Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otkrivamo

Pljačka Rekreatursa: još jedan od načina kako pare iz džepa svih građana završavaju u džepovima mafije

Pretvaranje našeg u njihovo

Predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović, investirao je više od milion evra budžetskih para u hotel Panoramu, a potom je hotel prodat njemu bliskim ljudima za samo 300.000 evra! Ali, ovo je samo deo priče o pljački imovine "Rekreatursa", gde većinski udeo ima Elektroprivreda Srbije (EPS). Ko je šta oteo, prisvojio i dao na upravljanje svojim stranačkim i nestranačkim prijateljima i ortacima, istraživao je Vuk Stanić, novinar Magazina Tabloid

Vuk Stanić

Imovina akcionarskog društva Rekreaturs (Recreatours), vredi više od stotinu miliona evra, a kako stvari stoje mafija i tajkuni bliski SPS počeli su da je čerupaju. Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je u osnovni kapitala ove kompanije uknjiženo četiri milijarde i tri stotine miliona dinara, u nekretninama. Preciznije 4.329.235.199 dinara što po važećem kursu iznosi više od 36 miliona evra. Osim kapitala u nekretninama upisan je i novčani kapital veći od 266 miliona dinara.

Prema podacima Narodne Banke Srbije, Rekreaturs je poslednjih tri godine uredno izmirivao sve obaveze, pa je enigma zašto uopšte njihov menadžment ulazi u sumnjive prodaje hotela u njihovom vlasništvu.

Hoteli koje ovo preduzeća poseduje vrede daleko više od upisanih 36 miliona evra. Realno knjigovodstveno stanje kapitala je daleko veće od četiri i po milijarde dinara. Hotel u Čajetini i na crnogorskom primorju, koji oni poseduju, procenjuje se od strane crnogorskih trgovaca nekretninama na blizu 200 miliona evra, koliko bi ga, kažu, Rusi platili, zbog dobre lokacije.

Osim hotela u Čajetini, na sajtu Rekreatursa navode se i hoteli "Olga Dedijer", na Kopaoniku, hotel na Srebrnom jezeru, Odmaralište slatina i TN Borjak u Vrnjačkoj Banji, hotel Panorama na Zlataru, hotel Šumadija u Rafailovićima i turističko naselje Biserna obala, u Čanju, takođe u Crnoj Gori. Na sajtu se ne spominje imovina u Hrvatskoj, koja je prebačena na firmu "Rekreatours Adria", u kojoj Rekreaturs ima vlasnički udeo od 91,06 odsto, a kao nenovčani kapital ovog preduzeća se navode apsolutna ili obligaciona prava u republici Hrvatskoj u vrednosti od 307.164.365,61 dinara.

Inače, Rekreaturs akcionarsko društvo su osnovale društvene firme iz Srbije. Prema neproverenim podacima koji se mogu naći na internetu bilo je preko sto akcionara u momentu osnivanja. Najveći vlasnički paket u toj kompaniji imala je Elektroprivreda Srbije, a suvlasnici su i druge kompanije koje posluju sa strujom poput Termoelektrane Nikola Tesla iz Obrenovca i Rudarskog basena Kolubara. Veliki broj prvobitnih osnivača je danas, ili privatizovan, ili u stečaju, što dovodi do otežanog rukovođenja ovom firmom. Prema navodima Tabloidovog sagovornika iz EPS-a, biznismen Slobodan Vučićević koji je svojevremeno privatizovao društveno preduzeće Soko Nada Štark, je u jednom trenutku kontrolisao dvadeset pet odsto akcija Rekreatursa. O tome da li je i danas suvlasnik nema podataka na internetu.

Pre nekoliko godina Vučićević je počeo da ulaže u turizam kupujući zemlju uz rumunsku granicu pored Srbrnog jezera gde Rekreaturs kako smo ranije naveli poseduje nekretnine. Osim toga interesantno je istaći i da je Vučićević rodom iz Priboja na Limu koji se nalazi u blizini Nove Varoši. U opštini Nova Varoš na planini Zlatar nalazi se hotel Rekreatursa Panorama, koji je nedavno prodat pod sumnjivim okolnostima.

Hotel Panorama na Zlataru vredan je desetak milona evra, ipak bilo mu je neophodno renoviranje, pa je iz nekog razloga Rekreaturs sklopio dogovor sa opštinom Nova Varoš da oni ulože novac u renoviranje.

Predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Branisalav Dilparić, potvrdio je novinaru Tabloida da Nova Varoš jeste uložila veliki novac u taj hotel, ali da se on neseća koliko novca je u pitanju.

- To je javna stvar i te podatke vam može dati predsednik opštine, rekao nam je Dilparić u telefonskom razgovoru.

Na pitanje zašto opština nije na osnovu ulaganja postala vlasnik hotela, kada je Rekreaturs odlučio da ga proda, Dilparić nam je odgovorio da su oni sklopili dogovor da Opština nekoliko narednih godina upravlja hotelom, i ubira prihode, a činjenica da je on promenio vlasnika ne umanjuje njihova upravljačka prava.

V.D. direktora Rekreatursa Sava Milojević u izjavi za Tabloid je potvrdio da je sklopljen ugovor o prodaji hotela Panorama i da je postignuta cena veća od 40 miliona dinara. Ovo znači da je hotel prodat daleko ispod cene, odnosno da je kupac za hotel na tri sprata sa bazenom, konferencijskim salama, i drugim pratećim sadržajima odvojio sredstva kojima se mogu kupiti tek tri stana u Beogradu...

Obrazloženje zašto je sklopljen ovako nepovoljan posao po Rekreaturs nismo uspeli da dobijemo do Milojevića koji nam je rekao da mu sa za više detalja obratimo u pisanoj formi.

Prema rečima našeg insajdera iz Rekreatursa upućenog u celu priču Panoramu je kupio Vladimir Vlada Popović iz Nove Varoši, zajedno sa svojim ortakom Srđanom Vjetrovićem, poznatim po nadimku Meče.

Naš sagovornik potvrđuje navode VD direktora Milojevića, i kaže da je hotel prodat za 44 milona, i dodaje da je jedan od kupaca Vladimir Vlada Popović blizak rođak bivšeg generalnog sekretara Auto moto saveza Srbije, Aleksandra Nikačevića. Nikačević je poznat po tome što je devedesetih godina bio jedan od glavnih aktera upada u zgradu televizije B92 tokom demonstracija 1991. godine, svedok u aferama "Kofer" i "Stečajna mafija".

Popović i Vjetrović, kaže naš izvor zajedno sa predsednikom opštine Dimitrijem Paunovićem vrlo su uticajni u Novoj Varoši.

On navodi i da Popović i Vjetrović godinama žive na visokoj nozi i da niko ne zna poreklo njihovog novca koji su nemilice trošili. Kako kaže oni nigde ne rade, nisu završili visoke škole, a para uvek imaju i mnogo ih troše...

- Izgleda da je predsednik Opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović, sa ovom grupom ušao u "ozbiljne poslove", pa cela Varoš bruji da je prvo Dimitrije uzeo pod svoje hotel Panoramu i za njegovo renoviranje potrošio preko milion evra budžetskih-narodnih, para jer se čulo da je po tom osnovu hotel iznajmljen na 20 godina od Rekreatursa.

Naš sagovornik kaže da je u ovoj sumnjivoj prodaji imovine Rekreatursa prvo predsednik opštine Dimitrije Paunović postao član Nadzornog odbora Rekreatursa, gde je uortačen sa interesima Slobodana Vučićevića, bivšeg vlasnika Soko Štarka, uticao na ostale članove Nadzornog Odbora, da donesu veoma sumnjive odluke o prodaji nekoliko hotela po bagatelnim cenama, i da je to prosto neverovatno.

- Obnovljeni hotel Panorama sa bazenom,teretanom , salama za 500 gostiju, 250 kreveta, prodat je kao tri stana u Beogradu, priča naš sagovornik i dodaje da se nada da se predsednik opštine neće izvući nekažnjeno iz ove afere. On ističe i da niko u Novoj Varoši ne može da shvati, da je Paunović visoki funkcioner SNS i navodno dobar prijatelj Nikole Selakovića mogao da sarađuje sa ljudima bliskim Nikačeviću koji je poznat kao čovek za specijalne operacije Socijalističke partije Srbije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane