Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ispovest

Leskovac: bivši gradonačelnik Gojko Veličković pokrao pare a bivšu sekretaricu "pustio niz vodu" da robija umesto njega

"...Bila sam mu i sekretarica i podvodačica!"

Bivša sekretarica nekadašnjeg gradonačelnika Leskovca Gojka Veličkovića, Jelena Mitić, osuđena je najpre na deset, pa kasnije na pet godina zatvora u aferi nazvanoj "Socijala", zbog otimačine novca iz budžeta namenjenog za socijalna zbrinjavanja. U pismu upućenom Magazinu Tabloid, Jelena Mitić opisuje kakve je sve poslove obavljala za Veličkovića i kako joj je "smešten slučaj", iz koga je on izašao neoštećen. Naime, Veličković je bio gradonačelnik Leskovca (2003-2006. godine) i za to vreme su protiv njega vođena četiri krivična postupka i žalbeni postupak kod Apelacionog suda u Nišu, a u vezi presude deset godina zatvora za zloupotrebu službenog položaja tokom 2015. godine. Uprkos tome, 12. decembra 2012. godine, Veličković je postao pomoćnik gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. A, njegova nekadašnja sekretarica, koja za sebe tvrdi da mu je bila i podvodačica, čuvar njegovih ljubavnih tajni i kurir za prljave poslove, mora u zatvor. Magazin Tabloid objavljuje njenu ispovest u kraćem obliku.

......

Zovem se Jelena Mitić, osuđena sam na pet godina zatvora kao i još par ljudi, načelnik finansije, šef odseka mesnih kancelarija i još dve osobe kao pomagači u aferi zvanoj "Socijala". Suđenje je trajalo 11 godina i ispitano je više od 500 ljudi...Ja sam, uz obećanje da će sve biti u redu, štitila tadašnjeg predsednika opštine Gojka Veličkovića, na njegovu reč i ćutala o njemu kada su me ispitivali u privrednom kriminalu. Naivna sam bila, jer, osim mojih poslova, radila sam i druge poslove koji nisu imali veze sa mojim radnim mestom...Na primer, rentirala mu stanove za ljubavnice (moja drugarica Marina Arsić, odbornica koja je takođe oslobođena). Ja sam rentala stanove, čekala i imala odnos sa njim kao sa čovekom od poverenja zarad posla.

Tada, 2004. godine, biva probijen budžet zbog prekomernih davanja socijalnih sredstava (za šta postoji centar za socijalno) ali i tu su ga oslobodili kao i komunalca kome je plaćao sredstvima iz socijalne zaštite. Znam da se davalo i da je tražio ljude za reizbor i načelnik ga je valjda upozorio, jer je imalo iz drugih opština, što ne pije vodu, ali sve u svemu, on je to ne znam kako zataškao. Već 2005. godine, pred skupštinu, znajući da žele da ga skinu, on kreće da napada nas i zove organe gonjenja.

Ja ne potičem iz neugledne porodice. Svi u ovom kraju za nas znaju. Veličković je tada i mom ocu i mojoj majci govorio da mora "prvo sebe da spasi pa onda mene".

Tako odlazim u istražni zatvor, a on mi poručuje da budem strpljiva i da će sve biti u redu. Naravno, advokat (izvesni Đušić) dobija novac za odbranu ali i "da me stiša". Meni više ništa nije bilo jasno. U tom periodu, Veličković je bio pred hapšenjem ali je u međuvremenu uspeo da sa svojim zamenikom i načelnikom da falsifikuje neku dokumentaciju koja ga je teretila.

Nakon 11 godina i promene sudije, sudija Višeg suda, Milomir Aleksić, donosi presudu: dobijam 10 godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja a kasnije se to preinačilo u prekoračenje službenih ovlašćenja...Upućena je žalba Apelacionom sudu i predmet se vraća se na ponovno suđenje. Na ponovnom suđenju se ništa ne događa, niko ne ukazuje na bilo kakvu moju krivicu.

Kao sekretarica, bila sam zadužena pečatom i bila samo pion koji je osim svojih redovnih poslova, morao da radi i prljave privatne poslove predsednika opštine Gojka Veličkovića i gospođe Marina Arsić, za koje ima dokaza da su nezakonito uzimali državni novac. Naravno, on je čovek koji je kontrolisao sredstva i budžet može biti oslobođen, mada dokazi protiv njega postoje.

Sa druge strane, mene niko neće da sasluša, jer je sudstvo dobilo svoje. Svi su tu bili korumpirani: od sadašanjeg gradonačelnika člana SNS-a, Gorana Cvetanovića i SPS-a, pa do ljudi iz Višeg suda i sudije Milomira Aleksića i Apelacionog suda sa Edvardom Jerinom. Motiv za opstrukciju mog slučaja je jasan (istina bi dovela do njihovog opoziva)

Tražila sam i odlazak na poligraf. Molili su me da se ne obraćam javnosti, pa će mi pomoći...Ali kada je moj otac umro svi su zaćutali...Spremna sam da se istina sazna, da svi plate cenu koju treba da plate. Uprkos tome što znam da ostavljam bolesnu majku (i ne znam kako će ona sama) i da ja imam ozbiljne zdravstvene probleme, želim da se istina sazna:

Ja sam bila sekretarica Gojka Veličkovića i njegova podvodačica koja ga je štitila i "pokrivala" dok je on bio sa ljubavnicom. Ja sam im nosila novac, vodila na abortuse i mislila da će me stvarno zaštiti od sudskog gonjenja.

Veličkovićev šef kabineta Predrag Pešić danas ima privatni Fitnes centar je bio taj koji je uzimao novac, ali je pristao na saradnju sa policijom pa mu je sve oprošteno.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane