Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Šta Vučića čeka nakon zahteva američkih senatora da se istraži trošenje američkog novca u održavanju i svrgavanju nekih režima na Balkanu

Mnogo prevara za mnogo dolara

Ono što je američki predsednik Donald Tramp obećao, to i sprovodi. Ovih dana jedna od glavnih tema u Vašingtonu je zahtev grupe senatora upućen državnom sekretaru za spoljnu politiku SAD Reksu Tilersonu, da istraži kako su finansirani pojedini režimi na Balkanu, a kako su drugi rušeni novcem američkih poreskih obveznika i kakvu ulogu u tome ima Džordž Soroš. Jedno je sigurno, istraga je došla i do pitanja, kako je Vučićeva vlada finansirala kampanju Hilari Klinton i šta je on očekivao za uzvrat. Vreme pred nama će dati odgovore i na ova pitanja.

Nikola Vlahović

Šest uglednih američkih senatora zatražili su prvom polovinom marta meseca ove godine od novoimenovanog državnog sekretara za spoljnu politiku, Reksa Tilersona, da hitno, bez odlaganja, pristupi temeljnoj istrazi trošenje američkog novca na Balkanu, pre svega u Makedoniji i Albaniji, ali i u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Među potpisnicima pisma je i nekadašnji republikanski kandidat za predsednika SAD Ted Kruz, zatim Majk Li iz Jute, Džejms Inhof iz Oklahome, David Pardu iz Džordžije, Tom Tilis iz Severne Karoline i Bil Kesidi iz Lujzijane. U ovom dramatičnom pismu, posebno je istaknuto da državni sekretar Tilerson, obrati pažnju na činjenicu da su američke ambasade u Makedoniji i Albaniji (a, takođe i u Sarajevu, Beogradu i Podgorici) "...godinama aktivno intervenisale u političkom životu tih država".

Državni sekretar SAD Tilerson suočio se i sa insistiranjem da sve bude istraženo što pre, jer su senatori rekli i ovo: "...Tražimo neodložnu istragu o trošenju američkog novca u Stejt departmentu i Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) kako bi se podržale levo orijentisane političke grupe i ta opcija nametala suverenim državama. Jedna od takvih grupa koja je primala novac preko USAID-a je Otvoreno društvo, fondacija iza koje stoji Džordž Soroš".

Odmah po prijemu tog pisma, među domaćim (američkim) i stranim novinarima u Vašingtonu, počele su spekulacije da se radi o novcu koji je Džes Bejli, američki ambasador u Skoplju, zajedno sa čuvenim berzanskim mešetarom i predvodnikom najgoreg globalističkog zla, Džordžom Sorošem, "investirao" u rušenje vlasti u Makedoniji, za koju je Obamina administracija tvrdila da je "proruska". Međutim, to je bio tek vrh ledenog brega, jer je ova istraga koju je, po svemu sudeći naručio lično Donald Tramp, već prvih dana otkrila strašne stvari. Na primer, da je tokom rušenja Miloševićevog režima, otimačine Kosova i Metohije, finansiranja američkog vojnog potencijala u ovoj otetoj srpskoj pokrajini i finansiranja nove albanske vlade u Prištini, potrošeno, najmanje dvadeset milijardi dolara! Da je za skoro dvadeset godina Amerika potrošlia više od 70 milijardi dolara u Bosni i Hercegovini.

Utvrđeno je da je Soroš u "projekat" rušenja makedonske vlade zvanično uložio najviše deset procenata onoga što je dala američka vlada, ali je istraga do sada pokazala da je on trošio novac iz američkih državnih fondova, te da je njegovo "mešetarenje" i ulaganje u razne "humanitarne aktivnosti" i ljudska prava, obična prevara iza koje je godinama stajala porodica Klinton i njima slični američki "liberali" sa fašističkim idejama.

Od prvih vesti iz Vašingtona da je Džordž Soroš platio za rušenje legalno izabrane vlasti u Makedoniji, pa do vesti koje se tek polako pojavljuju, a u kojima se kaže da će biti istraženo i finansiranje predizborne kampanje Hilari Klinton od strane nekih vlada sa Balkana (među kojima je i Vučićeva vlada, jer je, kao što je poznato oteo novac iz budžeta Srbije i stavio ga njoj lično na raspolaganje, a takođe pokušao i da je podmiti kako bi bio primljen kod Obame). Prvi rezlutati istrage govore da je Vučić od Hilari Klinton očekivao za uzvrat podršku. Kako političku tako i finansijsku.

Grupa američkih senatora koja je zahtevala od državnog sekretara Tilersona hitnu istragu o finansijskog uplitanju SAD u poslove pojedinih balkanskih zemalja, a posebno ulogu Džordža Soroša u tome, osvrnula se i na stanje u Albaniji i na Kosovu, gde su konstatovali da je stanje više nego problematično, posebno kad su u pitanju razne terorističke i islamističke aspiracije. Uticaj dosadašnjih vlada SAD je opisan kao "razočaravajući" jer on nije doveo do stabilizacije i unapređenja situacije u tim državama, već naprotiv.

U obraćanju Reksu Tilersonu senatori ističu da je u Albaniji zabeležen rast korupcije, šverca narkoticima i organizovanog kriminala. Kaže se i to da je Kosovo velika obmana, da je u pitanju takođe "pogrešan projekat" koje su prethodne vlade SAD podržale.

„Tokom proteklih nekoliko meseci, izabrani zvaničnici i politički lideri stranih država susretali su se sa mnom prenoseći mi razočaravajuće vesti o američkim aktivnostima u njihovim državama. Tu su i izveštaji da diplomate favorizuju svoje političke miljenike, novcem USAID-a se podržavaju ekstremni, a nekada i nasilnički politički aktivisti, a američke vlasti rade na marginalizaciji umerenih i konzervativnih lidera" - ističe se u pismu američkih kongresmena.

Tilerson je takođe upozoren da su, na primer, aktivnosti na reformi pravosuđa u Albaniji takve da faktički samo jačaju poziciju aktuelnog premijera Edija Rame i daju mu potpunu kontrolu nad organima države koji provode zakone.

Zanimljivo je i da su senatori već pisali ambasadorima SAD u Makedoniji i Albaniji i upozorili ih na pomenuto stanje. No, navedeno je da odgovori koji su dolazili, posebno iz Makedonije, nisu bili od pomoći.

Svakako je najzanimljiviji zaključak ovog pisma u kome se kaže: "...Najštetnija posledica američkog mešanja na ovaj način, je tako snažno stavljanje američkih vlada na jednu stranu, te da dolazi do ogorčenja kod mnogih građana tih zemalja koji tradicionalno podržavaju snažne veze sa SAD...".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane