https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Teške optužbe na račun izvršnog direktora Srbijašuma

Milutina staviti u kavez

Tekst o Milutinu Đorđeviću, izvršnom direktoru za lovstvo i ribarstvo u pomenutom preduzeću, o svim njegovim kriminalnim radnjama, uništenju lovišta, divljači, jednog važnog dela preduzeća, objavljen u Tabloidu, izazvao je gnev u ovom preduzeću... Ali, nadležne institucije i dalje ćute. Objavljujemo novo pismo zaposlenih

......

Dati su svi podaci i mogu se uvek proveriti i dokazati. Ministar Stefanović najavljuje oštru borbu protiv korupcije i kriminala, pa ga pitamo zašto ne proveri i reši korupciju i krađu u J.P. Srbijašume, koju je počinio Milutin Đorđević.

Za to vreme Milutin kreće u osvetu, preti Tabloidu, izvršnim direktorima, pa i nama u generalnoj direkciji, da će se osvetiti. Nad pojedinim referentima i lovnim radnicima vrši progon i smenu, bez ikakvog razloga. Hvali se na sva usta da ima zaštitu i podršku od ministarke poljoprivrede Snežane Bošković, da je nju mnogo zadužio i da ga ona mora štititi.

Pokušao je da ribarska područja izda lopovima i tajkunima, ali mu to nije pošlo za rukom, pa se bolesni manipulator odmah stavlja u zaštitu državne imovine, i da je on taj koji štiti javno preduzeće. A lovišta polako rastura, a ono malo preostale divljači ubija, ne hrani, niti sprovodi mere zaštite i gajenja. Planska dokumenta i dalje su neusklađena, ona koja odradi nisu po zakonskoj regulative, pa onda ne budu prihvaćeni od nadležnog ministarstva. U prošlom broju, precizno su popisane sve njegove prljave radnje i kriminal koji je on proizveo. Milutin se poziva da mu niko ništa ne može jer ima veliku zaštitu od jakih pojedinaca, političara, ljudi iz SNS-a, i da je sve njih mnogo zadužio. Zato mu je omogućeno da svoj prljavi posao nastavi, a sve na štetu države i javnog preduzeća. Lukavim manipulacijama priprema da pokaže da najbolja lovišta nisu rentabilna, da ih treba izdati, i da ima rešenje, ali u njegovu ličnu korist.

A, evo kako radi...U lovištu Vratna, Deli Jovan i Alija, smenio je referenta, koji je izuzetno dobro radio i imao odlične rezultate.Posle smene pomenutog referenta lovište je rastureno, divljači nema, lovni turizam je propao i nema finansijske dobiti. A sve u cilju da lovište spusti na niske grane i pripremi ga za iznajmljivanje, kome je on namerio. Alija lovište ostalo je bez lovočuvara, koji je svoj ceo radni vek i život uložio u to lovište. On je čuvao, gajio i proizveo vrhunske trofeje, razvio lovni turizam, i postizao veliki finansijski efekat. l njega je smenio, kako bi lovište doveo na niske grane. Posle njegovog odlaska kapije su otvorene, divljač razjurena i pobijena. Lovište Rudnik takođe je na meti Milutinovog plana, za izdavanje pojedinim tajkunima i lopovima. Na meti su i Crni lug, Miroč, Brezovica i još par atraktivnih lovišta, koje sigurno tera u rasturanje, da bi ih izdao pojedincima.

Da bih sebe zaštitio izmišlja razne kontrole, smenjuje nepodobne, a manipulacijama traži izlaz, da svi budu krivi za ono što nisu uradili, a onda se stavi u ulogu spasioca lovišta i divljači u pomenutom preduzeću. Pa je tako naredio unutrašnjoj kontroli, gospodinu Borozanu da krene u obračun sa svima koji su protiv njega i da kroz njegovu kontrolu zaštiti i prikrije nečastive radnje, lopovluke i kriminal.

Mi iz generalne direkcije, predlažemo gospodinu Borozanu da prvo izvrši kontrolu rada direktora Milutina, a onda svih ostalih, i da proveri sledeće: Koliki je prihod i rashod u lovstvu od kako je Milutin na čelu sektora za lovstvo; Koliki su fondovi divljači bili u otvorenim i zatvorenim lovištima kada ih je Milutin preuzeo; Zašto veći broj lovišta nema urađena planska dokumenta i lovne osnove već 6 godina; Zašto su lovišta Vratna i Alija ostala u 2015. bez planskih dokumenata i nije dozvoljen lov i odstrel divljači; Zašto u pojedinim lovištima nema pogonskog lova na divlje svinje, koji je razlog i po kojem zakonu to on zabranjuje; Koliki je prihod od lova u Šumska ustava Negotin koja gazduje sa tri lovišta u 2015 godini; Koliki je broj muflonske i lopatarske divljači bio u lovištu Dubašnica, kada je Milutin došao, a koliki je sada; Zašto je u Kučevu dugo bio zabranjen lov i zbog čega; Zašto nije plaćen trofej vepra u Kučevu koji je regularno ocenjen i odstreljen. Zašto nisu isporučeni trofeji divljači koji su plaćeni od inostranih lovaca i isti se nalaze Šumska ustanova Negotin; Kada će se naplatiti ogromna potraživanja od Milutinovog prijatelja od lova koja su nastala u Šumsko gazdinstvo Boljevac?; Kako je Milutini i koga je ovlastio da vrši kompenzaciju duga naplate bez tendera; Koliki su fondovi divljači u otvorenim, a naročito u zatvorenim lovištima?

Gospodine Borozan, ovo su naši zahtevi, koje treba da iskontrolište. I da nas javno obavestite...Preporučujemo da odmah krenete da ne bude kasno, a to vam je zakonska obaveza koju morate ispuniti.Kada to završite, onda krenite da ispunjavate Milutinove bolesne manipulacije, a on će vam zabiti nož u leđa, kao i svima do sada.Takođe, pozivamo nadležne institucije da su dužne da provere sve pisane navode, jer se radi o uništavanju državne imovine u javnom preduzeću. Od nadležnog ministarstvu, i od Upravi za šume, tražimo da odmah reaguju, iskoriste svoje zakonsko pravo i pokažu da postoje i da smo pravna država. Što se tiče Milutina, vreme mu je da ode! U zatvor.

Zaposleni u JP Srbijašume

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane