Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Vučićevi kordoni smrti treniraju strogoću

Fantomke ruše Savamalu

U izbornoj noći 24. aprila tiranin Aleksandar Vučić je imao pune ruke posla. Istovremeno je kontrolisao krađu glasova, koju je sprovodila njegova Republička izborna komisija, i upravljao nezakonitim rušenjem kuća i poslovnih objekata u Savamali, naselju na čijem mestu, mimo Ustava i zakona, realizuje prevaru zvanu „Beograd na vodi".

Predrag Popović

U jedan sat posle ponoći, dok je Srbija iščekivala rezultate izbora, u Savamali su bageri srušili nekoliko zgrada s više od 1000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Uništene su dve porodične kuće, firma „Iskra", restoran „Savski ekspres" i još nekoliko objekata. U zločinačkoj akciji upotrebljene su mašine i radnici nepoznate firme, ali i kamioni Javnog preduzeća „Gradska čistoća", koji su odvozili šut i blokirali okolne ulice kako niko ne bi mogao da prođe vozilima. Sve se odvijalo pod zaštitom policije i tridesetak kriminalaca u civilu, koji su, maskirani, hapsili i maltretirali slučajne prolaznike.

Torturu Vučićevog mafijaškog odreda opisao je Beograđanin Miloš Đorđević. Posle svirke u jednom klubu, taj mladi muzičar je otišao do parkinga u Hercegovačkoj ulici. U auto je ubacio instrumente i seo za volan. Iz mraka su iskočila trojica tipova u spitfajer jaknama i patikama, s fantomkama na glavi.

- Naredili su mi da izađem iz auta. Morao sam raširenih nogu i podignutih ruku da stanem uza zid i spustim glavu, da ih ne gledam i da ništa ne pitam. Mislio sam da kradu auto, pa se nisam protivio. Oduzeli su mi torbicu, ličnu kartu i mobilni telefon. Odveli su me u jednu šupu, gde se nalazilo još nekoliko ljudi. Nisam video koliko ih je, pošto nisam smeo da podižem glavu. Samo sam video jednog muškarca, koji je stajao do mene. I njemu su oduzeli telefon. Jedan maskirani seo je na stolicu i čuvao nas oko sat vremena. Kad su završili, rekli su nam da sačekamo desetak minuta, pa, kad oni odu, da idemo kući i nikome ništa ne pričamo. Tako sam i uradio. Dok sam se vraćao na parking u Hercegovačkoj, video sam nekoliko policajaca - ispričao je Đorđević reporteru Televizije N1.

Istu torturu prošao je i Milan G, koga su režimski batinaši uhapsili dok je izvodio psa u šetnju pored zgrade Geozavoda.

- Prišla su mi tri maskirana muškaraca. Primetio sam da jedan u ruci ima neku crnu palicu ili pištolj. Grubo su me uhvatili ispod ruke i odveli u neko dvorište gde sam video gomilu šuta. Prednji zid zgrade je bio srušen, pa se videlo da u sobama još stoji nameštaj. Kad sam se sagnuo da pomilujem i smirim psa koji je lajao, video sam da je jedan deo dvorišta prekriven papirima, knjigama i gramafonskim pločama. Očigledno su srušili kuću iz koje stanari nisu stigli da iznesu lične stvari. Tražio sam da se legitimišu, da znam da li su iz policije, nekakve interventne jedinice ili šta već... Umesto odgovora, dobio sam udarac u potiljak, a jedan od njih mi je rekao da je zapisao podatke iz moje lične karte, zna gde stanujem i da se ne zajebavam kako ne bi morao da mi dolazi na vrata. Nikada ranije nisam osetio takav strah. Posebno sam se uplašio kad sam video kako neki drugi muškarci s fantomkama niz ulicu vode dva momka. Učinilo mi se da jedan od uhapšenih liči na mog sina. Čim su me pustili, uzeo sam mobilni i pozvao policiju. Rekao sam da su me neki nepoznati ljudi držali uhapšenog. Dobio sam odgovor da sačekam patrolu. Čekao sam desetak minuta. Pozvao sam sina, rekao mu da zaključa vrata i nikome ne otvara. Pošto se policajci nisu pojavili, otišao sam kući - ispričao je za „Tabloid" Milan G, koji je, uplašen, spakovao stvari i porodicu odveo kod sestre u selo.

Da je mafijaška akcija u centru Beograda organizovana u vrhu vlasti dokazuje saučešće javnih preduzeća, MUP-a Srbije i Komunalne policije.

- Grad Beograd nije učestvovao u rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici, niti je bilo koja od nadležnih gradskih službi bila uključena u to na bilo koji način, pa nemamo ni informacije ko je učestvovao. Jedina saznanja koja Grad ima povodom tog slučaja su ona koja su stigla putem prijave komunalnog nereda zbog šuta na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, koju je anonimno lice uputilo - navodi se u saopštenju gradske uprave Beograda.

U policiji kažu da nemaju informacije o tim dešavanjima i da je to u nadležnosti Komunalne policije opštine Savski venac. Naravno, i opštinske vlasti tvrde da ništa ne znaju, a mediji pod Vučićevom kontrolom ignorišu zločin kakav nije zabeležen ni u jednoj afričkoj, a kamoli evropskoj državi.

Ovom akcijom Aleksandar Vučić je pokazao da danas može da organizuje odrede maskiranih huligana da nekažnjeno hapse i privode građane. Sutra, ako odluči da ubija po ulicama, verovatno će se poslužiti istim kriminalcima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane