Natrag

Zadnja

Porodica Musliu

Veliki Vođa, picousti Aleksandar Vučić, najavio je, sav ozbiljan, da se, nakon bespuća ka Evropskoj uniji, koja mu je zatvorila vrata, vraća unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji. Bez mitova, legendi, bez busanja u prsa! Sve što je u Briselu obećao i potpisao daće odmah. Pregovaraće, poručuje. A, pregovaraće se na nivou predsednika, poručila je branilac srpskih interesa, premijerka Ana Brnabić, Hrvatica.

Svi u Srbiji i regionu, znaju da je Aleksandar sin Albanca iz Prizrena, poznatog novinara Fahri Musliua, koji decenijama živi u Beogradu. Tako će srpsko-albanske razgovore o potpunoj kapitulaciji Srbije voditi dva predsednika - oba Albanca. A, ko će te pregovore priznati, bar što se građana Srbije tiče? Možda smo mitomani, kao što nas Aleksandar Musliu optužuje, ali istina je, Boj na Kosovu je bio 1389. godine, Miloš je ubio Murata, Bajazit se proglasio sultanom. Veliki Vezir paša Mehmed Sokolović je podigao Pećku patrijaršiju, njegov rođeni brat je bio prvi patrijarh srpski.

U legendi će samo ostati da su o svemu ovome pregovarala dva Albanca. Vučić koji ima i srpske krvi i Hašim Tači, koji takođe ima srpske korene. Obojica su zdušno, kao poturice, branili Albance. Ali, što se grbavo rodi, niko ne ispravi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane