Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Kako je bivši viceguverner NBS, u 77 godini života, "napredovao u službi"

Čiča na radnom zadatku

Anđelko, otac Aleksandra Vučića pravi finansijsku hobotnicu, postavljajući svoje „ljude" na pozicije sa kojih upravljaju i pljačkaju državu Srbiju. Time se ne obziru na zakonske propise i sukobe interesa. Jedni od tih su Ratko Banović, viceguverner NBS devedesetih godina, i Nebojša Anđelković, bivši rukovodilac Univerzal banke a sadašnji poverenik Univerzal banke u stečaju.

......

Kada je u pitanju Univerzal banka i Ratko Banović posebno, a dobrim delom i Nebojša Anđelković, re; je o ljudima koji su pomenutu banku I doveli u stečaj, jer su direktno sa svojih pozicija ili sa pozicija Organa banke odobrili mnoge nenaplative kredite, a posebno kompanijama „Interkomerc", „Farmakom" i „Beohemiji".

Kada je došlo do „afere" Univerzal banke, privođenja i hapšenja rukovodioca banke, Ratko Banović je potegnuo vezu sa svojim starim prijateljom Anđelkom Vučićem i sebe i Nebojšu Anđelkovića izvukao iz te priče. Poznato je od ranije da je ovaj „dvojac" predstavljao ljude od „poverenja" MUP-a Srbije.

Vešto su pritvorili Predsednika Izvršnog odbora Univerzal banke gos. Dragana Tomića kao i pokrenuli sudske postupke za mnoge ljude iz banke, koji mnogi od njih nema ama baš nikakve veze sa odobravanjem nenaplativih kredita.

Naime, Dragan Tomić na toj poziciji nije bio ni godinu dana. Na Specijalnom Sudu u toku je postupak za Dragana Tomića, Nevenu Belić, Dragoljuba Perišića, Ljiljanu Stojanović i Milovana Puzovića.

Kako su mnogi iz SNS, verovati je da će svi biti oslobođeni. Mislim da je „fer" da budu oslobođeni a Ratko Banović (u banci bio Predsednik Izvršnog odbora, član Upravnog odbora i Predsednik odbora za reviziju) i Nebojša Anđelković budu u zatvoru. Preko tate Anđelka, Ratko Banović prošle godine se postavlja na mesto Predsednika Odbora za reviziju Agencije za osiguranje depozita. Čim je imenovan, Banović preuzima Vlast i sve se pita u Agenciji. Nebojšu Anđelkovića postavlja za poverenika za Univerzal banku u stečaju.

Inače u bankarskim krugovima se posmejavaju na spominjanje Nebojše Anđelkovića i smatraju da je „veoma glup". Upravo to Banoviću odgovara jer sada opet vuče poteze u Univerzal banci i vraćaju sredstva kome oni hoće i tu njih dvojica dobro profitiraju. Nebojša Anđelković ima dobru poziciju u SNS-u i dobru konekciju sa MUP-om Srbije. Preko tate Anđelka, Banović uspostavlja direktnu konekciju sa Aleksandrom Vučićem, i guvernerkom Jorgovankom Tabaković.

Aleksandar Vučić ponekad dolazi u Agenciju za osiguranje depozita i direktno ide u kancelariju kod Banovića.

U toj konekciji, ovih dana Banović je sebi izdejstvovao mesto člana Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd. Banović je i pre ovoga bio u sukobu interesa i NBS nije mu mogla dati saglasnost ni da bude u Agenciji ni u Komercijalnoj banci. A ta ista Narodna banka je februaru 2015. godine, izrekla novčane kazne rukovodstvu Univerzal banke kao i Ratku Banoviću sa obrazloženjem da je isti bio dužan da se stara o uspešnosti poslovanja banke.

Agencija za osiguranje depozita, ima nadležnost i na društva za osiguranje, tako da je Banović po više mesta u sukobu interesa. Naime, 12.08.2016. godine, Ratko Banović se imenuje za člana Nadzornog odbora akcionarskog Društva za osiguranje „Globos Osiguranje" a.d. Beograd na četiri godine, koja je inače veliki akcionar Univerzal banke. Na sukobe interesa ukazala je Lidija Perović koja je bila direktor Agencije za osiguranje depozita. Tata Anđelko, je efikasno reagovao i ta stvar se utišala. Banović menja Statut Agencije i umesto direktora formira se Odbor direktora a Lidija Petrović postaje član Odbora a ne i Predsednik. Trenutno u Agenciji za osiguranje depozita su tri čoveka u sukobu interesa i svi su iz Univerzal banke a to su: Miloš Janković, Ratko Banović i Nebojša Anđelković.

Mesečna primanja Ratka Banovića samo sa ove tri funkcije (Globus Osiguranje, Agencija za osiguranje depozita i Komercijalna banka) su preko 12.000 EVRA (malo li je za čiču u 77 godini!)

Znajući da Ratko Banović, nema nikakvih ljudskih i moralnih osobina, čudi Vlast Republike Srbije, odnosno SNS-a, odnosno Aleksandar Vučić da se ovakve stvari rade i svesno prave „finansijsku hobotnicu". Ratko Banović je opljačkao državu, a samo radi informacije valja ynati da ima šest stanova u Beogradu (rešio je decu, zetove, unučad), kuću na Avali a procenjuje se da ima štednju u bnkama preko milion evra. Na kraju se postavlja ključno pitanje: kada će mladi obrazovani svet imati priliku i šansu da budu stvaraoci razvoja Srbije, ili će ovakvi kriminalci i „metuzalemi" uzimati ogroman novac i pljačkati Srbiju. Ipak najveću krivicu snosi Vlast koja je ovo sve dopustila odnosno ona je u samom kriminalu.

(Ime autora poznato redakciji)

podeli ovaj članak:

Natrag