https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

Srbi i Putin

Branko Dragaš

Mnogo čitalaca su postavili slična pitanja - Zašto Putin ne osnuje stranku u Srbiji? Zašto ne finansira i podrži patriotske snage? Zašto nema svoju televiziju? Pokušaću na sva ta pitanja da odgovorim, ali prethodno moramo znati, na osnovu dosadašnjeg načina vladanja Vladimira Putina, kakav je karakter i kakva politička strategije u borbi protiv Zveri zvana Novi svetski poredak.

Podsećam na činjenice koje se moraju znati u jednoj ovakvoj raspravi.

1.) Prema mom znanju ruske istorije, nikada u ruskoj istoriji nije postojao car/carica ili predsednik Rusije koji je bio veći vizionar državnik, mudar strateg, proračunati trgovac, lukavi pregovarač, vešt političar, lično sposoban i okretan, moderan i hrabar kao što je to danas Vladimir Putin.

Još jedna osobina ga krasi: nije postao, kako to kod Rusa biva, okrutni tiranin prema svome narodu, mada ima apsolutnu vlast.

2.) Putin ima, naravno, dosta i negativnih osobina. Meni lično smetaju dve: njegovo slabo poznavanje ekonomije i velika vezanost za ljude iz mladosti, koji nisu sposobni da prate njegovu državničku viziju, a kojima on poverava velike državne poslove.

3.) Putin je uspeo, odupirući se satanističkim silama zloglasne Familije, da Rusiju spasi uništavanja i okupacije.Postao je simbol nacionalnog i državnog otpora drugih država i naroda za svojom suverenošču, nacionalnim identitetom i slobodom. Tako je njegov otpor dobio uzvišeni ljudski i planetarni smisao.

4.) Putin na vlast nije došao demokratskim izborima, nego je doveden tihim državnim udarom petrogradske grupacije KGB-a.

5.) Putin je prošao najviše škole KGB-a, obuku za špijunažu i kontrašpijunažu, pripreman je i drilovan da upravlja složenim državnim sistemima, uigravan, treniran i izvežban da bude na čelu najbogatije prirodnim resursima države na planeti-Rusije.

6.) Pošto je izrastao iz Službe, i to iz njenog pravno-političkog odelenja, naučio je da poštuje pravila Službe, zna šta je hijerarhija, komanda, odgovornost za preuzete obaveze, izvršavanje zadataka, savladao je odlično rusko i međunarodno pravo i naučen je da bude odan uspostavljenim procedurama i normama i poretku funkcionisanja države. To je važno za razumevanje njegovog karaktera u politici, jer on, na svu sreću, nije političar, nego državnik.

7.) Državno pravno obrazovanje, naučena disciplina u Službi, prirodna inteligencije, i kontraobaveštajno iskustvo u praksi su se odlično uklopili sa fer plej kodeksom borilačkih veština, pa je njegov fajterski, ulični nagon da se suprotstavi bezobraznijim i snažnijim barabama, odlučnost i odlična procena sopstvene mogućnosti, bilo ukroćeno njegovom svešću o svojoj izuzetnoj istorijskoj odgovornosti, ne samo za sudbinu ruske države i nacije, nego i za sudbinu porobljenog čovečanstva od strane neoliberalnih tirana.

8.) Ukrajina je bila smrtonosna zamka za Putina, ali on je prozreo tu prljavu i nameštenu igru okrutnih krstaša i vešto je izbegao postavljenu zamku. Nije poslao armiju u Ukrajinu, kako su tražile napaljene srpske estradne patriote, jer bi to bio nedozvoljen upad jedne suvere države u teritorijalni integritet druge međunarodno priznate države, što bi Putina dovelo u velike nevolje i on bi bio optužen za izazivanje novog svetskog rata. Ne treba da bi gangsteri sa Vol Strita jedva dočekali taj ratni scenario. Putinovo strpljenje se danas isplatilo. Ukrajina je pred raspadom.

9. Slučaj Ukrajine je pokazao njegovu doslednost i istrajnost. Ostao je veran porobljenom ruskom narodu u Ukrajini, nije ih izdao kao nesretni Milošević sve Srbe preko Drine, čvrsto je stao uz njih, pošto su oni bili odlučni u svojoj borbi za nezavisnost i suverenost, protiv nacističkog režima u Kijevu. Istovremeno pokazao je da se ruski medved budi iz dugog sibirskog sna i da ima oštre zube.

10. Vraćanje Krima u sastava RF, Putin je uradio legalno, nakon održanog referenduma, kada je sumanuti Hruščov poklonio Krim Ukrajini 05.02.1954 i nikakvog referenduma nije bilo, dok je 96,6% građana Krima glasalo da se vrate Rusiji.

11. Putin je naložio da se rekonstruiše i dogradi džamija u Moskvi, koja je postala najveća džamija u Evropi, čime je pokazao da želi jedinstvo Rusije, bez obzira na nacionalnu i verski pripadnost.

12. Putin nije intervenisao u Libiji iz dva razloga : prvi,potpuno odsustvo operativne vizije i strategije Gadafija, koji nije razumeo promene u svetskoj politici i drugi, Putin još nije bio vojno spreman da se sukobi sa nasilničkom politikom NATO zlikovaca i morao je da kupuje vreme u čemu se on izveštio od dolaska na vlast.

13. Sirija je bila prekretnica, Staljingradska bitka u odbrani čovečanstva od pobesnele Zveri Novog svetskog poretka.Ono što je presudno važno da naglasim, Putin je otpočeo vojnu intervenciju na poziv Asada, legitimnog predsednika Sirije i tako je dobio međunarodnu legalnost za vojni angažman ruskih trupa u Siriji.

14. Avantura sa Erdoganom je poslednji pokušaj ratnih krstaša iz Vašingtona da isprovociraju Putina i da ga uvuku u rat, ali Putin je prozreo taj prljavi i namešteni scenario i ostao je pribran, da bi, nakon lažnog državnog udara, provalivši foliranje Sultana, primorao ga da dođe u Moskvu i da se pokloni ruskom imperatoru.Tako je Putin primorao Erdogana na saradnju, drži ga na uzdi i koristi ga da kontroliše muslimane na Balkanu i Bliskom istoku.

15. Projekat Evroazijske unije postaje danas tržište koje ima najveće potencijale za privredni rast. Udruživanje u takvu zajednicu, koja poštuje suverenost svake članice, gde nema briselskih komesara, koji nameću svoje birokratske interese, pokazuje se modernijim oblikom privrednog i političkog povezivanja država. Putin je uspeo da dobije za saveznika moćnu i sverastuću Kinu, ne samo u dobrosusedskim odnosima država, nego i kao značajnog partnera u suprotstavljanju Vašingtonu.

16. Uzdizanje zemalja BRIKS-a i Šangajske organizacije za saradnju su pokazali odličnu strategiju Putina da se menja unipolarni svet i da se što više država uključe u borbu protiv američkog globalnog kolonijalnog imperijalizma.

17. Trampova pobeda, dobijena na legalan način, bila bi nemoguća bez velike podrške Putina koji je, pobedom Trampa, privremeno uspeo da smanji intenzitet sukoba sa Vašingtonom i koji ponovo dobija dragoceno vreme da još više ojača i spremno dočeka odlučujuću bitku sa silama Zla.

18. U ovoj godini očekujem, već se uveliko na tome radi, da Putin kruniše svoju politiku pobedom nacionalnih kandidata u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, a kada se to dogodi, onda je potpuno jasno da će Brisel morati da proglasi bankrot. U Bugarskoj, Moldaviji, Estoniji i Mađarskoj pobeđuju nacionalne političke snage, koji ustaju protiv Vašingtona i koji se okreću Rusiji,

19. Ponuda Volksvagenu da otvori svoju fabriku u Rusiju i da tako izađe iz sadašnjih problema, nametnutih od strane Vašingtona, samo je dokaz Putinove veštine i ingenioznosti u vođenju državne politike. Ako smo sve ovo razumeli, onda sada pišem o odnosu Srba i Putina i odgovaram na sva postavljena pitanja.

1. Prema mojim saznanjima, Putin gaji bratske odnose prema Srbima i ima visoko poštovanje za vekovne žrtve koje su Srbi podneli u borbi za svoju slobodu i nacionalni identitet, pa će srpsko pitanje da se rešava u sklopu ruskog pitanja u svetskoj politici.

2. Istina je da Srbija ne bi danas bila celovita da se Rusija nije uzdigla i da Putin nema takav odnos prema Srbima, jer bi nas satrapi iz Brisela i Vašingtona sigurno odavno satrli i sveli na Beogradski pašaluk, što je krstaška politika stara najmanje dvesta godina.

3. Putin nema nameru da Srbiju pretvori u rusku guberniju, niti je naš nacionalni interes da Srbija postane ruska gubernija. Sve ostalo su laži i podmetanja zlobnih malograđanski EU fanatika iz Kruga Dvojke

4.Politička kvazielita Srbije je diletantska, istorijski neodgovorna, politički nepismena, šarlatanska, šibicarska i palanačka. Nisu razumeli istorijske tokove. Nisu razumeli šta se događa u svetu. Godine 1989., nakon pada Berlinskog zida, okreću se pijanom Jelcinu i brane komunizam, a godine 2016, umesto pobednika Trampa, finansiraju i podržavaju Zlu ženu.

5. Srpska politika od Petooktobarske kontrarevolucije do danas je izuzetno antiruska, okrenuta isključivo Briselu i Vašingtonu, koja u Rusiji ne vidi saveznika, nego neprijatelja a Putina smatraju azijatskim despotom.

6. Svi lični pokušaji Putina da pomogne srpskim političarima na vlasti od nedoslednog šibicira Đinđića do servilnog izdajnika i ludaka Vučića nisu urodili plodom, jer nalogodavci iz Brisela i Vašingtona to nisu dozvoljavali.

7. Uprkos takvom stavu srpske politike prema Putinu, on nastavlja da brani Srbiju. Njega zanima da Srbija ostane nezavisna i suverena država. Njega ne zanima ko vlada Srbijom, to je izborna volja građana,njega zanima odbrana države Srbije. To je, kao što sam pokazao, u skladu sa njegovim poimanjem međunarodne politike.

8. Putin je legalista i direktno se ne meša, kao što rade Vašington i Brisel, u unutrašnje stvari neke države.To je bitna razlika između Putina i krstaša, koju ne žele da vide ostrašćenu Eufanatici.

9. Putin neće da osnuje svoju stranku u Srbiji i da povredi pravo naroda na samoopredeljenje. Putin čeka da se mi sami izborimo sa svojim problemima i čeka da se formira jaka rodoljubiva lista poštenih, pravdoljubivih, radnih i čestitih građana Srbije, koji će postati velika demokratska snaga za sistemske promene politike u Srbiji. Pregovarati sa usitnjenim i proždrljivim patriotskim estradnim rusofilima, koji čekaju da dobiju pare, kako bi ih pokrali, nije vredno jednog velikog državnika koji danas rešava sudbinu čovečanstva u odbrani za slobodu i pravdu država i naroda.

10. Parazitske posvađane patriotske snage u Srbiji čekaju da ih Putin i Rusija dovedu da vladaju Srbijom. Niti te političke hulje trebaju Srbiji, niti trebaju Putinu niti Rusiji.

11. Problem, gospodo drugovi, nije u Putinu i Rusiji, nego u nama. Sve dok mi ne pokažemo da zaista razumemo svetske istorijske tokove, sve dok smo podeljeni i posvađani, bolesno sujetni i zavidni, dok gledamo samo svoje sitne, lične interese,dok nismo spremni da se udružimo u odbrani i spasu Srbije,teško da će nam Putin i Rusija moći da pomogne. Lično sam protiv takve pomoći, jer nam ona samo otežava sadašnju političku situaciju i dovodi na vlast neke nove prevarante. To nam svakako ne treba.

12. Zalažem se, na kraju, da se usmerimo na naše unutrašnje probleme i da iznađemo snage da pobedimo sami sebe, svoju bolesnu sujetu, narcisoidnost i političko ludilo, da interes Srbije i naroda stavimo ispred našeg pojedinačnog interesa i da ova generacija danas koja živi, bez obzira na godine starosti, iznese svoju istorijsku obavezu i narednoj generaciji ostavi državu Srbiji u mnogo boljem stanju. Da li će se to dogoditi? Mora! Uprkos svemu, svi istorijski uslovi su se stvorili da Srbija napravi suštinski zaokret.

I naš javni rad mora da bude na razumevanju građana u kom dobu živimo. To nazivam - natapanje! Posle natapanja dolazi buđenje i pobuna. Stanje u državi je neizdrživo. Građani su na potezu. Ono što mi moramo da uradimo, ne smemo da tražimo od Rusije i Putina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane