Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Komercijalna banka - nova meta pljačke porodice Vučić

Umesto u zatvoru, Vođa u trezoru

Najnovija dešavanja u Komercijalnoj banci pokazuju težnju porodice Vučić da surovo opljačka i ovu finansijsku instituciju, koja se još uvek nalazi u većinskom državnom vlasništvu. Naime, krajem septembra, ostavku na mesto predsednika Izvršnog odbora banke podneo je Austrijanac Alexander Picker, posle nepune dve godine provedene na ovoj poziciji.

V. Popović

Picker je došao na to mesto u decembru 2015. godine, kao iskusan stručnjak koji je banku trebao da izvuče iz minusa u kome se nalazila poslednjih nekoliko godina i da je pripremi za privatizaciju. Za ovo je imao podršku EBRD-a (Evropske banke) i države Srbije kao većinskog vlasnika. Upravo pred dolazak Alexandera Pickera na to mesto, na čelo Upravnog odbora banke postavljen je uvaženi stručnjak, profesor dr Vladimir Krulj. Ovaj tandem uspeo je da za nešto više od godinu dana iz minusa od nekoliko desetina miliona evra, dovede banku u zonu pozitivnog poslovanja i ostvari profit od preko 30 miliona evra u prvoj polovini 2017. godine.

Ovi rezultati su, naravno, odmah zapali za oko porodici Vučić, koja je već digla ruke od Komercijalne banke, smatrajući da se njenom prodajom samo rešavaju još jednog gubitaša i da nema mnogo potrebe da troše svoju energiju za neku malu proviziju, koju bi dobili od budućeg vlasnika. Nisu očekivali da će profesor Krulj u tandemu sa gospodinom Pickerom, da ostvari ovako dobre rezultate u tako kratkom periodu, i odmah su se kao lešinari, u njihovom već dobro poznatom maniru, obrušili na Komercijalnu banku, jer zašto deliti profit sa akcionarima, kada je on porodici preko potreban.

Poslednjih nekoliko meseci oni vrše ogroman pritisak na rukovodstvo banke da se odobravaju milionski krediti njihovim prijateljima i poslovnim partnerima koji se po već oprobanom receptu Agrobanke i Privredne banke Beograd, nikad neće vratiti. Svemu tome su se usprotivili Picker i Krulj, kao najodgovorniji ljudi za poslovanje banke, jer nisu želeli da se njihova imena provlače i vezuju za nečasne namere porodice Vučić.

Alexander Picker, kao austrijski državljanin, o svemu se požalio i Austrijskom ambasadoru u Srbiji, Johanesu Ajgneru, tražeći zaštitu od pokušaja klana Vučić da ga uvuku u svoje kriminalne radnje. Međutim ambasador je samo slegnuo ramenima i rekao da u ovom trenuku ne može nikako da pomogne i da je Pickeru najbolje da se skloni nazad u Austriju. Picker kao inteligentan čovek, shvativši šta se sprema, časno podnosi ostavku, kako se u godinama koje dolaze ne bi vezivao za kriminalne pljačke Komercijalne banke od strane porodice Vučić. Zato i ne čudi što ni jedan medij nije preneo prave razloge ostavke, već je samo konstatovano da je ostavka podnešena zbog neslaganja sa većinskim vlasnikom. A znamo ko je vlasnik „svega i svih" u Srbiji.

Sa druge strane na istim mukama se nalazi i profesor dr Vladimir Krulj. On kao predsednik Upravnog odbora, sad mora da odobrava odluke koje mu nameće Aleksandar Vučić i da gleda na drugu stranu kod pljačke banke koja uveliko traje. Vladimir Krulj je inače profesor Katoličkog Univerziteta u Luvenu (Belgija) i cenjen je od strane svih eminentnih ekonomskih stručnjaka u sedištu EU u Briselu.

Potiče iz ugledne beogradske porodice i stalo mu je da zaštiti državne interese u Komercijalnoj banci. Svojim prijateljima, uglednim profesorima Beogradskog univerziteta, mesecima se žali kako mu teško pada što Aleksandar Vučić beskrupulozno pokušava da opljačka banku kao neki turski haračlija. Krulja izuzetno cene i poštuju u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), koja je manjinski vlasnik Komercijalne banke.

U razgovorima koje je imao sa svojim prijateljima iz Brisela a koji su visoko pozicionirani u finansijskom sektoru EU, Krulj je objasnio je da ne može da veruje na šta su sve spremni članovi porodice Vučić zarad lične koristi i da ono što je trebalo da bude uspešan projekat (izvlačenje banke iz minusa i uspešna privatizacija), sada postaje plen za lešinare. Tako sad profesor Krulj, kao intelektualac i obrazovan čovek, mora da ćuti i trpi teror pomahnitalog vođe Aleksandra Vučića. Nedavno je zahvaljujući profesoru Krulju, Komercijalna banka dala kredit od 50 miliona eura Vladi Republike Srpske za popunjavanje budžetskih rupa, i ako se Aleksandar Vučić usprotivio ovome, želeći da ucenjuje i drži u šaci Milorada Dodika i da poltroniše svojim zapadnim mentorima koji žele da Dodik bude svrgnut sa vlasti a Republika Srpska nestane.

Vladimir Krulj je obećao Miloradu Dodiku da će Komercijalna banka uprkos protivljenju Aleksandra Vučića i ubuduće finansirati projekte Vlade Republike Srpske, kao što su izgradnja Kliničkog Centra u Banja Luci i hidro i Termoelektrane u Trebinju i Gackom. Vrednost ovih projekata je preko 200 milona evra.

Međuprostor koji je nastao odlaskom Alexandra Pickera sa čela banke, uspešno je iskoristila guvernerka Jorgovanka Tabaković, koja je iz Narodne banke u Komercijalnu poslala svog čoveka, Kostu Sandića, ovejanog prevaranta i hohštaplera, ne bi li uspela da ga progura na upražnjeno mesto predsednika Izvršnog odbora, umesto Pickera. Tako guvernerka Tabaković preko raznih kontrola Narodne banke, koje mesecima šalje u Komercijalnu, preti profesoru Krulju, da će ukoliko bude neposlušan i ne bude postupao po naređenjima klana Vučić, biti pod istragom Narodne banke, te da će mu lako napakovati afere i tako mu uništiti dobar ugled i reputaciju, koju ima u stručnoj javnosti.

Kosta Sandić se u banci već predstavlja kao novi predsednik Izvršnog odbora, šikanira zaposlene koji su mu se zamerili pre jedne decenije, kada je radio u Komercijalnoj banci. Zapretio je i profesoru Krulju, rekavši mu da je dobio zeleno svetlo od Jorgovanke i predsednika Vučića, da ukoliko se bilo šta bude radilo mimo njegovog znanja, njemu i ostalim članovima Upravnog odbora napraviće "pakao od života".

Kosta Sandić svaki dan saslušava zaposlene u banci, poput oficira Gestapoa, i daje im na izvršenje zadatke koje mu je delegirala Jorgovanka, i ako se zvanično nalazi samo na savetničkom mestu u banci.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane