Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjanin-Melenci: zašto je sedmoro zaposlenih u Banji Rusanda otpušteno po hitnom (SNS) postupku

Šnajderke u galeriji čuda

Zrenjanin je danas nepresušan izvor talenata. Za prodaju obraza sopstvenog, za lični komoditet, podobnost i sluganjstvo nazadnjačkom partijskom siledžijstvu, gde „talentovani" danonoćno „treniraju strogoću" na obespravljenim podanicima. „Talentovani" zastrašuju radnike SNS „očenašem": u situaciji beznađa na svim nivoima, budi član stranke, dakle, „dobar", poslušan i sa što manje mozga u glavi (ima ko da razmišlja umesto tebe), i bespogovorno izvršavaj blentave radne zadatke. U protivnom, ima da te nema.

Zoltan Horvat

Sedmoro zaposlenih u Banji „Rusanda" u Melencima proglašeno je prošle nedelje, po hitnom postupku, i bez ikakvog obrazloženja, tehnološkim viškom. Zorica Ćulibrk, v.d. direktora ove renomirane rehabilitacione ustanove, koja se nalazi pod ingerencijom pokrajinske vlade, ovom najavljenom „čistkom" otpočela je „otvoreni lov" na sve zaposlene koji, iako imaju dugi niz decenija evidentne poslovne rezultate, nisu bezrezervno poslušni u ispunjavanju, preko nepotrebnih i po ustanovu izuzetno štetnih, stranačkih (SNS) zadataka na radnim mestima.

Rešenja o otkazima su, u prvoj turi „zastrašivanja" kolektiva (trenutno 229 stalno zaposlenih i 23 na određeno vreme) uručeni Maji Taš Pinter, finansijsko-rukovodstvenom analitičaru, Željku Petrovčanu, projektantu informacionih sistema, Draganu Majcenu, internet operateru, Živici Boberiću, domaru-automehaničaru, Veselinu Đurkiću, frizeru, Bogdanu Janjatovu, pomoćnom radniku i Nedici Putiću, pomoćnom radniku - kuriru.

Zorica Ćulibrk, novopostavljena direktorica iz Novog Sada 30. marta ove godine, prešla je sa reči na (ne)dela, nakon svakodnevnog obraćanja zaposlenima. Na vrlo arogantan način, ponavljajući im svakodnevno, citiramo, da „iza nje stoji SNS, da joj niko ništa ne može, i da može da radi šta god joj padne na pamet", nova foteljašica SNS-a je otkazima zaposlenima sa višedecenijskim uspešnim radnim stažom, počela da „zavodi red".

U pismenom rešenju o otkazima, bez ikakvog obrazloženja o tehnološkim viškovima, počev od 14. jula ove godine, dolepotpisana s pečatom ustanove navodi, da baš i ne mora postojati opravdani razlog koji se odnosi na potrebe poslodavca. Odluka o otpuštanju i tehnološkim viškovima, doneta je na poslednjoj sednici upravnog odbora kojoj, iz nepoznatih razloga, nije prisustvovao predsednik UO, dr Dušan Slankamenac. Da iza otpuštanja, stoji samovolja politički ostrašćene direktorke, govori i podatak da je, samo nekoliko nedelja pre prvih „šut karti", kolektiv dobio nove ljude, redom članove SNS-a, na čelu sa, preko (ne)potrebnom, al' Zorici „neophodnom novom tehničkom višku", njenom ličnom sekretaricom.

Javna je tajna u Melencima da je proglašenje tehnoloških viškova u „prvoj turi", osveta direktorke prema zaposlenima koji nisu glasali za njeno imenovanje, prilikom izbora prethodne direktorice, stručne i odgovorne, dr Nade Numović. Zlopamteća Zorica, „naoružana" nazadnjačkom energijom iz zrenjaninskog SNS kabineta, prezadovoljna je evidentnim „sejanjem" straha među zaposlene, koji donosi efekat teranja na ulicu nedužnog, ali, zaslužnog radnika za renome ove nadaleko poznate rehabilitacione banje.

Trenutno, među zaposlenima vlada pravi haos, sa jednim jedinim pitanjem, ko je sledeći za odstrel?! Direktorica, još uvek u v.d. stanju, "blažena" u "stadu" zastrašenih, u svoj tefter, kao prvog sledećeg, upisala je lice zaduženo za bezbednost i zdravlje na radu, kojeg, naravno, mora da zameni nazadnjačka faca.

U međuvremenu, opet bez obrazloženja, al' bezobrazno, ukinut je i internet sajt Banje Rusanda, čime se, na najgori način, nastavlja narušavanje ugleda ustanove koja je proteklih decenija imala vrhunske rezultate u lečenju na hiljade i hiljade pacijenata. Iz v.d. kancelarije, u kojoj su svakodnevni „inventar" Natalija Stojkov, psiholog i Marija Garić, pomoćnica direktora, svakodnevno stižu kontradiktorne informacije, ali, za pojačavanje straha među zaposlenima, „idealne". Počev od one, da neposlušni neće dobiti plate, pa do nebuloznih tvrdnji, da su novi radnici primljeni usled „povećanog obima posla". Međutim, poslednji rezultati poslovanja su, najgori od postojanja. Banja nikad nije imala manje pacijenata (do 150), što većinu zaposlenih, a još više meštane Melenaca dovodi do razmišljanja, da li neko namerno urušava ustanovu, i, da li se priprema teren za prodaju banje (ne)poznatom kupcu za jeftine pare.

Na vest o skandaloznom otpuštanju uzornih radnika i novoprimljenoj stranačkoj hajdučiji koja sa medicinom ima veze k'o Musa Kesedžija sa NASA vasionskim programom, reagovao je Savez Samostalnih Sindikata Zrenjanina (SSS). - Ovo je bruka i sramota vladajuće SNS-SPS koalicije u Zrenjaninu, kaže za Magazin Tabloid Nikola Kovačević, predsednik zrenjaninskog SSS-a.

- Naš sindikat ne može i ne sme da stane iza loših radnika, ali, otpuštati uzorne članove kolektiva bez ikakvog obrazloženja je, najblaže rečeno, neviđeni bezobrazluk. Imamo obavezu da javno reagujemo i pomognemo otpuštenima u ostvarivanju zakonskih prava zagarantovanih, ovim i ovakvim Zakonom o radu, navodi Kovačević.

Iz banjske vd kancelarije je arogantno odbijen bilo kakav razgovor za medije, a ogromna većina zaposlenih navodi, da im je obesna direktorica, pod pretnjom otkaza, a u sadejstvu sa pomoćnicama Marijom Garić i Natalijom Stojkov, zabranila kontakt sa medijima i iznošenje bilo kakvih informacija o aktuelnoj situaciji u Banji Rusanda.

Iz Javne (gradske) kuće se povodom strahovlade vd direktora, niko živ ne oglašava. Sašu Santovca, zamenika gradonačelnika je informacija o najavi haosa u Banji Rusandi dočekala u Beogradu, gde je, kako navodi, imao važan, preko neophodan sastanak. Kratko je saopštio da će problem uzeti u razmatranje kada se vrati sa funkcionerskog puta, ali do dana današnjeg, nema zvanične reakcije gradske vlade. Ako je pokrajinska vlada Igora Mirovića i neki njegov poverljiv za kadrove u zdravstvu postavio ovu i ovakvu, gladnu i žednu vlasti iz fotelje, ingerencije opštine Zrenjanin kojoj pripadaju i Melenci, su, nula. Ima toliko važnijih problema od tamo nekog rešavanja slučaja, radnik - tehnološki višak protiv nazadnjačke inkvizicije. Lepo kaže jedan od trenutno utaborenih u SNS kancelarijama gradske uprave: "...Teška su vremena, moraš slušati šta ti vlast kaže, pa ako ti veli, skači u dubok bunar, napravi lastin lep, pa ćemo ti, kad se skrljaš, aplaudirati tokom leta u samoubistvo..."

Naravno da danas ima, daleko važnijih stvari za vlasnike vlasti u Zrenjaninu. Za preko nepotrebne, ali, neophodne apetite pojedinaca, u Savremenoj galeriji je osvanula šnajderka, pardon krojačica, dal' već na radnom mestu kustosa. Identitet dotične osobe ženskog pola nije bitan, ona je kustos, bre, ali, njen suprug, munjevito uznapredovao od portira do SNS predsednika skupštine i Šefa pijace (dva lepa, simpatična dohotka, za sada). Zaposleni u ustanovi Savremena galerija sa ganc novim vd direktora Dušanom Radišićem, naviknuti na dramatično urušavanje kulture kuvaricama, šnajderkama i preostalim „lepšim polovinama" funkcionera, ćute ako zaliveni. U protivnom, ne gine im ekspresni status tehnološkog viška i noga u...

Dakle, da ima lepih novotarija u Zrenjaninu, ima. Ovdašnji funkcioner najplemenitije SNS sorte, setio se svog omiljenog tv lika, Nade Macure, i njenog saveta za relaksaciju i zdrav život. Za početak, dignite noge pod uglom od 45 stepeni, reče Nada, i osta živa. Relaksaciju nakon strahovito napornih sedeljki po foteljama, ovdašnji funkcioneri upražnjavaju pražnjenje na zadnjim sedištima službenih automobila, gde, ženski rod, u najavi novih radnih mesta, nema obavezu da diže noge. Treba samo da čučne.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane