Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rasprodaja

Srpsku fabriku stakla u Paraćinu čeka tužna sudbina

Kad Cvetan uvene

Pri kraju predizborne kampanje srpski premijer u ostavci Aleksandar Vučić poslao je savetnika za međunarodne ekonomske odnose Nemanju Stevanovića u Paraćin, da obiđe svoju ''zlatnu koku" Srpsku fabriku stakla, i da natera oko 750 zaposlenih da zajedno sa članovima svojih porodica glasaju za Srpsku naprednu stranku. Izbore u Paraćinu je izgubio, ali će duvači stakla oduvati njegovu lopovsku družinu, predvođenu odbeglim bugarskim tajkunom Cvetanom Vasilevim, za kojim je raspisana međunarodna poternica, a Bugarska Vlada, preko OEBS-a traži od Srbije da ga bez odlaganja izruči pravosuđu u Sofiji.A dok čeka na izručenje, Vasilev je morao srpskom premijeru da napuni džepove

Milica Grabež

Srpske vlasti izručile su prošle nedelje Makedoniji novinara Zorana Božinovskog, kome u toj bivšoj jugoslovenskoj republici sude za ''špijunažu u korist Mađarske''!

Zoran Božinovski je, da podsetimo, bio zaposlen u redakciji Magazina Tabloid. Novinar koji diže buru našao se odavno na nišanu makedonskih vlasti na čelu sa Nikolom Gruevskim. Tužili su ga predstavnici vlasti, a onda su odlučili da ga optuže i za špijunažu. Optužba je besmislena, ali spada u ona krivična dela za koje druge države optužene ne izručuju, i u obavezi su da mu omoguće azil.

Zoran Božinovski je tražio azil, odbijen je, mada je oženjen Novosađankom, ali je Upravni sud ukinuo to rešenje i naložio da se ponovo o molbi za azilom odluči i utvrde činjenice.Dan pre izručenja, on je, u skladu sa primedbama Upravnog suda, priložio dokaze na kojima zasniva molbu, ali je neko iz MUP-a Srbije odlučio da ga preda makedonskim pravosudnim organima i rukovodstvu, koje je od kriminala amnestirao predsednik Makedonije Đorđe Ivanov.

Božinovski je siromašan novinar, kao i svi mi.

Cvetan Vasilev je u Bugarskoj optužen da je proneverio preko svoje kompanije i banaka nekoliko milijardi evra.

Viši sud u Beogradu odlučio je da ga isporuči Bugarskoj, ali je odluku ukinuo Apelacioni sud u Beogradu. Molba za azil mu je odbijena, ali on je spokojan. Neće ga izručiti sve dok je Vučić na vlasti.

Sve je, ustvari, počelo prošle godine kada je srpski premijer, na konferenciji za medije u Vladi Srbije, optužio Cvetana Vasileva, koji je kupio Srpsku fabriku stakla u Paraćinu, rečima "Sram te bilo Cvetane, plati dug za struju i gas, pa protestvuj koliko hoćeš".

Da podsetimo čitaoce: bugarski tajkun Cvetan Vasilev kupio je od Srbijagasa Srpsku fabriku stakla u Paraćinu. Uložio je, nema sumnje, oko 110 miliona evra. Vučićeva vlada je uporno odbijala da ga upiše kod APR-a kao vlasnika, onemogućivši ga da uzme kredit i tako isplati dug za struju i gas, i druge obaveze.

Dva meseca nakon što je javno prozvao Vasileva, Vučić prihvata njegovu ponudu da kao ''znak male pažnje'' primi donaciju od nekoliko miliona evra.

Potom sve ide kao po traci. Vasilev postaje većinski vlasnik Staklare, preko svoje bugarske firme. Srbijagas prećutkuje dug za gas, koji danas iznosi preko 30 miliona evra, EPS žmuri da prinudno naplati struju, a dug je preko pet miliona.

Vasilev u igru uključuje Milorada Pušicu, čoveka sumnjive prošlosti i obrazovanja, koga imenuje za predsednika nadzornog odbora. Pušica, koristeći se poznanstvom sa Svetozarom Crnogorcem, u igru uvlači njegovog sina Petra, takođe biznismena, vlasnika kompanije za prodaju oružja. Njemu, navodno, prodaje fabriku! Naivni Petar Crnogorac plaća skoro četiri miliona evra za pokriće druga Srpske fabrike stakla. Isplaćuje i Vasileva, mesečno po pet hiljada evra, jer mu je, u međuvremenu, blokirana sva imovina i računi u državama Evropske unije.

Krajem prošle godine sva imovina Vasileva blokirana je odlukom nadležnog suda u Sofiji, nad njegovom kompanijom Glas industry, koja je vlasnik Staklare. Pokrenut je stečajni postupak, koji je pravnosnažan, i automatski je blokirana i imovina ove kompanije u Srbiji, a to je fabrika u Paraćinu.

Vrhovni tužilac Bugarske Sotir Cacarov, zatražio je 9. februara 2016. reakciju Saveta Evrope zbog "problema sa izručenjem bugarskog biznismena Cvetana Vasileva iz Srbije". Agencija Fokus navodi da su se bugarski organi obratili evropskim institucijama zbog "poteškoća u procesu, uprkos pozivanju na Evropsku konvenciju o ekstradiciji".

Kako je navedeno, Srbija na pozive Bugarske oko ovog slučaja "ne daje konkretne odgovore" već više od godinu i četiri meseca.

Bugarski mediji navode da je ekstradicija Vasileva od srpskog ministarstva pravde tražena dva puta, prvi put 22. septembra 2014. godine, a poslednji put pre oko osam meseci i zbog toga se traži reakcija Saveta Evrope i Evropskog komiteta SE za problem kriminala.

"Izostanak odgovora srpskih vlasti u ovom slučaju, uprkos podsećanju, neobično je dugo i nije u skladu sa brzim odlukama o ekstradiciji, naročito uzimajući u obzir tradicionalno dobre i profesionalne odnose sa vlastima u Beogradu", navodi se u pismu kancelarije tužioca Sotira Cacarova Savetu Evrope, prenose bugarski mediji.

Cacarov u pismu tvrdi da je Viši sud u Beogradu prvo odobrio postupak izručenja, a da je zatim na apelaciji pet dana kasnije ta odluka povučena, kako se dodaje, "bez obrazloženja".

"Od tada, srpske vlasti se nisu oglašavale oko ovog slučaja", navodi se u pismu. Prema Evropskoj konvenciji o ekstradiciji, država od koje je zatražena ekstradicija trebalo bi da obavesti tražioca o odluci i da je obrazloži u slučaju da ne želi da delimično ili potpuno ispuni traženo. Kako se navodi, komunikacija se vrši ili kroz diplomatske kanale ili na drugi način ,ako postoji direktan dogovor dve ili više strana.

Vasilev se predao policiji u Beogradu u septembru 2014. godine, nakon što je Bugarska obavestila Srbiju o potrazi za njim. Za njim je bila raspisana Interpolova poternica.

Ubrzo mu je određen ekstradicioni pritvor i objavljeno je da je nakon dopisa koji je Ministarstvo pravde dobilo od Interpola pokrenut i postupak njegovog izručenja. Vasilev je većinski vlasnik bugarske Korporativne komercijalne banke "Korpbank", nad kojom je u junu kontrolu preuzela Narodna banka Bugarske. Sve transakcije banke tada su obustavljene, blokirani su računi s više od 3,7 milijardi dolara, a Vasilev je optužen za proneveru, zbog čega je i na međunarodnoj poternici.

Pre raspisivanja poternice 28. jula, Vasilev je pobegao iz Bugarske zbog sumnjivog poslovanja, čime je izazvao najveću bankarsku krizu u Bugarskoj. U međuvremenu, sud je naredio da mu se zapleni celokupna imovina. Bugarska banka čiji je većinski vlasnik Vasilev, potpisala je krajem marta 2012. aneks ugovora o preuzimanju od Srbijagasa 63 odsto vlasništva u "Srpskoj fabrici stakla" u Paraćinu za 35 miliona evra.

U SFS Vasilev je uložio još oko 110 miliona evra.

Od "srame te bilo Cvetane", pa do ''Uzmi sve Cvetane'', prošlo je samo dva meseca. Vučić je od neprijatelja Cvetana, učinio Vasileva svojim štićenikom!

Milorad Pušica, čovek iz podzemlja, koji danas rukovodi Srpskom fabrikom stakla, očigledno, muze nesrećnog Petra Crnogorca, vlasnika kompanije CPR Impeks iz Beograda koji plaća dugove Staklare, kao i apanažu bankrotiranom Vasilevu.

Pred menadžmentom Staklare Pušica piše poruke Vučiću, kao da mu je on Fahri Musliu, i dobija odgovore.

Bugari će, očigledno je, početi da slučaj Cvetana Vasileva kače o vrat srpskoj Vladi kao kamen spoticanja.

Savet za borbu protiv korupcije pisao je direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću, tražeći odgovor zašto ne traži od Staklare, koja je u vlasništvu strane kompanije, da naplati dug, jer će posle to biti kasno. Bajtović se brani ćutanjem.

Poseta savetnika premijera u ostavci Nemanje Stevanovića Srpskoj fabrici stakla, i ''puna podršku menadžmentu'', koju je uputio pred okupljenim radnicima, znak je da je Vučić ovu fabriku smatra svojom!

Račune, očigledno je, plaća nesrećni Petar Crnogorac, koga pelješe. Tako je od jednog posla prodaje granata poljskoj firmi na račun Pušice usmerio 390.000 dolara, a da Pušica nije platio porez. Možda će i on taj novac predati Vučiću, u njegov džep.

Kada Vučića pritegnu, on će sigurno isporučiti Cvetana Vasileva, koji će objasniti u Sofiji kako je u Srbiji izgubio preduzeće i imovinu plaćajući zaštitu srpskom premijeru.

Sigurno je i da će jedina srpska fabrika stakla otići na doboš, i da će je preuzeti Bugari. Fabriku su finansirali Srbijagas, EPS i srpski budžet, poklanjajući struju , gas, i doprinose stranom vlasniku. Kome su još, osim Milorada Pušice i Aleksandra Vučića, puni džepovi?

Viši sud u Beogradu još nije doneo odluku o ekstradiciji Svetlana Vasileva. On je, navodno, bolestan, što sud toleriše, a on sedi u kafani i smeje se. Zna ko ga štiti, i kome je natrpao džepove. Srpski premijer ne propušta priliku da Srbiju ne izloži poruzi. Bugarska je članica Evropske unije, i sigurno je da će ne izručenje čoveka koji je destablizovao ovu državu i njenu ekonomiju, opredeliti Vladu u Sofiji da posegne ulaganjem veta na sve odnose EU i Srbije.

Srpskog premijera interesuje samo novac.

Mali znak pažnje

Pre dve nedelje u redakciju Magazina Tabloid nenajavljeno je svratio stariji čovek, predstavio se kao Svetozar Crnogorac. U pet reči je saopštio da je došao da nam kaže da ono što smo pisali o njemu nije tačno, da je on pošten čovek koji je u kragujevačkoj fabrici oružja dugo godina bio direktor, da niko nije imao na njegov rad nikakav prigovor. Bacio je na sto u redakciji nešto što je ličilo na koverat. Okrenuo se i otišao. Kada smo otvorili paketić, izbrojali smo 120 hiljada dinara. Kada je čovek iz redakcije istrčao za gospodinom Crnogorcem, on je već bio u svom novom Mercedesu. On je prvi čovek koji ništa nije tražio. Čak ni da porazgovaramo sa njim o tome o čemu smo pisali. Novac smo pokušali vratiti, ali su se svi pravili da nemaju pojma o čemu je reč.

Šta da poručimo gospodinu Svetozaru, koji je uvek uz Pušicu? Da čuva sina Petra od ovog prevaranta? Jer njegov sin će bankrotirati, jer sve poslove oko izvoza oružja dobija Slobodan Tešić, koji je svoju kćerku postavio za savetnicu u drugom važnom kabinetu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane