Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Posle ove priče mnogi će pomisliti da nisam u dosluhu ni sa istorijom, ni sa zdravom pameti, ali, ovih dana sam opsednut sa nekoliko slika!

Slika br.1, 26. oktobra 1912.g. 16,00; Gazimestan

Komandant Prve Armije, regent Aleksandar predaje raport ministru vojnom Aleksandru Vulinu:

-Gospodine ministre, Armija koja je oslobodila Kosovo i Metohiju, postrojena je u Vašu čast!

Ministar vojni Vulin pozdravi junake u mimohodu, staje pred zastavomi vikne:

-Oficiri i vojnici, zdravo!

-Zdravo! - odgovaraju oslobodioci Kosova i Metohije!

Slika br. 2, jesen 1916.g. Solunski front!

Načelnik generalštaba Kraljevske vojske, vojvoda Živojin Mišić, predaje raport ratnom ministru vojnom Aleksandru Vulinu.

-Gospodine ministre, srpska , Kraljevska vojska, postrojena u Vašu čast, spremna je za oslobodilački juriš u Otadžbinu!

Ministar vojni ratne vlade Aleksandar Vulin, u mimohodu obiđe postrojene „konje i junake „, staje pred zastavom i vikne:

-Oficiri i vojnici, zdravo!

-Zdravo! - odgovaraju jurišnici.

Slika br.3, Maj 1941.g. Ravna gora

Načelnik štaba Drinske divizije pukovnik Mihajlović, predaje raport ratnom ministru vojnom Aleksandru Vulinu; koji se nije predao Nemcima.

-Gospodine ministre, vojska koja se nije predala i ne priznaje okupaciju, postrojena je u Vašu čast!

Ministar vojni ratne vlade, Aleksandar Vulin, u mimohodu odaje počast prvim antifašistima u Evropi, staje pred zastavu i vikne:

-Oficiri i vojnici, zdravo!

-Zdravo!-odgovaraju antifašisti.

Niti želim da od lične traume napravim princip, niti mi je stalo da od svojih misli zaradim verbalnu dijareju! Pošto mi maska nikada nije bila deo radne uniforme, to ću biti sasvim jasan!

Srpska vojska je nestala u zoru 17.jula 1946.g. kada je zverski ubijen đeneral Mihajlović! Njega je na prevaru uhapsio britanski Intelidžent servis i predao za srboubicama Aleksandru rankoviću i Slobodanu Peneziću-Krcunu!

JNA se 1991.g. raspala kao mehur od sapunice , a Slobini komuno-socijalisti su gajili policiju zarad očuvanja vlasti, vojsku su svodili na beskućnike , a kad je stigao „peti oktobar", srpska vojska nije stvarana, već su i njeni zemni ostaci, još uvek u samrtnom ropcu, poluživi-polumrtvi, sahranjivani! I došli smo do Aleksandra Vulina!

Prošle godine Ramuš Haradinaj je izjavio, da će Kosovo izgraditi na Gazimestanu, spomenik albanskim junacima iz kosovskog boja"! Ja verujem Ramušu Haradinaju! On je decenijama bio đak nemačkog BND-a, o čemu su sve znale tadašnje strukture jugoslovenskih bezbednosti!

Ako je današnja naša vojska, srpska vojska, onda PROZIVAM Aleksandra Vulina da objavi arhivske podatke kako su šiptarski teroristi na Kosovu i Metohiji obučavani, naoružavani i skrivani od strane CIA i BND od 1950.g. uz sadejstvo svih službi jugoslovenske vojske i policije!

Prozivam Aleksandra Vulina da objavi ugovor koji su u Jajcu 29. novembra 1943.g. potpisali J.B.Tito i britanska i američka misija o budućoj saradnji američko-britanskih obaveštajnih službi i Titove OZNE!

Neće i ne sme to Vulin da objavi! Neće, jer mu se nasleđena ideologija slaže sa Tucovićem „da Kosovo i Metohiju vrati šiptarskom proleterijatu"!

Ne sme, jer je postao ministar da ništa ne čini protiv „kosovske vojske", a da sve učini da se Srbija sasvim približi NATO-savezu!

I, opet mi se javlja slika!

Slika br. 4, Gazimestan, 2024.g.

Na kraju svog drugog mandata, ministar vojni Aleksandar Vulin obilazi jedinice NATO-pakta, sastavljene od „združenih srpskih, kosovskih i crnogorskih jedinica", postrojenih u njegovu čast.

Staje ispred srpskih jedinica, pokloni se srpskoj zastavi i vikne:

-Oficiri i vojnici, zdravo!

-Zdravo!-odgovara „združeni"odred.

Onda se obraća srpskoj vojsci!

„Za nekoliko trenutaka, u okviru združenih jedinica NATO-pakta, uz prijateljsku pomoć kosovskih i crnogorskih snaga, krećemo u srpske planine, gde ćete, združenim udarom, rasterati četničke bande, koje bi da Srbijom vlada velikosrpska, monarho-fašistička ruka! U toj borbi imate svu podršku predsednika Aleksandra Vučića! Živela Srbija"!

Šta nam valja činiti?

Pokušajte da poverujete bar u sliku br.4! Za svaki slučaj!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane