Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Poljoprivreda

Zbog mafije u Ministarstvu poljoprivrede, izvoz mesa iz Srbije doveden u pitanje

Prazne farme i umrla sela

Nije daleko dan kad će Republički zavodu za statistiku objaviti da Srbija ima još tri krave, dve ovce i par hiljada vakcinisanih svinja u stočnom fondu, a da narod jede GMO hamburgere u Mekdonaldsu. Vučićeva propaganda uporno izdaje lažna saopštenja o tome kako je porastao izvoz mesa iz Srbije u Rusiju, a činjenice govore suprotno. Naime, pomor preostalog stočnog fonda je u toku. Za dvanaest godina koliko je sadašnji načelnik odeljenja za zdravstvenu zaštitu i zaštitu dobrobiti životinja harao u Ministarstvu poljoprivrede, čak desetak teških i opasnih epidemija napadale su ionako ugroženi stočni fond. U međuvremenu, on je svojim kriminalnim odlukama o masovnom vakcinisanju doveo do toga da i Evropska unija i Ruska federacija više puta blokiraju ili vraćaju zaraženo meso iz Srbije. Gde je tome kraj?

Piše insajder: Muva zunzara

Ruska federacija je, pre više od tri meseca uputila srpskom Ministarstvu poljoprivrede upitnike na koje je trebalo odgovoriti radi poboljšanja robne razmene, odnosno lakšeg izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju. Upitnici još uvek nisu kompletirani, jer načelnik odeljenja za zdravstvenu zaštitu i zaštitu dobrobiti životinja, Budimir Plavšić nije odgovorio na pitanja koja se odnose na oblast za koju je on nadležan.

Pitanja su postavljena o tome šta rade naši organi, kako suzbijaju zarazne bolesti životinja. Koje su radne procedure. Šta se u Srbiju uvozi od hrane i odakle. Da li je prisutan GMO u ishrani stoke. Odgovori koje šaljemo u Rusiju nisu možda najbolja reklama za našu zemlju, ipak gotovo svi službenici su odgovorili u najkraćem roku, dok Plavšić nije ni počeo da popunjava upitnike. Tačnije rečeno, ako i bude odgovorio ikada na pitanja upućena iz Rusije, Plavšić će morati da objasni kako to da je on punih dvanaest godina načelnik za epizootologiju, i da se za tih dvanaest godina bukvalno svake godine suzbijaju barem dve epidemije zaraznih bolesti životinja! Dvanaest godina se vakcinišu svinje protiv svinjske kuge, dok se svuda u svetu suzbijanje svih oblika kuge svinja obavlja za dve i po godine!

Plavšić je više puta optužen da zapravo uzima procenat od uvoza vakcina i da mu je zato u interesu da se sa vakcinacijom životinja nikada ne prestane! Setimo se samo da su po njegovim instrukcijama goveda vakcinisana vakcinom protiv plavog jezika koja nije bila registrovana čak ni u zemlji proizvođača. Najnormalnija je stvar da on i savetnik Aleksandra Vučića za poljoprivredu Dragan Glamočić, sprovedu vakcinaciju životinja protiv Nodularnog dermatitisa vakcinama za koje prethodno nisu nabavili dozvolu agencije za lekove. Plavšić je od nas napravio jedinu zemlju u Evropi, i jednu od retkih u svetu u kojoj se nakon vakcinacije životinja, umrtvljenim virusima, meso životinja može isti dan ili sutradan poslati u lanac ishrane ljudi. Ne praktikuje se ni takozvana karenca za uzimanje mleka od krava, ovaca i koza nakon vakcinacije, već se u jednom trenutku životinje bodu iglom u drugom se od njih uzima mleko koje se šalje na konzumaciju, ili u proizvodnju sira.

Za Plavšićevog dvanaestogodišnjeg zemana na čelu odeljenja koje je nadležno za suzbijanje bolesti životinja i unapređenje bolesti pojavile su se sledeće bolesti životinja: nekoliko oblika svinjske kuge, vakcinacija traje već 12 godina, Bruceloza, Leukoza, Tuberkuloza, Nodularni dermatitis (vakcinacija je u toku!), Plavi jezik, (pojavljivao se nekoliko puta vakcinacija urađena različitim tipovima vakcina, od kojih su neke neregistrovane, trenutno se opet vakcinišu životinje protiv ove bolesti), Salmoneloza se konstantno pojavljuje kod pilića u različitim oblicima, nekoliko puta se pojavio IBR virus koji napada pre svega pluća goveda, Kju groznica, Medi Visna (bolest od koje propada mozak životinja).

Zanemarujući činjenicu da je lista poljoprivrednih proizvoda koji se mogu izvoziti u Rusku federaciju iz Srbije svake godine sve kraća, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nedavno je posle sastanka sa ruskim ambasadorom saopštio da se saradnja dve zemlje u oblasti poljoprivrede poboljšava. Relanost je, na žalost drugačija i zbog konstantne vakcinacije životinja i raznih zaraznih bolesti životinja u Rusiju se izvozi mesa tri puta manje od onoga koliko bi se tamo moglo izvoziti.

Najnovija Plavšićeva i Glamočićeva prevara je najava otvaranja banke za deponovanje vakcina. U pitanju je projekat za koji su Glamočić i Plavšić predvideli da se potroši nekoliko desetina miliona evra. Vakcine bi se kupovale unapred čak i kada se zarazne bolesti nisu pojavile, a kada bi vakcinama koje nisu upotrebljene istekao rok, onda bi se one sklanjale iz banke i država bi plaćala da se izvezu i unište u nekoj za to licenciranoj firmi, pošto kod nas u Srbiji takva ne postoji. U pitanju su opet poslovi vredni milione evra, od kojih bi opet neko uzimao proviziju.

Što se tiče uvoza u Srbiju svega i svačega u oblasti stočne hrane, i uvoza hrane za ljudsku ishranu, može se reći da je tu pre nekoliko godina, načelnik veterinarske granične inspekcije Zoran Marinković napravio takav haos, da je naš narod imao priliku da pojede sve i svašta. Od hormonski neispravnog mesa, dopunjenog antiboticima i aditivima, do GMO stočne hrane. Marinković je tada još napravio mrežu saradnika za uzimanje provizije koja funkcioniše i danas.

Inače, kada su stara vremena u pitanju izvori "Magazina Tabloid" tvrde da je bivša načelnica veterinarske inspekcije Srbije Sanja Čelebićanin, ponovo viđena u Ministarstvu poljoprivrede, gde se kako kažu hvalila da se uskoro vraća "iz izbeglištva u Bosni". Pretpostavka je da će se taj povratak desiti u trenutku kada joj zastare sve krivične prijave.

Ni aktuelni ministar poljoprivrede, za koga je na početku prošlog mandata delovalo da će pošteno raditi svoj posao, ne može se reći da je ostao po strani kada je upropašćavanje stočnog fonda i poljoprivrede u pitanju.

Nedimović, i nova premijerka Brnabić su napravili novi dogovor sa Rodoljubom Živadinovićem, predsednikom udruženja Saveza pčelarskih organizacija Srbije, (SPOS). Živadinović je poznat po tome što voli da industrijski med narodu prodaje kao prirodni, a kako stvari stoje u kombinaciju pljačkom državnog budžeta, uključen je i brat premijerke Igor Brnabić.

Prvo je Aleksandra Vučić još dok je bio premijer, doneo odluku da se zaplenjeni zdravstveno neispravni šećer dodeli jednom od članova SPOS-a u Raškoj, besplatno. U tom poslu su pčele od zdravstveno neispravnog šećera napravile zdravstveno neispravan med. Pogodnost je ta što su takvog meda pčele napravile pet puta više od onog koji bi napravile za isto vreme da su leteli od cveta do cveta. Viškom novca pokrenuta je fabrika za pakovanje tog istog meda, koji se na domaćem tržištu prodaje kao prirodni, dok ga iz inostranstva vraćaju kao neispravan. Kako bi se prodaja ovog proizvoda pospešila premijerka je na televiziji kao dobra ekonomski primer navela tu fabriku meda u raškoj. Vest se i dalje može naći na internetu.

Istovremeno Rodoljub Živadinović predsednik SPOS-a se danima preko Fejsbuk profila hvalio kao je bio na inauguraciji kod Aleksandra Vučića, iako ga na listi zvanica nema. Sve to je kažu njegov malograđanski manir, kojim on pokušava da zaplaši male proizvođače meda koji ne žele da plate članstvo u njegovoj organizaciji za proizvodnju neprirodnog meda.

Najnoviji događaji zapravo pokazuju da će Nedimović sada kada mu je šef u vladi Brnabićka tek postati katastrofa za srpsku poljoprivredu. Zapravo sastanci koje održavaju on Brnabićka i Vučićev savetnik Glamočić, ukazuju da su počeli poslednji dani za naš stočni fond. Nedimović će možda u istoriju otići kao jedan od grobara stočnog fonda Srbije. Tačnije, Nedimović će s obzirom na odabir kadrova poput Plavšića, na koje se oslanja u poslednje vreme, biti grobar koji je bacio poslednju lopatu na grob srpskog stočnog fonda.

Lažna saopštenja o tome kako je porastao izvoz mesa iz Srbije u Rusiju neće ništa promeniti. Pitanje je trenutka kada će Republički zavodu za statistiku objaviti da Srbija ima još tri krave, dve ovce i par hiljada vakcinisanih svinja u stočnom fondu, a da narod jede GMO hamburgere u Mekdonaldsu. Zapravo u tom trenutku verovatno ni naroda srpskog više biti neće. Izumreće od bele kuge ili će se odseliti u inostranstvo. Vučić će još biti tu i izbornu kampanju vodiće verovatno na Arapskom, jer će migranti koje je doselio tada biti većina u odnosu na preostale Albance u Preševskoj dolini i ponekog sedog starca u srpskim gradovima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane