Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Naprednjaci u Vojvodini "upregnuli" Šešeljeve radikale za svoje potrebe

Lažni Vojvoda pomaže lažnom Vođi

Srpska napredna stranka u Vojvodini (kao uostalom i u ostalim delovima Srbije) ima samo jednu ideologiju: ostati na vlasti i nastaviti sa pljačkom. U ovome im se sve više pridružuju članovi satelitskih stranaka, kao što je SRS. Možda su politički različiti, ali su finansijski svi oni ujedinjeni.

Arpad Nađ

Grupa osnivača Srpske napredne stranke u Vojvodini nedavno se potpisniku ovog teksta žalila da stranačko rukovodstvo radi za svakog ko im plati i da im je novac jedina ideologija. Miloš Egić iz Novog Sada je koordinator SNS zadužen za Južnu Bačku. Na počecima svoje naprednjačke karijere on je 2011. i 2012. Milošu Vučeviću na ruke davao 200 evra mesečno „za rad stranke". Njegov brat Srđan je već dugo u Demokratskoj stranci i direktor je Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Sa te pozicije on je organizovao i vodio kampanju za izbor Dragana Šutanovca na mesto predsednika DS-a i u stranačke svrhe zloupotrebio pokrajinsku ustanovu kojoj je na čelu. Brat Miloš mu je, međutim, pružio zaštitu da ne bude smenjen, jer obojica imaju iste finansijske interese, bez obzira u kojoj su stranci.

Predsednik opštine Bačka Palanka je Mita Lačanski, nekadašnji funkcioner DSS-a, a sada SNS-a. Na čelo opštinske Uprave za finansije on postavlja Slobodana Prpu, čoveka bez ikakvog stranačkog pedigrea, ali zato sa podebelim policijskim dosijeom. Slobodan je još kao student bio osumnjičen za dva pokušaja silovanja, a kao opštinski kadar zadužen za poljoprivredu proneverio je 15.000 evra budžetskog novca, što mu je bila i najvažija preporuka za mesto načelnika, jer se ljudima koji imaju putera na glavi lako manipuliše.

Za proslavu Dana opštine Bačka Palanka izdvaja se samo 700.000 dinara, ali se zato za renoviranje i opremanje prostorija odbora SNS-a daju četiri miliona dinara. Pevačica Tanja Banjanin je za nastup pred desetoro zalutalih građana na dočeku Srpske nove godine dobila 700.000 dinara, ali upućeni tvrde da je ona tu sumu morala da podeli sa Prpom i njegovim ljudima.

Miroslav Sićević ni sam više ne zna u kojoj je stranci i na kojoj funkciji do sada sve bio. Navodno je magistrirao na Kosovu, a jedino je stručnjak za malverzacije. Bio je u radikalima, zatim je prešao u DSS i na kraju se skrasio u SNS-u. Sve vreme je na funkcijama u javnim preduzećima, sada je direktor JP „Standard". Još dok je bio u DSS-u uzeo je za sebe građevinsko zemljište kod fabrike „Nektar" . Balansirajući između stranaka on je „zaradio" dva stana i ženu zaposlio u MTS-u u Novom Sadu.

Javni pravobranilac u Bačkoj Palanci, Olga Pališaški, je nekada bila u SPS-u, pa je prešla u Pokret socijalista, a danas je najviše aktivna za potrebe SNS-a. Njoj su potrebne sve moguće veze sa strankama kako ne bi dospela u zatvor. Dva stana i kuću je „zaradila" mahinacijama, kao što je priznavanje opštinske krivice zbog ujeda pasa lutalica. Bačka Palanka je, zahvaljujuću njoj, svetski šampion po broju ujedenih po glavi stanovnika. Odšteta koja se tako isplaćuje deli se između stranaka u sporu. Bivši predsednik opštine Aleksandar Đedovac, zvani Aca Lažov, o svemu ovome je odlično obavešten i po njemu je javno pravobranilaštvo odobravalo isplate odštete i osobama koje nisu ni znale da su ujedene, a umesto njih je novac podizao neki od advokata koji rade sa Olgom Pališaški.

Dragan Ranđelović je takođe funkcioner SRS iz Bačke Palanke, a njegov pretpostavljeni u stranačkoj hijerarhiji je Milorad Mirčić, istovremeno predsednik radikala u Južnobačkom okrugu i šef virtuelnog pokrajinskog odbora SRS-a. Bilo bi zato normalno da on sa Mirčićem razgovara o predstojećim izborima i strategiji stranke, ali umesto toga Ranđelović se Mirčiću iza leđa dogovara direktno sa Vojislavom Šešeljem, što je potvrdio i jednoj devojci sa kojom se duže vremena dopisuje u ljubavnom zanosu, verujući da je ona maloletna.

U porukama poslatim krajem februara Ranđelović navodi kako poseta Šešelju nije imala nikakve veze sa Mirčićem i da je bila radna kako bi se razgovaralo o predstojećim izborima. Očigledno da Šešelj formira novu strukturu SRS-a u Vojvodini, mimo Mirčića koji je ionako više puta pokazao da ga stranačka disciplina mnogo ne interesuje. Tako naprednjaci sada u Vojvodini mogu da biraju sa kojom će od dve postojeće struje među radikalima da sarađuju, jer se i Mirčićevi i Šešeljevi ljudi nude bukvalno na svakom koraku.

Čedomir Stojanović, predsednik Opštinskog odbora SRS iz Bačkog Petrovca, je posle 15 godina odlučio da napusti stranku, kako sam kaže, jer je ona postala politički privezak SNS-a. Na šrošlim parlamentarnim izborima je snimio izbornu krađu naprednjaka i materijale poslao centrali radikala, ali nikada ništa nije bilo preduzeto. Očigledno je vrh SRS-a dobijene dokaze razmenio sa SNS-om za direktorska mesta u javnim preduzećima, sa kojih mogu unosno da se kradu budžetska sredstva.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane