpska fabrika stakla u Paraćinu!

A 1. Popuši ga sad

Milorad Pušika, predsednik Nadzornog odbora Staklare, zakazao je treću vanrednu skupštinu akcionara SFS za 18. decembar, sa dnevnim redom:

- Donošenje odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o hipoteci sa privrednim društvom CPR Impeh d.o.o. za trgovinu i usluge iz Beograda

- Donošenje odluke o povlačenju akcija Društva sa MTP

- Donošenje Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zalozi zaloge sa privrednim društvom CPR Impeh,

- Donošenje Odluke o izmeni Statuta Srpske fabrike stakla AD Paraćin

- Donošenje Odluke o izboru revizora za obavljanje poslova godišnje revizije pojedinačnog finansijskog izveštaja i revizije konsolidovanog finansijskog izveštaja Srpske fabrike stakla za 2015. godinu.

Iako je zakasnio sa povlačenjem poteza, Milorad Pušica ne odustaje i da malim akcionarima, za račun trgovca oružjem Petra Crnogorca, otme, za male pare, akcije, što on i obrazlaže u pozivu, kojim predlaže da se povuku akcije sa tržišta i da ih otkupi Crnogorac, koji nije ni upisan kao vlasnik Staklare. Akcije se mogu prodavati na berzi, mada je, već nevažećim Ugovorom, firma Petra Crnogorca postala vlasnik svih akcija Srpske fabrike Stakla!

Ko je Petar Crnogorac?

Oružje islamistima

Petar Crnogorac, vlasnik firme CPR Impex, suočava se sa sopstvenim pravnim problemima nakon što je prošle nedelje otkriveno da UN istražuju da li je njegova kompanija Tehnoremont, ćerka firma CPR Impexa, zajedno sa MDI prekršila embargo na izvoz oružja islamistima u Libiji. Crnogorac tvrdi da dogovor o izvozu u Libiju nikada nije sklopljen.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane