Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Pozadina pljačke Komercijalne banke od strane klana Vučić

Debele plate kod Vođinog tate

Ko je sve uključen u pljačku Komercijalne banke, ko štiti interese Anđelka Vučića i zašto ne može da bude realizovana ideja prof. dr Vladimira Krulja, da ova finansijska institucija preuzme Poštansku Štedionicu, YUBMES i Srpsku Banku, i time pojača svoj rejting umesto da se raspada, kako je to klan Vučića zamislio.

V. Popović

Odlaskom Alexandra Pickera sa čela Izvršnog odbora Komercijalne banke i ucenom Prof.dr Vladimira Krulja, uglednog profesora sa Katoličkog univerziteta u Luevenu, nastavlja se pljačka Komercijalne banke od strane klana Vučić. Za člana Upravnog odbora, Vlada Srbije imenuje neiskusnu 33 godišnju Jelenu Miljković, konkubinu ministra finansija Dušana Vujovića.

Jelena Miljković nema nikakvog iskustva u bankarskim poslovima, sem kratke volonterske prakse u Banci Intesa za vreme studija na privatnom fakultetu FEFA.

Iz biografije Jelene Miljković nije teško zaključiti, da osim što je dobro nagrađena za usluge koje pruža ministru Vujoviću, nema ni stručnosti ni iskustva za rad u bankarskim poslovima, što je neophodno i potrebno za izbor na funkciju člana Upravnog odbora banke. Jelena Miljković radi na projektima Svetske banke u Srbiji i za te poslove dobija preko 8.000 eura mesečno. Sa primanjima iz Upravnog odbora Komercijalne banke i od projekata Svetske banke, ova mlada dama će imati platu od preko 10.000 eura, što je verovatno čini i najplaćenijim službenikom u državnoj upravi bez stalnog zaposlenja, a da samim tim i nema obavezu prijavljivanja imovine i primanja prema Agenciji za borbu protiv korupcije.

Majka Jelene Miljković je bila hapšena i osumnjičena za krivično delo zloupotreba službenog položaja jer je 2011. godine kao direktor javnog preduzeća "Industrija poljoprivrednih mašina Zmaj", bez saglasnosti Upravnog odbora potpisala Ugovor o ustupanju potraživanja i tako oštetila ovo preduzeće za oko 81 milion dinara. Od ukradenog novca i kombinacijama koje prave zahvaljujući Jeleninim kontaktima u Vladi, odmah su pazarili dva nova vozila BMW X5, kojima se Jelena šepuri na parkingu ispred Vlade Srbije. Takođe preko noći su postali vlasnici više nepokretnosti na najatraktivnijim lokacijama u gradu.

Takođe, na na istoj sednici Vlade Republike Srbije, za člana Upravnog odbora Komercijalne banke imenuje Ratka Banovića, inače kućnog prijatelja Anđelka Vučića. Banović je rođen 1941. godine i sa 76 godine koliko ima, očekuje se da štiti interese Republike Srbije u banci. Ovaj "bankarski stručnjak" gradio je karijeru kao član Upravnog ili Nadzornog odbora u nekoliko domaćih banaka a čuven je po tome što je baš za vreme njegovog mandata u Upravnom odboru Univerzal banke, ova banka oterana u stečaj, zbog dodele milionskih kredita bez ikakvih garancija, koji nikada nisu vraćeni. Naravno poslat je u Komercijalnu da štiti interes tate Anđelka.

Svemu ovome pokušava da se suprotstavi predsednik Upravnog odbora banke, profesor Vladimir Krulj. O svim ovim kriminalnim potezima klana Vučić, profesor Krulj je obavestio EBRD i EFC, koji su manjinski akcionari Komercijalne banke. Nakon toga, EBRD i IFC su obavestili Vladu Srbije da žele da aktiviraju opciju izlaska iz partnerstva u banci, koji imaju sa državom Srbijom.

U tom slučaju bi država Srbija iz budžeta morala da isplati preko 300 miliona eura, a ne 252 miliona, kako su medijima izjavili premijerka Brnabić i ministar Vujović. Strani fondovi više ne žele da imaju posla sa kriminalom koji u banci sprovodi porodica Vučić i zahvalni su profesoru Krulju što ih je na vreme upozorio i otvorio im oči da će i sami biti saučesnici u pljački. Oni žele da zaštite svoje interese tj. kapital koji su investirali u Komercijalnu banku a koji se meri stotinama miliona eura.

Vladimir Krulj je nedavno stručnoj javnosti izneo fantastičnu ideju da Komercijalna Banka treba da preuzme Poštansku Štedionicu, YUBMES i Srpsku Banku, preostale domaće posrnule banke, koje su na ivici propasti. Ovim preuzimanjem bi Komercijalna Banka postala lider na tržištu regiona i cena bi joj u privatizaciji bila višestruko veća tj. merila bi se milijardama eura.

O ovoj ideji Krulj se savetovao i sa svojim saradnikom i dugogodišnjim prijateljem, sivom eminencijom bankarstva Ljubomirom Mihajlovićem, poznatijim u narodu kao Ljuba Šiptar (čovek koji je od Komercijalne Banke napravio giganta u bankarstvu). Radnici banke su svog bivšeg direktora dočekali sa ovacijama, kada je obišao prostorije banke i profesora Krulja. Na sastanku je izneo ideju da se sa domaćim investitorom tj. Bogoljubom Karićem uđe u projekat privatizacije banke.

Saznavši za ovu ideju odmah je reagovao klan oko predsednika Vučića, jer bi se fuzijom ovih banaka i daljom privatizacijom Komercijalne banke, izgubio prostor za milionske krađe koje sprovode. Zato su i zapretili profesoru Krulju da više ne nastupa u javnosti bez prethodne saglasnosti.

Jorgovanka Tabaković i dalje vrši pritisak da se za predsednika Izvršnog odbora Komercijalne Banke postavi njen kandidat, prevejani hohštapler i kriminalac Kosta Sandić. Sandić se mesecima ponaša kao novi predsednik, mobingujući svakodnevno zaposlene i ako se trenutno nalazi na savetničkoj poziciji. Za njegovog zamenika Anđelko Vučić je predložio Pava Marjanovića, čoveka koji ispunjava sve uslove za penziju. Inače, zaštitni znak mu je dugi nokat na malom prstu. Marjanović je kao i Sandić sklon kriminalu i korupciji, tako što godinama unazad za debelu proviziju dodeljuje kredite banke svojim prijateljima bez ikakvih garancija. Najbliži saradnik ove dvojice je Dragiša Stanojević, član Izvršnog odbora banke, koga na toj poziciji i platnom spisku drži Igor Brnabić, rodjeni brat premijerke Ane Brnabić. Igor Brnabić je direktor kompanije Asseco koja godinama dobija milionske poslove u Komercijalnoj banci zahvaljujući Dragiši Stanojeviću. Ceo informacioni sistem i njegovo održavanje koje isporučuje firma Igora Brnabića, Komercijalnu Banku koštaju 3 miliona eura godišnje. Na sumnjiv način na koji su sklapani ovakvi ugovori, ukazao je i profesor Krulj i zahtevao je da se izvrši revizija svih Ugovora u banci koji su sklapani u periodu od 2004. do 2017. godine.

Nadamo se da će neko da pomogne profesoru Krulju u borbi za pravdu, i da će nadležni državni organi smoći snage da stanu na put kriminalu i korupciji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane