Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Dom zdravlja na Novom Beogradu, poprište nezdravih odnosa

Nova krvava bajka

Iako građani Novog Beograda još uvek pamte kad je Dom zdravlja u ovoj opštini bio pojam prestiža i uspešnosti u svakom smislu, poslovanje ove zdravstvene ustanove nakon takvog perioda počinje da se urušava krajem 2009. godine, kada je u direktorsku fotelju sela Božica Novaković (opšte poznata kao „uspešan" pomoćnik gradskog sekretara za zdravlje!). O tome u pismu upućenom Magazinu Tabloid, piše grupa zaposlenih u ovoj ustanovi. Redakcija njihovo obraćanje objavljuje u skraćenoj formi

......

Od prvog dana "vladavine", Domom zdravlja Novi Beograd, direktorka ove zdravstvene ustanove, Božica Novaković, raskinula je sve ugovore sa dobavljačima, da se ne daj Bože neko drugi osim nje bi okoristio od takvih poslova. Na taj način je dovela u pitanje rad i funkcionisanje Doma zdravlja (kako laboratorije, rendgena, medicine rada...). Sve ovo su osetili i zaposleni i pacijenti! Uprkos svemu, imala je političku podršku DSS-a, te bivših stranaka (GSS-a i „Regiona") i njenog zeta Mlađana Dinkića. Naravno, danas i SPS-a SNS-a...

Onog momenta kada je bila sigurna da će biti u fotelji još četiri godine, Dom zdravlja je doslovno počeo da se pretvara u prah i pepeo! Odlučila je da promeni radno vreme, bez ijednog papira i zvanične odluke, i tako je počelo doba Božice Novaković znane među zaposlenima kao „Velika Sestra". Kako je dolaskom u ovu ustanovu zatekla, kako ona reče, „najnekvalifikovaniji kadar koji može da postoji", jedan od prioriteta joj je bio primanje novih zaposlenih. Tako je na dva zaposlena diplomirana pravnika, primila je još dvojicu! Angažovala je i svog supruga u Beo-taxi udruženju, da joj pomogne i otvori kancelariju kadrovske službe. Ukratko, "vlada" Domom zdravlja kao da je njen lično.

Od njenog samovlašća ne postoji zaštita, a sindikati se bave sobom. Doktorka Slavica Vlaisavljević, koja je pored toga što je član UO doma zdravlja i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, digla je glas u UO (ali ne zbog interesa lekara) već da se izjednače nadoknade za učešće u UO! Naime, „eksterni" članovi dobijaju 22. 000 dinara, a naše dike samo 11. 000 dinara - sramota! Ali, nije Slavica Vlaisavljević najgori predsednik sindikata, tu su i drugi. Predsednik Sindikata sestara i tehničara uzima svoj dodatak za funkciju i boli je uvo što samo u domu zdravlja „Novi Beograd" sestre rade i lekarsku evidenciju rada. Ni drugi sindikati nisu mnogo bolji svi predsednici gledaju „svoja" posla, a da postoji jedan sindikat neki „Novi Sindikat u zdravstvu" koji je u borbi „prsa u prsa" sa Velikom Sestrom (na njima pokazuje svoju svemoć) i primerom ukazuje kako će se postupati sa svakim ko se usudi da ga pomene a kamoli potpiše pristupnicu)

Pre izvesnog perioda zamenica glavne sestre opšte medicine je bila Sandra Glavinić. Žena je doživela neopisivo urušavanje zdravlja, posle jednog incidenta, u kojem faktički nije ni učestvovala: naime, ondašnja predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović je gazeći preko živih napravila haos, zato što je na pregled pre nje ušao pacijent u kritičnom stanju (u jakom asmatičnom napadu!). Sestre koje su uvele pacijenta, su pokušale da joj objasne situaciju, a Nata je nastavila sa scenom, i naravno sa pretnjama!

Ubrzo posle toga, u prostoriju intervencije upala je tadašnja načelnica dr Milena Radosavljević i saopštila im da je zvao ministar zdravlja (nebitno koji je tada bio na funkciji), i da traži njihove momentalne otkaze! Sva sreća, naše medicinske sestre imaju Veliku Sestru koja ih je zaštitila i „samo" ih ispremeštala po drugim lokacijama Doma zdravlja. Za laika tu bi bio kraj priče, ali ovaj zaplet ima i rasplet! Pomenuta medicinska sestra Sandra Glavinić je uzgred saznala i za pljačku: da u izdatim formularima i obrascima koje dobije iz magacina uvek fali 30%! Iako medicinska sestra Sandra Glavinić nije učestvovala u incidentu sa Natom Mesarović, ova je situacija iskorišćena i ona je bila premeštena u isturenu ambulantu na Bežanijskoj Kosi, a pre premeštanja je doživela kišu napada i uvreda od dr Milene Radosavljević. Rasplet ove priče je to da je Sandra Glavinić dan posle doživela zdravstvene problema.

U ovom Domu zdravlja je upamćen i slučaj medicinske sestre Ane Svitlice, koja zbog zdravstvenih problema i operacije, otežano hoda i teže se koristi desnom rukom. Nju je dr Ljiljana Jandrić terala da radi u previjalištu, bez obzira na njenu radnu sposobnost. Ova mlada žena se bori sa posledicama svoje bolesti i nada se da će biti zdravstvenog poboljšanja, i ne želi da se prepusti na milost i nemilost sistemu i državi! Njen jedini problem je što je verovala da u Domu zdravlja ima ljudskosti i humanosti! Slično je prošla i medicinska sestra Desa Gvojić koja ima zdravstvene probleme, i ne bi smela da radi na aparatima, u buci, i posebno ne sama, pa ipak je dobila aneks ugovora i prebačena je da radi na sterilizatoru (u podrumu doma zdravlja!).

Osim neljudskog odnosa prema bolesnim kolegama, Dom zdravlja Novi Beograd, zahvaljujući nesmenjivoj Božici Novaković, postao je i poprište nezdravih međuljudskih odnosa, korupcije, nepotizma i nasilja nad zdravim razumom. Je li to priliči nekada uglednoj zdravstvenju ustanovi?

podeli ovaj članak:

Natrag