Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Bela Palanka: posle propalih aprilskih izbora, Vođa pada na još jednoj korupcionaškoj aferi

Čemu služi Vučićev Privremeni organ

Otvaranjem poglavlja 23 i 24 u Briselu, Aleksandar Vučić je i u Beloj Palanci počeo da demonstrira svoje licemerje prema građanima Srbije, ali i prema birokratama u Evropskoj uniji. Da li će Bela Palanka biti zavijena u crno? Većina Belopalančana se to pita od 6. maja ove godine, od dana kada se saznalo da će, zbog poništenih lokalnih izbora, Vlade RS imenovanovati Privremeni organ. Tim povodom, grupa građana ,,Mladost i snaga Bele Palanke - do pobede", uputila je Magazinu Tabloid svoje viđenje novonastalih prilika u ovoj opštini

Mersiha Hadžić

Vlada Srbije je na svojoj sednici, od 15 jula 2016. godine, donela Rešenje o imenovanju predsednika i članova Privremenog organa opštine Bela Palanka 24 broj 119-6338/2016. Za predsednika Privremenog organa imenovan je Goran Miljković, novopečeni član SNS, prešavši iz SDS posle poništenih izbora u maju 2016, a koji je do sada obavljao funkciju Predsednika opštine, izabranog kao kandidata Demokratske stranke na izborima 2012. godine.

On je, dakle, samo u jednom mandatu (od 2012. do 2016. godine), u maniru dobrog ,,Preletačevića", prilagođavajući se kao kameleon, uspeo da bude dobar i Đilasu i Pajtiću u DS-u, zatim Tadiću u SDS-u i na kraju i Vučiću u SNS-u.

Pre imenovanja Privremenog organa, na adresu Vlade RS i premijera Vučića, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencije za borbu protiv korupcije i centrale SNS , od strane mnogih građana i ostalih političkih grupacija, članova SNS, Opštinskog odbora i Saveta za borbu protiv korupcije OO SNS Bela Palanka, upućen je veliki broj predstavki protiv eventualnog postavljenja Gorana Miljkovića u Privremeni organ. Miljković, na primer, koristi javnu funkciju za sopstvene privatne interese snabdevajući opštinu robom preko firme svoje žene Jasmine Miljković i firmi svog rođenog brata Miroslava Miljkovića, kao i firme člana opštinskog Veća Slaviše Veljkovića. Ovo su znali svi u SNS, pa sigurno i Aleksandar Vučić.

Takođe, da su u SNS-u znali o kakvom se čoveku radi, potvrđuje i to da je u toku izbornog procesa (07.05.2016. godine), Informativna služba OO SNS Bela Palanka, izdala Saopštenje za javnost: ,,...Skandalozno je da dosadašnji predsednik Opštine i Tadićev lokalni moćnik, Goran Miljković, zajedno sa svojim ljudima, juče i danas ide od kuće do kuće deleći pakete, novac, đurđevdansku jagnjad i obećanja zaposlenja u zamenu za to da građani sutra glasaju za njega na nepostojećim i protiv zakonitim izborima..."

Građani Bele Palanke su se do prošlog petka nadali, da li će Predsednik Vlade Aleksandar Vučić, uvažiti činjenice, argumente i dokaze i na primeru najsiromašnije opštine u Srbiji, pokazati Belopalančanima i svim građanima Srbije da nije poželjno baviti se kriminalom i korupcijom. Mislili su da će Vučić staviti Gorana Miljkovića tamo gde mu je i mesto, ,,iza rešetaka".

Da li je Aleksandar Vučić, stvarni borac za red i poštovanje zakona u državi ili se samo lažno predstavlja, postavljajući Gorana Miljkovića da vodi jednu opštinu u Srbiji, sa mnogo ,, putera na glavi"? Jer, ovaj jeftini kriminalac bogati se kupujući kancelarijski papir za opštinu od svoje supruge. Institucije sistema, za koje Vučić tvrdi da postoje, a i on sam moraju dati odgovor na mnoge pritužbe i predstavke podnete protiv Gorana Miljkovića, i drugih, koji su ojadili Belu Palanku, a sebi, na račun narodnih para, stvorili lep i lagodan život.

O tome koji su konkretni primeri i šta se sve pokušalo da se stane na put korupciji i kriminalu funkcionera u Beloj Palanci iznosimo u kratkoj hronologiji događaja i specifikaciji predstavki i pritužbi, kako sledi.

1. Lokalni izbori za izbor odbornika Skupštine opštine Bela Palanka, održani 24.04.2016.god. su poništeni Rešenjem Opštinske izborne komisije br. 013-265/2016 od 27.04.2016.god., koje je postalo pravosnažno i konačno donošenjem Rešenja Upravnog suda br. II-2Už.288/16 od 30.04.2016.god.

Ponovni izbori, koji su bili raspisani za 08.05.2016. godine Odlukom Opštinske izborne komisije br.013-482/2016 od 04. 05. 2016.god., nisu održani, odnosno sprovedeni.

Na taj način, stekli su se uslovi, u skladu sa čl. 87. Zakona o lokalnoj samoupravi, da Vlada imenuje privremeni organ, koji će obavljati poslove skupštine i izvršnih organa do novih izbora za Skupštinu opštine Bela Palanka. O nepravilnostima u izbornom postupku izbora odbornika u lokalnoj samoupravi Bela Palanka blagovremeno je obaveštena Vlada Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo pravde Informacijom, predatom na pisarnici od 09.05.2015. godine, od strane članova opštinske izborne komisije.

2. Vlada RS je obaveštena Informacijom od 08.06. 2016. godine, o nedomaćinskom i kriminalnom poslovanju Gorana Miljkovića i njegovih saradnika.

Tom prilikom je Vladi stavljeno do znanja da opštinska vlast:

- nije naplaćivala budžetske prihode po osnovu naknade za korišćenje mineralnih sirovina za dobijanje građevinskog materijala. Naime, grčko preduzeće ,,Aktor", koje izvodi radove na izgradnji autoputa, nezakonito je formiralo kamenolom na opštinskoj parceli površine 62ha, za koju ne postoji ni zakup zemljišta, a kamo li građevinska dozvola. Za eksploataciju kamena, koja još uvek traje, nije uplaćen ni dinar u opštinski ( 50%) ni republički budžet ( 50%), a radi se o višemilionskim sumama. Takođe, ne vrši naplatu naknade za korišćenje mineralnih sirovina, jer je formiran još jedan kamenolom preduzeća ,,Put inženjering" Niš, koje vrši eksploataciju kamena

- prilikom gradnje mini Hidrocentrale na reci Nišavi, kod sela Vrgudinac, privatnog investitora ,,Pover gen" iz Beograda (vlasnik Žarko Zečević), izvršeno je neosnovano zauzeće oko 90 ari poljoprivrednog zemljišta na kp.872 LN 48 KO Novo Selo, koje je deo stečajne mase, u predmetu St.83/2010 Privrednog suda Niš. Takođe, zauzete su i njive privatnih vlasnika sa kojima nije rešeno pravno-imovinsko pitanje.

- u 2015 godini je izgrađen Sportsko-rekreativni centar ,,Banjica", sa otvorenim bazenom i drugim sportskim sadržajima iz sredstava IPA fondova EU. Kako nije izvršeno kompletno plaćanje radova svim podizvođačima pokrenut je sudski spor 1.P.34/2016, pred Privrednim sudom u Požarevcu.

Vođene su duple građevinske knjige, međusobno različite. Jedna od strane izvođača ,,Tončev gradnja" iz Surdulice, za potrebe investitora opština Bela Palanka, prema projektovanim radovima, a druga između podizvođača za stvarno izvedene radove. Prikazan je i plaćen rad na izradi bušotine i dovoda vode do bazena, dok je bazen u stvarnosti priključen na gradski vodovod i to bez plaćenog priključka i bez plaćanja vode. Od strane podizvođača podnete su krivične prijave Osnovnom tužilaštvu u Pirotu.

Za kupanje na bazenu su naplaćivane karte po ceni od 250 dinara (skuplje nego na Tašmajdanu u Beograd!).To se nije smelo s obzirom da su sredstva iz EU data za nekomercijalne projekte!

Zbog nenamenskog trošenja sredstava IPA fondova, može doći do raskida ugovora i zahteva za povraćaj donatorskih sredstava, što bi upropastilo budžet opštine.

- pred izbore su vršeni veliki radovi na nasipanju lokalnih puteva struganim asfaltom, bez ikakvih projekata, bez jasne evidencije učinjenih radova. Direkcija se neopravdano pred izbore zadužila za oko 20 miliona dinara. Preduzeće ,,Olimp gas" iz Bele Palanke, ovaj posao je vršilo neregistrovanim kamionima, za šta postoji više prijava saobraćajnoj policiji Pirot. Postavlja se pitanje kako je ovo preduzeće dobijalo poslove na tenderu kad je protiv istog podnošeno više prekršajnih i drugih prijava zbog nezakonitog rada sa ishodom.

- član opštinskog veća Slaviša Veljković,a sada i član Privremenog organa, iako je u sukobu interesa, preko svoje firme ,,Ferstil" iz Bele Palanke, najveći je snabdevač opštine i javnih preduzeća građevinskim materijalom..

3. Dana 15.06.2016.god. Vladi Republike Srbije podneta je DOPUNA INFORMACIJE. Dostavljeno je fotokopija više krivičnih prijava za nezakonite radnje u obavljanju javnih funkcija.Ali ni iz Stranke ni iz Vlade nikakav odgovor nije stigao .

4. Dana 23.06.2016.god., Vladi RS, obratile su se Zahtevom za uvođenje Privremenog organa u opštini Bela Palanka, skoro sve političke grupacije u Beloj Palanci: Grupa Građana, SDPS, LDP, SPS, SDS. Zahtev je upućen Vladi zbog probijanja zakonskog roka za imenovanje Privremenog organa i ujedno dat je predlog da se primeni čl.86.,st.6.Zakona o lokalnoj samoupravi,sa obaveštenjem da će se u suprotnom građanska prava tražiti na sudu. Za Privremeni organ predloženi su kandidati prema strukturi raspuštene skupštine,onako kako to reguliše Zakon.

5. Vladi RS poslata je još jedna Dopuna informacije koja je primljena je u kabinet Aleksandra Vučića dana 15. jula 2016. godine. Kao dokaz koruptivnih aktivnosti belopalanačkih funkcionera,na čelu sa Goranom Miljkovićem.

6. Međutim, tog istog dana, Vlada donosi nezakonito rešenje, po kome je, uprkos svim upozorenjima, imenovan Goran Miljković. Vlada nije vodila računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene skupštine.

Otvaranjem poglavlja 23 i 24 u Briselu, Vlada se obavezala na poštovanje zakona i borbu protiv kriminala i korupcije. Međutim, Vučić u Beloj Palanci demonstrira svoje licemerje ne samo prema građanima Srbije već i prema birokratama Evropske unije.

Ako se Vučić i izvuče iz Savamale, iz Bele Palanke sigurno neće!

A 1. Miljko persona non grata

Prilikom nedavne posete Aleksandra Vučića na otvaranju Koridora 10 od Crvene Reke do Čiflika, tadašnji predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, nije udostojio ni kratkim susretom aktuelnog premijera Vlade. Ako je takav nekulturan gest Miljkovića nagrađen ponovnim postavljenjem na čelo opštine, šta onda građani Bele Palanke da misle i o Miljkoviću i o Vučiću, pitaju se članovi udruženja građana ,, Mladost i snaga Bele Palanke - do pobede" . Za njih je Goran Miljković persona non grata u Beloj Palanci, bez obzira na stranačku pripadnost.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane