Natrag

Na nišanu

Povodom istupa predsednice vlade Poljske, Beata Šidlo, o nasilnom pokušaju Nemačke i EU da primeni "politiku otvorenih vrata" prema migrantima iz arapskih zemalja

"Nećemo učestvovati u ludilu briselskih elita!"

Mada već decenijama Evropa trpi zbog liberalne politike prema migrantima iz afroazijskih zemalja, pre svega iz islamskih režima, nasilje nad evropskom kulturom i civilizacijom koje sprovodi politika Angele Merkel, sa takozvanom "politikom otvorenih vrata" prema milion i po novopridošlih migranata, pre svega iz Sirije, Iraka i Avganistana, za mnoge države u Evropskoj uniji postalo je nepodnošljivo. Zbog toga se 24. maja ove godine, oglasila predsednica vlade Poljske, Beata Šidlo, dramatičnim apelom u kome je između ostalog opomenula evro-birokratiju da je ne čeka ništa dobro i da će, ako ne ustane sa kolena, "svakodnevno oplakivati svoju decu", misleći na stalne terorističke napade islamista u EU.

Nikola Vlahović

Poljska premijerka Beata Šidlo izazvala je pravu pometnju među samozadovoljnim, sitim i korumpiranim političarima u Briselu, kad je 24. maja odjeknula njena izjava da Poljska neće prihvatiti da je Evropska unija ucenjuje da prima izbeglice.

Uprkos opštem medijskom napadu koji je odmah okrenut protiv nje, čak i od nekih medija u njenoj državi, gospođa Šidlo se nije mnogo potresla nego je odlučno stala u odbranu stavova svoje vlade, rekavši da Poljska odbija da učestvuje "u ludilu" briselskih elita i utopiji "otvorenih granica", a Evropu je pozvala da se posle napada u Mančesteru "digne s kolena jer će u suprotnom ubuduće svakodnevno oplakivati svoju decu".

I dok su je odmah, svom silinom napali iz centara globalističke propagande, premijerka Šidlo je tokom debate u poljskom Sejmu (Skupštini) o smeni ministra odbrane, rekla i ovo: "...Imam dovoljno hrabrosti da postavim političkim elitama u Evropi pitanje: Kuda idete? Kuda smeraš, Evropo? Digni se sa kolena, trgni se iz letargije..."

Predsednica vlade Poljske Beata Šidlo optužila je evropske političke elite da su zaslepljeni navodnom političkom korektnošću i da ne vide najveću pretnju po evropsko zajedništvo. Brojkama i činjenicama, napala je utopiju nekontrolisanog otvaranja granica. Ceo događaj je prenosila poljska državna televizija (TVP) u direktnom prenosu i njen govor je naišao na veliko odobravanje među njenim sunarodnicima ali i šire u istočnoj Evropi, u Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj...

Iz govora Beate Šidlo zapadni mediji su posebno izdvojili deo u kome ona kaže: "...Poljska ne pristaje ni na kakve ucene od Evropske unije. Nećemo učestvovati u ludilu briselskih elita. Mi želimo da pomažemo ljudima, a ne političkim elitama. Vlada stranke Pravo i Pravda smatra da je pomoć najefikasnija tamo gde je problem počeo. Želimo da pomažemo i povećaćemo humanitarnu pomoć...Ali, bezbedna Poljska je veliki zadatak i ne sme se zloupotrebljavati za tekuće političke izgrede. Ne sme se to raditi, mir i bezbednost ne smeju nikada da budu taoci političkog cinizma. Mi obnavljamo postepeno bezbednost i nećemo dopustiti da poljska deca ne mogu bezbedno da odu u klub, školu ili na igralište".

Opoziciona stranka Savremena podnela je zbog njenog istupa zahtev Odboru za etiku Sejma poljskog parlamenta da premijerku kazni zbog vređanja saveznika i partnera u Evropi i toga što, kako je navedeno, sramno povezuje teroristički napad u Mančesteru sa raspravom o smenjivanju ministra odbrane.

Pristalice politike Angele Merkel u Poljskom Sejmu, napale su premijerku Šidlo da "postaje nova Marina Le Pen" te da "vređa sve opozicije, Poljake, Poljakinje, Evropljane", ali je najšira javnost u Poljskoj oduševljeno prihvatila njeno izlaganje.

Ovaj "incident", kako ga je nazvala sva trulo-liberalistička propaganda izazvao je neke od vodećih intelektualaca u Poljskoj da podsete na činjenicu kako je poljski vojvoda Jan Sobjeski, odbranio Evropu od otomanske najezde pod Bečom, te da ni danas, posle toliko vekova, nikakva stvarna kulturološka harmonizacija muslimana u evropske standarde i vrednosti, nije moguća, te da čak i oni koji su rođeni u bilo kojoj evropskoj državi, ne doživljavaju tu državu kao svoju, navodeći primer terorista koji su rođeni u Francuskoj, Engleskoj, Belgiji...

Poštovaoci velikog i hrabrog istupa poljske premijerke, podsećaju da su za islamske teroriste hrišćani krvni neprijatelji i njihov cilj jeste uništenje evropske civilizacije, pa između ostalog u komentarima na ovu goruću temu kažu: "...Što god smo mi tolerantniji, oni su agresivniji...Dovoljan je primer Makedonije, Srbije, Kosova i Metohije, gde je njihov cilj nasilno otimanje teritorija od hrišćana. Ako se to u korenu ne saseče, slediće nam duga i teška borba za opstanak evropskih vrednosti življenja.

Češka državna televizija, podsetila je i na neka demografska kretanja (povodom događaja u poljskom Sejmu) pa je objavila i jedno opominjuće istraživanje. Naime, u Africi će do kraja veka biti barem još 400 miliona ljudi, čak i u najgorem scenariju totalnih ratova, bezakonja, gladi i bolesti. U kakvim-takvim mirnodopskim uslovima koji su danas na sceni, sledi brzi demografski bum od četiri milijarde stanovnika na afričkom kontinentu! Nakon toga, u bilo kojoj opciji, najmanje 200 miliona njih će krenuti ka evropskom kontinentu! Sličan trend dolazi iz pojedinih islamskih država sa azijskog kontinenta. Cilj jeste da se promeni etnički, verski i rasni sastav Evrope. Čiji cilj? Islamski? Cinostički? Američki? Bilo čiji da je, ovakva politika vodi ka ubrzanom uništenju bele rase i hrišćanske civilizacije.

Već sada se vidi da su bivša predgrađa velikih evropskih centara u kojima žive mase migranata "umreženi" daljom urbanizacijom i masovnim useljavanjem, u čemu im administracija u Berlinu i Briselu izdašno pomaže. Evrope u Evropi je sve manje, a azijata i afrikanaca sve više. To svako vidi ali samo retki smeju da prekrše suludi zavet na "političku korektnost". Utopija "otvorenih granica", Britanija koja je napustila Evropsku uniju, sve dublja i neizvesnija kriza na Balkanu, opadanje privrednog rasta u Nemačkoj i otvoren sukob nekih zemalja EU protiv politike Angele Merkel, to su nove okolnosti na koje treba računati. U suprotnom, kao što reče predsednica Vlade Poljske, ne čeka nas ništa dobro. To posebno važi za Srbiju koja je u svojoj burnoj istoriji uvek branila Evropu od azijatskih najezda i uvek plaćala najskuplju cenu za to.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane